Korrekta färger från inspelning till utskrift

X-rite i1 Studio

Artikelnummer: 1036776
 • Skärmkalibrering med sensor för omgivande ljus
 • Profilering av skrivare och papper
 • Kalibrering och profilering av scanner
5 390 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Finns i webblager
i1 Studio är ett komplett kalibrerings- och profileringsverktyg för utskrifter, scanning och presentationer. Kalibrera upp till fyra stycken skärmar för att få pålitlighet i färger när du skriver ut bilder, skapa dina egna profiler för ditt favoritpapper, kalibrera din presentationsprojektor, skapa profiler för din scanner och kalibrera din iOS-enhet.

Fördelar

 • Skärmkalibrering med sensor för omgivande ljus
 • Profilering av skrivare och papper
 • Profilering av monokroma utskrifter
 • Kalibrering och profilering av scanner
 • Kalibrering och profilering av projektor
 • Kalibrera din iOS enhet
 • ColorChecker Classic

Skärmkalibrering med sensor för omgivande ljus

X-rite i1 Studio är ett kraftfullt verktyg för att snabbt och effektivt kalibrera både din skärm och skrivare för att du ska vara säker på att utskrifterna på pappret blir som dom visas på skärmen. Med hjälp av en ljusmätare kan i1 Studio även mäta aktuellt omgivande ljus och på så vis anpassa skärmens ljusstyrka för att återge färger korrekt. Du kan även mäta ljuset på andra skärmar och ljuskällor för att anpassa din bildbehandling efter dessa. Du kan kalibrera och matcha upp till fyra stycken skärmar för ett konsekvent resultat på flera olika datorer.

Profilering av skrivare och papper

Genom att profilera din skrivare kan du vara säker på att du får konsekvens resultat mellan utskrifter eller flera olika skrivare. En egen profilering tillsammans med ditt eget favoritpapper i kombination med en kalibrerad skärm minimerar risken för felaktiga färger och exponeringar. Programvaran skriver ut ett ark med färgprover som du scannar med din i1 Studio kalibrator. Kalibreringsverktyget lär sig då hur din skrivare hanterar färger och skriver ut ett nytt, korrigerat ark som du scannar en gång till. i1 Studio har även ett speciellt läge för svartvita utskrifter så att du kan vara säker på att få rätt gråtoner och övergångar beroende på vilket papper som används.

Kalibrering och profilering av scanner

På samma sätt om en digital skärm tolkar färger lite olika kan även en scanner göra egna bedömningar. Med i1 Studio tillsammans med färgkortet kan du snabbt skapa en ICC-profil genom att scanna ColorChecker'n som levereras med i1 Studio. Programvaran vet exakt vilka färger som finns på ColorChecker och vet på så vis hur korrigeringen skall hanteras.

Kalibrering och profilering av projektorProjektorer är ett utmärkt sätt att visa upp bilder i riktigt stort format, men en projektorn hanterar ofta färger och ljus annorlunda än en skärm eller utskrift. Med hjälp av i1 Studio kan du skapa profiler för din projektor så att dina bilder visas på ett korrekt sätt. Tack vare den inbyggda ljusmätare för omgivande ljus tar profileringen även hänsyn till omgivande ljus.

Kalibrera din iOS enhet

iPad's används flitigt som en digital portfolio, så det är viktigt att dina bilder blir rättvisa även där. Via appen ColorTRUE kan du använda din i1 Studio på en iOS enhet för att den skärmen ska visa färger som matchar färgerna på din dator.

ColorChecker Classic

ColorChecker kortet är en färgreferens som används av X-rite för att skapa färgprofiler både din scanner och dina kameror. Speciellt användbart är det dom du använder två olika kameror av olika märken eller modeller samtidigt och du behöver en konsekvent färghantering mellan din olika kamerahus.

Levereras med:

 • X-rite i1 Studio
 • Mini ColorChecker Classic
 • Transportpåse
 • Nerladdningsinstruktioner för mjukvara
@scandinavianphoto

Tech for creative people. Tag @scandinavianphoto or #scandinavianphoto for a chance to get reposted in our feed! 📸

Följ
Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.