Scandinavian Photo använder cookies, genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.
Till kassan
Fyndhörna

PHOTOBLOGGEN - en blogg om foto och bild

Här tar du del av produkttester, får produkt- och fototips, samt mycket inspiration! Vill du lära dig mer om din kamera och olika tillbehör? Då hittar du mycket här. Har du några frågor eller förslag på produkter du vill se i produkttesterna, får du gärna mejla oss: photobloggen@scandinavianphoto.se.

Mölndal: Ny utställning signerad Alan Arian

Med start den 7 juli hänger en ny utställning i vår butik i Mölndal. Utställningen består av bilder tagna av den göteborgsbaserade fotografen Alan Arian som sedan 2012 specialiserat sig på gatufotografering. Utställningen är Alans första soloutställning efter en livstid av intresse för konstformen och är enligt han själv ett försök till att avspegla livet i den urbana miljön i olika städer runtom i världen. Utställningen hänger t.o.m. 25/8.

Alans arbete inom genren är djärvt och klarsynt, indikativt av den nyfikenhet som alltid varit hans drivkraft. Han drar inspiration från människors medvetna och omedvetna beteende och hur deras reaktioner i form av rörelser, gester och blickar ger uttryck för de konflikter som pågår inom oss alla. Denna sanningssökande attityd är också det som lett Alan till gatufotografering, som enligt Alan är den renaste formen av fotografi då man inte manipulerar objektivet i fråga efter eget tycke, så kallad "straight photography". Eller, som han själv uttrycker det; "Att vara i den urbana miljön och fånga en bild av ett flyktigt ögonblick är en underbar upplevelse. Därefter är det upp till åskådaren att tolka bilden och skapa ett tillhörande narrativ. Där i finner man konstformens sanna essens."

Alla intäkter från bilderna kommer att skänkas till förmån för flyktingbarn i Syrien som ligger Alan väldigt nära till hjärtat. Utställningen invigs med en vernissage lördagen den 7/7 kl. 11:30–14:00 då fotografen finns på plats i butiken.

Välkommen!
Vi reserverar oss för eventuella fel i texter och på bilder samt slutförsäljning och orimliga prisfel.
Sitemap (xml)