Scandinavian Photo använder cookies, genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.
Till kassan
Nyöppning Mölndal

PHOTOBLOGGEN - en blogg om foto och bild

Här tar du del av produkttester, får produkt- och fototips, samt mycket inspiration! Vill du lära dig mer om din kamera och olika tillbehör? Då hittar du mycket här. Har du några frågor eller förslag på produkter du vill se i produkttesterna, får du gärna mejla oss: photobloggen@scandinavianphoto.se.

Ljuddagar hos oss – Sennheiser, Røde & Zoom lär dig allt om vägen till det perfekta ljudet!

Hur får du ett riktigt bra ljud när du filmar och spelar in vloggar? Besök oss under våra ljuddagar i våra butiker så får du svaret på den frågan och mycket mer! Under oktober månad får vi besök av ljudexperter från bland annat Sennheiser, Røde och Zoom som hjälper dig att välja rätt mikrofon, ljudinspelare, vindskyddspäls, trådlöst mikrofonsystem och svarar på alla dina tekniska frågor om ljud. Ljuddagarna är helt kostnadsfria och arrangeras i alla våra butiker i Sverige.

Ljudet är ofta viktigare än bilden i din film

Har du bra filmmaterial men dåligt ljud upplevs ofta hela filmen som dålig och få vill titta vidare på din film eller pod. Ett bra ljud gör däremot att man gärna tittar vidare även om bildkvaliteten inte är den bästa!

Välj rätt mikrofon!

Har du inte valt mikrofon än eller är du inte nöjd med resultatet du får med din nuvarande utrustning? Vi kommer under dagen att gå igenom grunderna av de olika mikrofontyper som finns att välja mellan samt vilka val du bör göra och vad du bör tänka på vare sig du spelar in inomhus eller utomhus. Hur får du ett bättre resultat när det blåser och hur undviker du störande ljud på din inspelning? Är det bäst att använda en mygga, riktad mikrofon eller annan typ av mikrofon? Detta får du veta under våra ljuddagar!

Mojo´s och smartphones

Sedan en tid så har allt fler mojo´s eller så kallade mobila journalister och vloggers börjat använda sig av sina smartphones vid såväl inspelning av bild som ljud. Vi kommer att visa dig ett flertal produkter lämpade för just dessa ändamål i allt från myggor och handmickar till smarta ljudinspelare som kopplas samman med din telefon.

Trådlöst och val av frekvenser

Även om Post- & telestyrelsen inte har sålt av 700-bandet ännu så är det från årsskiftet 2017/2018 förbjudet att använda sig av trådlösa system på det frekvensområdet. Vad detta innebär både för dig som producerar ljud och användaren kommer du att få svar på under dessa dagar.

På plats under våra ljuddagar finns Anders Olsson från Sennheiser och Christer Fehrling från Røde/Zoom som guidar dig till rätt ljud för ljust dina behov och svarar på dina ljudfrågor.

Välkommen!


Från vänster: Anders Olsson Sennheiser, Christer Fehrling Røde/Zoom.

Malmö

Tid: Tisdag 9/10 kl. 14–18
Plats: Östra Förstadsgatan 44, Malmö

Mölndal

Tid: Onsdag 10/10 kl. 14–18
Plats: Södra Ågatan 18A, Mölndal

Stockholm

Tid: Tisdag 16/10 kl. 14–18
Plats: Vasagatan 14, Stockholm

 
Vi reserverar oss för eventuella fel i texter och på bilder samt slutförsäljning och orimliga prisfel.
Sitemap (xml)