Blixt A1 Air TTL-C till Canon

Profoto Blixt A1 Air TTL-C till Canon

Artikelnummer: 1035672
 • Runt blixthuvud med magnetfäste för tillbehör
 • Fota snabbt och smidigt med Air TTL och HSS
 • Se hur ljuset faller med LED-inställningsljuset
 • Stor och tydlig display för enkel hantering
 • Li-ion batteri som räcker upp till 350 blixtar
5 990 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Ej köpbar
Ej köpbar

Värdepaket

Blixt A1 Air TTL-C till Canon
Soft bounce till A1/A1X
Tilthuvud 2422 med låsbar blixtsko
8 264 SEK
Blixt A1 Air TTL-C till Canon
Batteri till A1
Connect Canon
10 170 SEK

Profoto A1 - Kameramonterad studioblixt

Profoto A1 är en kompakt och kraftfull blixt för användning både på kameran, som on-location studioblixt eller i ett Profoto B1X/B1/B2/D2-system tack vare en inbyggd Air TTL-sändare/mottagare. Det runda blixthuvudet och den smarta magnethållaren för ljusformare ger dig full kontroll över ljuset och med den inbyggda inställningslampan kan du se hur skuggorna beter sig redan innan du tar bilden, precis som på en vanlig studioblixt.

Fördelar

 • Runt huvud med magnetfäste
 • Air TTL och HSS
 • Inställningsljus
 • Li-ion batteri
 • Zoom med manuell kontroll
 • Stor display

Runt huvud med magnetfäste 

Det runda huvudet i sig självt ger en större ljusskälla än vanliga speedlights vilket bidrar till mjukare skuggor och ljussläpp. Runt huvudet sitter en magnetisk hållare för de speciella ljusformarna som Profoto A1 använder. Tack vare magnetfästet går det väldigt snabbt att byta ut ljusformarna, lägga på färgfilter eller varför inte kombinera både färgfilter och ljusformare. Den runda formen i kombination med magnetfäste gör också att du kan rotera ljusformaren och på så vis kontrollera extra noggrant var ljuset hamnar och inte hamnar. För ännu mer möjligheter finns Profoto Gel Kit till A1 och Profoto Soft Bounce till A1 som tillbehör.

Air TTL och HSS

Profoto Air A1 är utrustad med Profotos trådlösa Air TTL-teknik som ger dig möjligheten att använda din A1 som en Air TTL-sändare för Profoto B1X, B1, B2, D2 och andra A1'or. Givetvis har A1 stöd för HSS för att kunna fotografera på slutartider ner till 1/8000s och reducerad effekt. En knapp på sidan växlar mellan TTL och M-läge så du kan ställa exponeringen i TTL-läge för att sedan växla över till M-läge för konsekvent ljusstyrka.

Inställningsljus

En unik fördel med A1 är det inbyggda inställningsljuset så att du kan se hur skuggorna beter sig och faller över din modell innan du trycker av. Inställningsljuset använder en LED lampa och drar lite ström, genererar ingen värme och hjälper anpassar sig efter hur du har zoomat blixthuvudet. A1 har även en separat röd belysning för att hjälpa kamerans autofokus i mörka miljöer. Den röda belysningen är mildare, behagligare för ögonen och bländar därför modellen betydligt mindre än inställningsljuset, speciellt i mörka situationer.

Li-ion batteri

För att kunna leverera starka blixtar gång på gång har A1 utrustats med ett uppladdningsbart och utbytbart lithium-ion batteri. Tack vare kraften i batteriet får du en uppladdningstid på endast 1.2s vid full effekt och ca 350 blixtar på full effekt. Jobbar du långa pass är det värt att ha något eller några extra batterier med i väskan, så du snabbt kan byta batteri när det väl tar slut.

Zoom

Runt blixthuvudet sitter det en kontrollring för att manuellt ställa in hur snäv eller vid du vill ha din ljuskägla. Genom att zooma in huvudet och använda en lite lägre bränndvid kan du skapa en spotligt/snoot-effekt i dina bilder medans en bredare inställnings ger ett mjukare ljus. Önskar du automatisk zoom går det att ställa in i menyn.

Stor display

A1 har en stor display i samma tydliga stil som den senaste generationen blixtar från Profoto. Reglagen är rejält tilltagna och har du använt Profoto tidigare så kommer du känna igen dig. Storleken på displayen och reglagen gör att du snabbt kan ställa manuell ljusstyrka, göra inställningar och ha kontroll över dina inställningar även i högt tempo och med vantar på.

Levereras med:

 

 

 

 

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.