Kompaktaggregat D2 500 AirTTL

Profoto Kompaktaggregat D2 500 AirTTL

Artikelnummer: 1028290
 • TTL och High Speed Sync tillsammans med Air Remote TTL
 • Extremt korta brinntider för att frysa rörelse i bilden
 • Burst-läge på 20 blixtar per sekund
 • Ett enormt stort utbud av ljusformare
 • Konstruerad med Profoto's kompakta och välavvägda format
19 400 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara
Beställningsvara

Värdepaket

Kompaktaggregat D2 500 AirTTL
Background Kit Artic White 2,72 x 11m
Lightstand LS-AC2470
22 089 SEK
Kompaktaggregat D2 500 AirTTL
Belysningsstativ Dämpat
Air Remote TTL-S till Sony A7II / A7RII / A7SII
24 194 SEK

Snabb och kraftfull studioblixt med både TTL och HSS.

I Profoto D2 ligger fokus på hastigheten, att kunna frysa saker som flyger, vatten som skvätter och personer som rör sig med atletisk hastighet. Hela tiden med kristallklar skärpa. 20 gånger per sekund.

Fördelar

 • TTL-mätning tillsammans med Air Remote TTL
 • HighSpeedSync tillsammans med Air Remote TTL
 • Korta brinntider, ner till 1/63'000s (D2 500)  respektive 1/50'000s (D2 1000)
 • Korta laddtider, 0,03s – 0,6s (D2 500) respektive 1,2s (D2 1000)
 • Burst-läge på 20 blixtar per sekund

Hastighet

Profoto D2 är designad med hastighet i fokus, att kunna frysa motiv på ett helt nytt sätt. Tillsammans med modern TTL och HSS funktion, användarvänlig design och mycket kraft.
Med hjälp av HighSpeedSync (HSS) ner till 1/8000" för att matcha de snabbaste kamerorna på marknaden och en brinntid ända ner till 1/63'000 del av en sekund (1/50'000" för D2 1000) så undviks rörelse-oskärpan som lätt uppstår vid längre brinntider och rörliga motiv. Kombinera med serietagning på 20blixtar per sekund för att hinna frysa alla rörelser under en kortare tid.

Hastigheten ifrån HSS gör det möjligt att fotografera med stor bländare och kort skärpedjup, både i studion och med blandat ljus. Uppladdningstiden på 0,03sek - 0,6sek (0,03sek - 1,2sek för D2 1000) ser till att det finns kraft i blixten vid varje exponering. Profoto Air Remote TTL-C / TTL-N (ingår ej) ger tillgång till TTL mätning via kameran, så  inställningstiden kan minskas. TTL ger ett väldigt snabbt arbetsflöde där ljuset och situationen kan variera mycket och tiden att ställa om blixtarnas styrka för varje bild är knapp. TTL går även att använda för en väldigt snabb ljusmätning, för att sedan ställas om till Manuell via Air Remote TTL för maximal konsekvens och kreativitet.
Vid användning av Air Remote fungerar ej TTL och HSS, men D2'ans övriga snabba egenskaper finns kvar.

Kraft

Med kraften i D2 är det en fröjd att använda riktigt stora ljusformare, även i situationer med blandljus där det befintliga ljuset är starkt. Att kunna skicka ljuset långt samt belysa stora motiv ger även det stora möjligheter. För detta användandet passar D2 1000Ws bäst.

Design

D2 bygger på en redan etablerad design från Profoto. Ett enormt stort utbud av ljusformare, över 120 stycken, finns att tillgå. Reglagen är enkla och tidlösa, displayer stora och tydliga. Blixten är konstruerad med Profoto's kompakta och välavvägda format. För transport finns Bag XS och Bag S Plus för ett respektive två blixthuvuden med plats för kablar och sändare. Blixtrör och inställningslampa är skyddade bakom en frostad glasskiva för enkel transport och hantering. Strömkablarna är mjuka för lättare hantering, speciellt i kyliga förhållanden. 

Anslutning

Air Remote TTL säljs separatoch möjliggör användandet av TTL och HSS. Profot Air Remote kan användas för andra kamera-märken, men ger då inte möjlighet TTL och HSS.
D2 drivs med direkt ström i från väggen på 120-230V så D2 kan användas världen över. En 3,5mm-tele för alternativa trigger-lösningar finns inbyggt.

[TEXT1022228999]

Levereras med:

 • 1 x D2 500
 • Strömsladd
 • Väska (Bag XS)
Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.