Scandinavian Photo använder cookies, genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.
Till kassan
Fyndhörna

PHOTOBLOGGEN - en blogg om foto och bild

Här tar du del av produkttester, får produkt- och fototips, samt mycket inspiration! Vill du lära dig mer om din kamera och olika tillbehör? Då hittar du mycket här. Har du några frågor eller förslag på produkter du vill se i produkttesterna, får du gärna mejla oss: photobloggen@scandinavianphoto.se.

Julklappstips för YouTube-nybörjaren

YouTube är en fantastisk plattform att dela med sig av sina intressen, vare sig det handlar om matlagning, inredning, TV-spel eller vår egen favorit, fotografi. Oavsett vad ditt intresse är så finns det en sak som binder alla dessa samman, det som du hittar hos oss på Scandinavian Photo – kameran. Vi är inne i sista veckan innan en av årets stora händelser, julen och här har vi samlat ett par toppentips till dig som har klappar kvar att skaffa!

 

 

Oavsett om du är helt ny på det här med video eller om du har hållit på ett tag så har vi produkter som passar alla typer av videofilmare. Börjar vi med själva huvudprodukten, kameran, så behöver du först bestämma dig om det är en renodlad videokamera du önskar eller om du även kommer att vilja ta bilder. Det finns många saker som skiljer dem åt, men de största är inspelnings- och batteritiden. På en systemkamera som kan videofilma finns det i nästan alla modeller (ej Panasonic GH5/GH5S) en spärr vid 29 minuter och 59 sekunder där kameran bryter videoklippet, något som inte finns i en videokamera. En videokamera har också oftast bättre batteritid vilket tillsammans gör att du kan filma längre videoklipp.

Videokamera eller systemkamera?

Om du söker en videokamera när du vill komma igång med ditt filmande är Sony FDR-AX33 en bra för ändamålet. Med 4K-video och ett objektiv utvecklat av Zeiss ger denna kamera dig skarpa videoklipp med bra kvalitet. Den är enkel att komma igång med och har många bra kontroller på kameran som du snabbt kan komma åt för att justera dina inställningar.

När du vill både ta bilder och video så finns Panasonic G80, en kompakt spegellös systemkamera med en roterbar skärm så att du enkelt kan filma dig själv, samt en mycket bra bildstabilisering så att du får mjuk video när du filmar. Fördelen med denna spegellösa systemkamera är att du kan byta objektiv och genom detta lyfta upp kvalitén med små enkla medel.

En extern mikrofon är bättre än den inbyggda

Ett annat trevligt julklappstips till ”Youtubern” är en uppgradering av mikrofon till din kamera eller mobiltelefon. Rødes Videomic Me-L ansluts till din iPhone eller Androidtelefon (Videomic Me) och levererar ett betydligt bättre ljud än den inbygga mikrofonen i telefonen. Om du önskar trådlöst ljud är Memory Mic från Sennheiser en smidig enhet som du synkar ihop med bluetooth och fungerar lite som en trådlös mygga.
Är det mikrofon till kamera du söker är VideoMicro en liten mikrofon med stort ljud. I paketet ingår fjädrande upphängning för att reducera ljud vid skakningar samt ett vindskydd.

Gorillapod - vloggarnas favorit

Till sist behövs ett bra stativ till filmaren. Det mest populära är Gorillapod från Joby. Den har många bra användningsområden, i sig själv är den ett bordsstativ, men den kan också slås runt lyktstolpar, räcken, med mera. Den fungerar även bra att filma sig själv med på grund av att den är formbar.

Om du rör på dig mycket kan det vara bra att kika på stabilisering för din kamera. Filmar du med mobiltelefonen finns Smooth 4 från Zhiyun som du enkelt monterar din mobiltelefon i. Den motverkar skakningar och andra rörelser du annars får i din video om du handhåller när du filmar. Har du en större systemkamera eller videokamera så finns Ronin-S från DJI, som kan stabilisera kameror upp till 3,6 kg.

Komplett paket - perfekt som julklapp!

Om du är sugen på kompletta paketlösningar har vi vloggpaket i modellerna x-small, small, medium, large och x-large, där det går från det minsta x-small-paketet med tillbehör till din mobiltelefonvideo, till det största kompletta paketet x-large, som inkluderar en Sony a7s II, två objektiv och alla tillbehör du behöver.

Från oss alla till er alla – en riktigt God Jul & Gott Nytt år!

Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp med att hitta rätt utrustning och kunskap för dina behov. Du når oss via info@scandinavianphoto.se, 0770-771100 eller genom att besöka oss i någon av våra butiker i Stockholm, Göteborg, och Malmö. Missa inte heller våra temasidor där du kan hitta mer inspiration och produkttips som hjälper dig att bli ännu bättre på att skapa häftiga bilder och videos. Lycka till!

 


 • DJI Ronin-S
  DJI Ronin-S
  7.890,00 Kr
 • Zhiyun Smooth 4 vit
  Zhiyun Smooth 4 vit
  1.090,00 Kr

 • Røde Mikrofon VideoMic Me
  Røde Mikrofon VideoMic Me
  565,00 Kr
 • Røde Mikrofon VideoMicro
  Røde Mikrofon VideoMicro
  589,00 Kr
 • -5 % Røde VideoMic ME-L Lightning
  Røde VideoMic ME-L Lightning
  799,00 Kr

 • Sennheiser Memory Mic
  Sennheiser Memory Mic
  2.190,00 Kr
 • Scandinavian Photo Vloggpaket Small
  Scandinavian Photo Vloggpaket Small
  4.990,00 Kr
 • Scandinavian Photo Vloggpaket X-Small
  Scandinavian Photo Vloggpaket X-Small
  525,00 Kr
 • Panasonic Lumix DMC-G80 + Lumix G Vario 12-60mm f/3,5-5,6 ASPH Power O.I.S
  Panasonic Lumix DMC-G80 + Lumix G Vario 12-60mm f/3,5-5,6 ASPH Power O.I.S
  7.850,00 Kr
 • Scandinavian Photo Vloggpaket Large
  Scandinavian Photo Vloggpaket Large
  35.600,00 Kr
 • Scandinavian Photo Vloggpaket Medium
  Scandinavian Photo Vloggpaket Medium
  12.500,00 Kr
 • Scandinavian Photo Vloggpaket X-Large
  Scandinavian Photo Vloggpaket X-Large
  54.990,00 Kr
 • Sony FDR-AX33 svart
  Sony FDR-AX33 svart
  6.380,00 Kr

Produkttips,


Vi reserverar oss för eventuella fel i texter och på bilder samt slutförsäljning och orimliga prisfel.
Sitemap (xml)