Scandinavian Photo använder cookies, genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.
Till kassan
Nyöppning Mölndal

PHOTOBLOGGEN - en blogg om foto och bild

Här tar du del av produkttester, får produkt- och fototips, samt mycket inspiration! Vill du lära dig mer om din kamera och olika tillbehör? Då hittar du mycket här. Har du några frågor eller förslag på produkter du vill se i produkttesterna, får du gärna mejla oss: photobloggen@scandinavianphoto.se.

Förhandsvisning av GoPro Hero 7 Black

Vi har fått testa den nya GoPro Hero 7 Black, det är en modell som är lik sina föregångare men som vanligt döljer det sig nya överraskningar under det vatten- och dammtäta skalet. GoPro har behållit funktionerna från GoPro Hero 6 men den nya actionkameran har fått bättre stabilisering, nytt interface, mer anpassad för sociala medier, bättre metadata, bättre mikrofon och framför allt Timewarp. Vi tar med den nya GoPro 7 Hero Black till vår skogsdunge utanför kontoret för att testa den. Har du använt en GoPro kommer du känna igen dig, det är dock trevligare menyer som nu fungerar med swipande rörelser något som underlättar när du tar dig fram och tillbaka i menyerna och underlättar för dig som använder kameran.

I filmen testar vi den nya funktionen Timewarp (inställd med 10x uppspelningshastighet) när vi går från kontoret till skogsdungen. I skogsdungen testar vi att springa med GoPro Hero 7 Black för att få en jämförelse mellan Standard- och HyperSmooth stabilisering.

Hypersmooth bildstabilisering

GoPro 5 och 6 blev mycket populära när de fick bildstabilisering och GoPro Hero 7 Black är inget undantag, tyckte du om den tidigare bildstabiliseringen kommer du verkligen gilla uppgraderingen som skett i GoPro Hero 7 Black, den har förbättrats ordentligt och är skakningarna är betydligt mer kontrollerande än innan, det blir dock stadigare med karmagrip men den imponerar starkt. Du kan får hyperstabilisering upp till 4K 30P och 1080 120P.

Timewarp

Timewarp är en rörlig timlapse eller så kallad hyperlapse, det är en bildserie där kamera förflyttas över längre sträckor än en timelapse. Vilket gör att du kan ta med åskådarna på en resa genom att snabba upp uppspelningstiden upp till.
Fördelen med en timewarp är att kamera tar bort bildrutor som stör flödet och istället för att filma 4 timmar material får du ett färdigt litet klipp vilket spar fantastiskt mycket utrymme och tid. Det går att välja hur snabb uppspelningshastighet mellan 2, 5, 10, 15, 30, 60, 150 upp till 1800x. Här testade vi att filma en enkelt timewarp från kontoret till skogsdungen utanför med 10 gångers uppspelningshasighet.

GPS och Utökad metadata

Den nya GoPro Hero 7 Black har fått stöd för utökade metadata i sina bildfiler vilket gör att kamerna sparar tex GPS-log, hastigheter och highlights/flaggor. Denna informationen kan du använda via QuikStories på datorn eller telefonen samt Premiere Pro.

Ny scenigenkänning för att enklare hitta händelserna och omgivningen

Kameran känner igen omgivningen i scenen du filmar och anpassar vitbalans och exponering därefter. Exempel på scener är snö och under vatten, två tillfällen som kräver lite olika inställningar, exponering och vitbalans för att bli riktigt bra.
Kameran kan också autotagga händelser, till exempel om det dyker upp ett ansikte i filmen eller när du hoppar ner i vattnet. Som tidigare fungera manuella flaggningar via röstkommandon.

Bättre ljudupptagning i den nya GoPro Hero 7 Black

GoPro Hero 7 Black har även fått en bättre ljudupptagning med målet att minska skrapljud, vindbrus och andra störande ljudmoment. Kameran gör även röster och intressanta ljud tydligare.

SuperPhoto

GoPro Hero 7 Black har fått en ny bildförbättringsfunktion för stillbilder som ger dig bättre detaljer i både högdagrar och skuggor vilket ger en högre klarhet i bilden. Perfekt för dig som snabbt vill lägga ut dina bilder på sociala medier utan behöva lägga tid på redigering.

Livestreaming

Nu finns möjligheten att kunna livesända direkt upp till Facebook från din GoPro Hero 7 Black via din mobiltelefon vilket gör att du kan sända direkt från stranden, skidbacken eller vart du nu befinner dig. Det finns fler funktioner som gör det lättare för att publicera till sociala medier som exempelvis porträttläge så du kan fota och filma till instastories och händelser. Du kan även välja om du ska filma 15 eller 30 sekunders klipp med en nedräkning för att klippen ska bli lagom långa.

Upptäck nöjet med en actionkamera

Vi kan se att GoPro har åter igen höjt ribban för actionkameror med sin nya Hero 7 Black speciellt med den nya hypersmooth stabiliseringen, timewarp och inte minst anpassningarna för att underlätta för användaren att kunna dela sitt material skapat med GoPro Hero 7 Black på sociala medier med portättläge för instastories och framförallt livestreamningen. Tidigare har livestreaming, för mig i alla fall, varit något omständing och som har krävt mycket kablar och kunskap. Nu kan du göra det direkt från din Gopro och mobiltelefon, det är vad som kallas utveckling.

Vill du ha lite mer tips om vad du kan göra med din GoPro kika här.Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp med att hitta rätt utrustning och mjukvara för dina behov. Du når oss via info@scandinavianphoto.se, 0770-771100 eller genom att besöka oss i någon av våra butiker i Stockholm, Göteborg, och Malmö. Missa inte heller våra temasidor där du kan hitta mer inspiration och produkttips som hjälper dig att bli ännu bättre på att skapa häftiga bilder och videos. Lycka till!


 • GoPro Hero 7 Black
  GoPro Hero 7 Black
  4.690,00 Kr
 • GoPro Hero 7 Silver
  GoPro Hero 7 Silver
  3.590,00 Kr
 • GoPro Hero 7 White
  GoPro Hero 7 White
  2.390,00 Kr

Produkttester,


Vi reserverar oss för eventuella fel i texter och på bilder samt slutförsäljning och orimliga prisfel.
Sitemap (xml)