Inspiration och teknik för kreativt skapande.

Vi på SP älskar kreativitet och teknik i olika former. Här har vi samlat allt från inspirerande blogginlägg och temasidor till nyheter, tester och tips om våra produkter, för att ge dig de verktyg du behöver för att utvecklas i ditt kreativa skapande.

Sports Photography With Christian Walgram

Since beginning his professional photography career in 2008, Canon Ambassador Christian Walgram has become one of the leading names in European sports photography. His dynamic and often intimate shots cover everything from Alpine skiing to football and motorsports. Here you can read more about Christian and be inspired by his pictures – and don't forget to join our live webinar with Christian on June 10th!

Läs mer

26
maj

Adventure and Wildlife – Lucia Griggi

Vildmarksfotografen Lucia Griggi bjöd på en inspirationsföreläsning under ett digitalt event hos oss på SP. Nu har du möjlighet att ta del av eventet igen! Inspireras av fantastiska äventyrsbilder från platser runt om i världen och ta del av Lucias resa till att jobba som professionell fotograf.

Läs mer

26
apr

Nu kommer supermånen – tagga oss i dina månbilder!

Ungefär var fjortonde månad visar sig supermånen, som i år inträffar tidigt på morgonen tisdagen den 27 april. Supermåne kallas det när det är fullmåne samtidigt som månen står så nära jorden som den möjligen kan göra, och därav lyser extra starkt. Passa på att fota månen och tagga oss i dina bästa bilder för chans att bli repostad!

Läs mer

23
apr

An Island Adventure With Lucia Griggi

The wildlife and adventure photographer Lucia Griggi shares her journey through Scotland's dramatic Inner Hebrides with Canon EOS R6 and RF 70-200mm f/4L IS USM. In this article, you can read about Lucia's experience with the Canon gear, learn about her techniques and be inspired by her photos – and don't forget to join our digital event with Lucia on April 29th!

Läs mer

7
apr

Outdoor Adventures – Martin Bissig

Äventyrsfotografen Martin Bissig bjöd på en inspirationsföreläsning under ett digitalt event hos oss på SP. Nu har du möjlighet att ta del av eventet igen! Lär dig mer om frilufts- och actionfoto, och inspireras av Martins fotoresor till fantastiska platser runt om i världen.

Läs mer

1
apr

Fem tips för bättre foton på ditt husdjur

Vill du lära dig att ta riktigt bra bilder på ditt husdjur? Här får du ta del av fotografen Harri Tarvainens bästa tips för att fånga ögonblicken med ditt husdjur och skapa bilder som förmedlar känslor. Inspireras och lär dig mer här!

Läs mer

18
mars

Utrustningen som underlättar ditt fotomaraton

Stockholm Fotomaraton hade nyligen biljettsläpp för 2021 och det uppmärksammade vi med ett livestreamat event från vår butik på Vasagatan i Stockholm. Här kan du se eventet igen och få tips på produkter från kameror och objektiv till LED-belysning, lagringsenheter och smarta tillbehör, som underlättar och gör ditt fotomaraton extra bra. Häng med!

Läs mer

5
mars

Dramatisk photoshoot med Godox-blixtar

Följ med fotograf Mikael Järnåsen när han testar Godox AD200 TTL tillsammans med rök och en dramatisk omgivning, för att skapa en ny bildserie till ett pågående bildkonstprojekt. Tidigare har han arbetat med speedlights och nu har han upptäckt tjusningen med de mer kraftfulla AD-blixtarna från Godox.

Läs mer

4
mars

Lär dig mer om Samyang

Samyang är ett företag som gör högkvalitativ och prisvärd optik till många populära objektivfattningar. Målgruppen är bred och Samyang erbjuder objektiv för såväl nybörjaren som proffsfotografen. Här har du en fin möjlighet att fördjupa din kunskap om deras högt uppskattade AF- och XEEN-serie.

Läs mer

1
mars

Fyra tips till bättre videor med din mobil

Det skapas mer och mer material med hjälp av våra mobiltelefoner och för dig som vill skapa snabba klipp och videor för sociala medier eller bevara minnen på din semesterresa så finns det många möjligheter att göra detta med just din mobiltelefon. Varför inte testa vad du klarar av att göra med mobilen? Att filma med mobilen kan bli så mycket mer än att bara filma ett minne, du kan skapa riktig proffsiga resultat genom några enkla steg och med några fiffiga prylar utan att det tar upp speciellt mycket plats i bagaget. Här har vi samlat fyra tips för bättre videor med din mobil.

Läs mer

24
feb

Vintersportfotografens bästa tips för magiska bilder i snön

Vinterlandskap, skidåkning och vackra vyer kan vara fantastiskt att fånga på bild. Här delar vintersportfotografen och Canon-ambassadören Richard Walch med sig av sina bästa tips för bättre fotografering i skidbacken – från att välja rätt vinterkamera till de bästa fokuseringsinställningarna för att fånga alla händelser. Inspireras och ta del av tipsen här!

Läs mer

4
feb

Sju tips för bättre vinterfotografering!

Är du sugen på att fota riktigt härliga vinterbilder? Vi har samlat tips på vad du kan tänka på för att göra din vinterfotografering så bra som möjligt – med allt från förberedelser till fototekniker och produkttips. Inspireras och lär dig mer här!

Läs mer

21
jan

Kom igång med astrofoto – Göran Strand

Astrofotografen Göran Strand bjöd på en föreläsning under ett digitalt event hos oss på SP. Nu har du möjlighet att ta del av eventet igen! Lär dig mer om astrofoto, vilken utrustning du behöver och ta del av Görans tips och råd för att enkelt komma igång. Häng med!

Läs mer
@scandinavianphoto

Tech for creative people. Tag @scandinavianphoto or #scandinavianphoto for a chance to get reposted in our feed! 📸

Följ

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.