Samyang 12mm T3.1 VDSLR ED AS NCS Fisheye till Micro 4/3
Samyang 12mm T3.1 VDSLR ED AS NCS Fisheye till Micro 4/3
Samyang 12mm T3.1 VDSLR ED AS NCS Fisheye till Micro 4/3
Artikelnummer: 1032907

Samyang 12mm T3.1 VDSLR ED AS NCS Fisheye till Micro 4/3

12mm T3.1 VDSLR ED AS NCS Fisheye till Micro 4/3

Webblager
Beställs från leverantör till dig
Butikslager:
5 390 SEK
Fri frakt vid köp över 500 kronor
Köp nu och betala inom 30 dagar
Personlig service och expertrådgivning

Samyang 12mm T3.1 VDSLR ED AS NCS Fisheye

12mm diagonal fisheye anpassad för fullfromats kameror. Objektivet har en 180graders bildvinkel på en 24x36mm sensor, men passar även på APS-C sensorer. Objektivet är inte raktäcknande utan ger en typisk fisheye-krökning i bildens kant. Fisheye optik används ofta i extremtsport-sammahang men fungerar även till att skapa 360bilder och lämpar sig bra för undervattensfoto när sikten är begränsad.

Fördelar:

  • 180graders diagonal fisheye
  • Hög ljusstyrka T3.1
  • Kuggar
  • UMC och NCS coating

En diagonal fisheye betyder att optiken målar ut hela sensornytan, utan att det du får några svarta kanter. Samyang 12mm t3.1 målar ut hela sensorytan på en fullformatskamera och har en diaglonal bildvinkel på 180grader. Den optiska konstruktionen är 12 linselement i 8 grupper, chassit är helt i metall och fokus samt bländarring styrs helt manuellt. Objektivet saknar elektronisk anslutning till kamerahuset och kan således inte ge någon information om bländare eller fokusavstånd.

Notera: Vissa kameror måste ha funktionen "Ta kort utan objektiv" aktiverat.

Hög ljusstyrka

Med en ljusstyrka på T3.1 får du möjlighet att filma när ljuset blir sämre och i situationer då du vill använda det naturliga ljuset.

Kuggar

Med kuggar på både bländar- och fokusring har du möjlighet att använda followfocus system tillsammans med ditt Samyang 14mm T3.1, något som uppskattas när man använder objektivet med en axelrigg. Objektiven har enbart manuell fokus och går givetvis att manövrera direkt med handen.

UMC och NCD coating

Optiken har en behandling med UMC och NCD coating för att motverka interna reflektioner, reducera färgförskjutningar och ger god kontrast och färg även när optiken används vid sin maximala ljusstyrka.

 

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.