Produkten finns nu i din varukorg Till kassan
Scandinavian Photo använder cookies, genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.
Till kassan

  Redigerar ni bilderna?

  Vår produktion bygger på att din bild är färdigställd för utskrift och den produceras alltid utan förändring via automatisk eller manuell justering av färger, toner och ljusstyrka.

  Om du önskar bildjusteringar av enstaka eller flertal bildfiler kan det erbjudas som tilläggstjänst vid bildbeställning via vår online beställning.

  Vilka filformat ska jag använda?

  Scandinavian Photo Print producerar från filformaten JPG och TIFF. Uppladdade filer bör vara 300 DPI, 8-bit, och har en inbäddad färgprofil. Filer i formatet TIFF bör ha sammanslagna lager, utan banor och ej vara sparade med LZW komprimering.
  Om du inte vet vad något av det betyder, så bara lämna det till oss! Välj till någon av våra tilläggstjänster för kontroll eller justering av bildfil innan production i vår online beställningstjänst.

  Vilken filstorlek bör jag använda?

  Vid uppladdning av filer via vår beställningstjänst kommer du att få en indikation på hur stor bild du kan producera med högsta kvalitet. Visas storleken med grön text bedömer vi att filen går att producera med hög kvalitet på vald storlek. Visar texten gult så bedömer vi att en mindre storlek kan vara ett bättre val. Detta är dock bara en digital bedömning och du kan givetvis ändå välja att beställa bilden på en större storlek om du så önskar.

  Du kan producera din bild i exakt önskad storlek om du väljer ingen storleksförändring vid beställning via vår bildbeställningstjänst

  Färghantering, Standard

  Bildfiler som laddas upp bör vara i RGB läge för att vi ska kunna garantera bästa resultat. Om filer laddas upp i CMYK läge eller saknar färgbeskrivning kommer vi utgå från att dessa ska konverteras till Adobe RGB. Vi rekommendera därför att du själv sparar om dina filer till RGB innan bildbeställning sker för att ge förväntat resultat.

  För att din producerade bild ska motsvara dina förväntningar är det viktig att din bildskärm som du bedömer bilden på innan beställning visar rätt. Om har en bildskärm som har möjlighet till avancerad färginställning via skärmkalibrator se information under, Färghantering, Avancerat: ICC-profiler Om du saknar avancerade funktioner för färginställning på din externa bildskärm eller använder en inbyggd skärm på exempelvis en bärbar dator föreslår vi att du använder vår referensprint som hjälp med inställningar.

  Ladda ner Colorprint ICC-profil

  Hur fungerar det?
  Börja med att ladda ner bildfilen nedan och öppna den i ditt bildvisningsprogram. Justera din bildskärm så att du kan se texten PRINT i både den mörka och ljusa ytan på dokumentet. Texten ska knappt vara synlig i båda fälten. Annars justera ljusstyrkan på din skärm. Titta sedan neutrala ytor i dokumentet för att se om du upplever någon ton i dessa. Om du upplever en ton väldigen justera din bildskärm så den upplevs neutral i dessa fält. Hos Scandinavian Photo Print kan du även hämta en referensprint i A5 storlek för att se att motsvarande utskrift se ut på likartat sätt som på bildskärmen. Referensprinten ska bedömmas i ett ljus som är så nära 5000°K (dagsljus) som möjligt

  Ladda ner en referensbild

  Färghantering, Avancerat: ICC-Profile

  Våra tekniker och bildproducenter arbetar ständigt med kontinuelig processkontroll av färger genom testutskrifter samt mediaprofilering och för att säkerställa högsta kvalitet och jämnhet i produktionen nu och för framtida beställningar.

  För varje utskriftsteknik hos Scandinavian Photo Print tillhandahåller vi en ICC profil för egen soft proofing på en professionellt kalibrerad bildskärm.

   

  Soft Proof
  För att bäst matcha bilden på skärmen mot det slutgiltiga resultatet på utskriften krävs en kalibrerad bildskärm av grafisk nivå. Kalibrering bör ske med hjälp av en colorimeter eller spectrophotometer.

  Vid kalibrering av bildskärm för matchning mot print används i de flesta fall följande inställningar:

  • Färgtempratur 5000 - 5800° Kelvin
  • Luminans 85-120 candela/m²
  • Gamma 2.2

  Vid betraktning av print för matchning mot bildskärm bör belysning med följande värde användas:

  • Färgtempratur 4800° - 5200° Kelvin (optimalt 5000° Kelvin, dagljus)

  Soft proofing i Adobe Photoshop görs på följande sätt:

  1. Ladda ner ICC profilen för ovanstående papper du önskar att vi producerar din print på
  2. Installera ICC profilen i din dators operativsystem enligt nedan:

   På Macintosh kopieras ICC profilen manuellt till:
   Mac OS X  MacintoshHD:/Library/ColorSync/Profiles
   På Windows högerklicka på ICC profilen och välj installera:
   Windows XP, Vista, 7 C:/windows/system32/spool/drivers/color

  3. Starta Adobe Photoshop
  4. Öppna bilden du önskar producera
  5. Gå till/navigera till: Meny > Visa > Proof setup > Egen
  6. Välj mediaprofilen du nyss installerade under ”Device to Simulate”
  7. Välj ej ”Bevara färgnummer”
  8. Välj ”Relativ färgåtergivning” med ”Svartpunkts kompensation”
  9. Om du önskar välj ”Simulera pappersfärg” (visar papperets grundton innan utskrift)
  10. Tryck OK

  Soft Proofing är nu aktiv och visar återgivning på vald media. När du bedömmer bilden bör bakgrunden vara jämn grå ton och lokalen ska ha en neutral något dämpad belysning som vid bildskärmskalibrering. Undvik störande ljuskällor och kraftiga färger runt din arbetsplats.

  För att aktivera/avaktivera soft proofing tryck ctrl + y. Justera din bild enligt önskemål. Kontrollera också att alla färger är tryckbara genom att aktivera/avaktivera tryckbarhetsvarning genom att trycka shift + ctrl + y.

  När du är klar så sparar du bilden med inbäddad färgprofil i JPG eller TIFF för bildbeställning via http://www.scandinavianphoto.se/print
   

  Ladda ner Colorprint ICC-profil

  Försäljningsvilkor - PRINT

  Leveransvillkor

  Bildframställning

  All bildproduktion bygger på ömsesidigt förtroende med god sed mellan beställare och producent. För att vi ska kunna ge efterfrågad service så ansvarar kunden för att tillräckligt tidsmarginal finns för att kunna genomföra bildproduktion på fackmannamässigt vis och att tidsmässig möjlighet finns för åtgärdande produktion om skada i form av nedan reklamationsrätt uppkommer.

  Vid reklamation utförs omkopiering utan kostnad vid uppvisande av påtalad skada som skett innan leverans från Scandinavian Photo Print. Reklamationer ska påvisas med retur av skadad produkt i sin helhet inom 8 arbetsdagar. Vi förbehåller oss rätten att hänvisa reklamationen till tredjepart i de fall produkten skadats efter att varan har lämnat vårt lager och omsorg. Vid godkänd reklamation ombesörjs transport av ersättande varor av Scandinavian Photo på samma sätt som ursprunglig beställning omfattade.

  Vid krav på färglikhet behöver vi mottaga färgprov innan produktion påbörjas. Bifogas ej färgprov gäller vår bedömning som den riktiga.

  Alla beställningar av bildutskrifter är unika och då varan endast kan säljas till beställaren och omfattas därför ej av ångerrätt utöver reklamationsrätten vid skada.

  Ansvar för inlämnat material

  Skador eller förlust av inlämnade varor, såsom framkallad film, skisser, original etc. ersätter vi enligt vår försäkrings villkor för varor som förvaras för kunds räkning i direkt anslutning till pågående produktion och med de belopp som försäkringen omfattar. För inlämnat material i ansvarar Scandinavian Photo tills relaterad produktion avslutats och varan har tillhandahållits för avhämtning.

  Förlust av digitala bildfiler ersätts ej.

  Vid montering av utskrifter som ej producerats av Scandinavian Photo ansvarar monteringen sker på fackmannamässigt vis. Beställaren ansvarar för originalet och efterbehandling sker på beställarens ansvar.
  Scandinavian Photo hanterar alla bildfiler som levereras till oss som temporära och tar inget ansvar för beställarens säkerställande av originalfilens bevarande. Om återkommande produktion från digitala filer sker kan dess lagras för kommande produktion i god sed.

  Scandinavian Photo tar inget ansvar för bildrättigheterna för inlämnat samt tillhandahållet material för framtagande av kopior då det åligger bildbeställaren att själv med god etik redovisa och respektera upphovsrätten.

  Scandinavian Photo frånsäger sig allt etiskt ansvar för tillhandahållna material av tredje part för bildframställning hos Scandinavian Photo Print.

Frågor och svar

© 1995-2019 Scandinavian Photo AB.
Organisationsnummer: 556679-6511

Vi reserverar oss för eventuella fel i texter och på bilder samt slutförsäljning och orimliga prisfel.
Sitemap (xml)