Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Vi ger dig nycklarna till att ta bättre bilder!

Här hittar du allt från produktnyheter, tester och intervjuer till spännande reportage och intressanta produkttester. Ta del av branschens senaste trender och nyheter, formas till en ännu bättre fotograf av våra smarta tips och inspireras av mängder med snygga bilder tagna av grymma fotografer från olika fotovärldar.

Håll dig uppdaterad på fotovärldens senaste nyheter hos oss! 

Cine- och fotoobjektiv – vad skiljer dem åt?

Du har säkerligen hört talas om cineobjektiv och att de passar bra när man filmar. Men vad är egentligen skillnaden mellan ett "vanligt" fotoobjektiv och dessa större, tyngre och dyrare cine- och filmobjektiv? Vi går igenom några av punkterna som skiljer dem åt.

Läs mer

12
mars

Vi har testat Sigmas produktnyheter!

Vi har testat tre av Sigmas nya objektiv, varav två stycken telezoomar för fullformat, samt ett fast objektiv för APS-C och Micro 4/3. Läs om våra upplevelser och tankar om objektiven i inläggen nedanför!

Läs mer

12
mars

Portabelt porträttobjektiv från Sigma

Ett riktigt bra alternativ när du är ute efter systemkamera, men kanske inte har budgeten för fullformatskamerorna, är att satsa på kamerorna som enbart är ”steget under” – alltså APS-C-kamerorna. Sigma har med sitt senaste tillskott, 56mm, skapat en riktigt trevlig "lineup" med 16mm f/1,4, 30mm f/1,4 och 56mm f/1,4 för APS-C-fotografen.

Läs mer

7
mars

Mångsidigt och flexibelt zoomobjektiv

Vi har testat Sigmas sportobjektiv med 10x zoom, 60-600 mm f/4,5-6,3 DG OS HSM Sport. Det som gör detta objektivet intressant är kombinationen av en flexibel brännvidd och hög prestanda. Med bra skärpa, vass autofokus och bildstabilisering samt hög mekanisk kvalitet så passar detta utmärkt till dig som vill vara väldigt flexibel, men inte tumma på bildkvaliteten.

Läs mer

12
mars

Teleobjektiv som utmanar konkurrenterna

Sigma 70-200mm f/2,8 DG OS HSM Sport är ett objektiv som passar perfekt för sport, journalistik, press, bröllop och porträtt. Detta är ett efterlängtat objektiv eftersom föregångaren har funnits länge på marknaden och nu fått sig en rejäl uppdatering. Objektivet är stort, robust och fått samma finish som de andra objektiven i Global Vision-serien. I detta inlägget kommer du kunna läsa om mina första intryck av objektivet.

Läs mer

11
mars

Panasonic S1/S1R - En djupare inblick med Martin Wallgren

Tillsammans med Martin Wallgren från Panasonic Nordic går vi in djupare på det nya L-mount-systemet och kamerorna S1 & S1R. Vad är de största skillnaderna mellan de två, hur skiljer sig fullformatssystemet mot Micro 4/3-systemet och vilka tillbehör kommer att fungera tillsammans med de nya kamerorna? Allt detta och mycket mer får du svar på i videon nedan.

Läs mer

8
mars

Objektivadaptrar: vad är det och hur används de?

Har du någonsin drömt om att använda ett Canonobjektiv på en Panasonic, ett Nikonobjektiv på en Sony eller ett Minoltaobjektiv på Fujifilmkameror? Tack vare de nya spegellösa kamerorna har det blivit mycket enklare att använda objektiv från andra tillverkare på din kamera med hjälp av en adapter. Det finns många olika typer av adaptrar då de skiljer sig åt teknikmässigt, vissa har inbyggd elektronik för autofokus och bländarstyrning medans andra är helt manuella – här går vi igenom några av dem.

Läs mer

27
feb

Ta bättre bilder och video med mobilen

Det finns mycket att göra under lediga dagar och lov, som till exempel att fotografera och filma för att få utlopp för din kreativa sida - eller helt enkelt skapa något nytt. Varför inte testa att skapa videor och filmer med din mobiltelefon, då du enkelt kan publicera dina bilder och filmer direkt på sociala medier. Glöm heller inte bort att det finns massor av tillbehör som kan förbättra och underlätta under din fotografering eller inspelning!

Läs mer

22
feb

Sportlovsaktiviteter med din kamera!

Äntligen är det dags för sportlovsveckor och tid för att göra roliga saker tillsammans med nära och kära! Här har vi listat tio roliga utmaningar för den fotointresserade att göra under sportlovet. Utmaningarna ger dig tips och idéer kring vad du kan göra med din fotoutrustning och ditt bildarkiv samt vad som är extra roligt att göra tillsammans med en vän eller någon du tycker om. Lycka till!

Läs mer

22
feb

Panasonic S1 & S1R - En första titt på det nya systemet

I denna video får vi lyssna till Patricks känslor och tankar efter att han provat det nya, fullformatssystemet från Panasonic med kamerorna Lumix S1 och Lumix S1R. Vi går igenom kamerans ergonomi, funktioner och inställningar och kikar lite på tillbehör.

Läs mer

13
feb

Timelapse & Hyperlapse

Timelapse och Hyperlapse är två tekniker som används för att snabbspola tiden. Man skulle kunna säga att dom är raka motsatsen till slowmotion film. Båda teknikerna är ganska lätta skapa själv och behöver ofta inte speciellt dyr eller avancerad utrustning. En mobiltelefon eller kompaktkamera kan fungera utmärkt som kamera, sedan krävs det någon typ av stativ och lite planering.

Läs mer

8
feb

Kameratips: Filma i slow motion

Att filma i slow motion är egentligen inte krångligare än att filma en vanlig video – det finns dock ett par saker du bör tänka på för att få så bra kvalitet som möjligt när du vill fånga långsamma sekvenser.

Läs mer

7
feb

4K/6K-Photo & Pre-shot

Digital spegellösa systemkameror har gett oss flera nya spännande verktyg för att fånga bilder. En funktion är olika former av riktigt snabb seriebildtagning. Den snabba utläsningen av moderna sensorer ger möjligheten att fotografera i hela 60 bilder per sekund, men också att ta bilder innan du trycker på av tryckaren.

Läs mer

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.