Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Vi ger dig nycklarna till att ta bättre bilder!

Här hittar du allt från produktnyheter, tester och intervjuer till spännande reportage och intressanta produkttester. Ta del av branschens senaste trender och nyheter, formas till en ännu bättre fotograf av våra smarta tips och inspireras av mängder med snygga bilder tagna av grymma fotografer från olika fotovärldar.

Håll dig uppdaterad på fotovärldens senaste nyheter hos oss! 

Fototävling: Allas rätt till kärlek

Hjälp oss sprida budskapet om Allas rätt till kärlek! Under augusti månad firar vi Pride i vår butik på Vasagatan 14 i Stockholm genom att arrangera en utställning som just du har möjlighet att få vara en del av. Tävlingsreglerna är enkla och alla kan vara med, oavsett nivå på din fotografering!

Läs mer

11
juni

Fototips till dina sociala medier med fotograf Viggo Lundberg

Varje dag laddas det upp någonstans runt 100 miljoner bilder enbart på Instagram. Det betyder att konkurrensen om synligheten är hård och du har bara någon millisekund på dig att fånga intresset från den som tittar, innan personen scrollar vidare. Att fotografera för dina sociala medier skiljer sig egentligen inte från någon annan typ av fotografering. Det är samma gamla tumregler gäller – men ibland kan du behöva tänka lite annorlunda. Ljus, direkthet och känsla blir ännu viktigare än annars.

Läs mer

29
maj

Ta bättre barnbilder med Memories By Julia

Att vara barnfotograf är inte lätt för att just få till den perfekta barnbilden. Fotografera barn kräver mycket från dig som fotograf och ofta behöver du tänka flera steg utanför boxen för att barn ska förstå vad det är du vill. Julia som är barn- och familjefotograf samt en lojal kund till Scandinavian Photo kan läsa av barn på ett unikt och speciellt sätt. Nu har vi fått möjligheten att dela hennes bästa tips för att ta ännu bättre barnbilder!

Läs mer

24
maj

Presenttips till ditt högtidsfirande

Maj och juni är de månader som är fyllda med högtider som ska firas. Det är allt från konfirmation, dop, bröllop, student, examen, nationaldag med mera. Att då bevara sina minnen är såklart viktigt för dessa unika tillfällen. Nedan har vi tagit fram fem presenttips som du kan ta med dig till ditt kommande högtidsfirande!

Läs mer

13
maj

Förverkliga din podcastdröm

Podd, det populära radioformatet "on-demand" ökar konstant i popularitet. På Apples Podcast-plattform finns över 500 000 aktiva poddar och fler än 18 miljoner avsnitt har producerats. Startsträckan från idé till din färdiga produkt kan vara mycket kort – genom ett par produkter och några enkla metoder kan du få ett riktigt bra ljud på din produktion. Lär dig mer om podcast och ljud på vår inspirationsblogg!

Läs mer

13
maj

Maria Lindeskärs bästa tips till en lyckad bröllopsfotografering!

Maria Lindeskär – lever för sin kreativitet och sitt skapande som är bröllopsfotograf, fru, småbarnsförälder, och kaffeälskare, som njuter av naturen, älskar att skratta tills tårarna rinner, läsa en inspirerande bok och uppmuntra människor. Nu har hon delat med sig av sina bästa tips när du ska ta dig ut på en bröllopsfotografering!

Läs mer

10
maj

Vad har du i kameraväskan, Maria Lindeskär?

Att inspireras, framförallt av varandra, är viktigt för att forma ditt eget skapande. Vi har fått den stora äran att göra en intervju med Maria Lindeskär – som lever för sin kreativitet och sitt skapande, som är bröllopsfotograf, fru, småbarnsförälder, och kaffeälskare, som njuter av naturen, älskar att skratta tills tårarna rinner, läsa en inspirerande bok och uppmuntra människor.

Läs mer

2
maj

Förbered din bröllopsfotografering – ta ännu bättre bilder!

En del säger att förberedelser och planering är A & O och visst ligger det en del sanning i det? För visst är det så, när du väl har planerat och målat upp hur din kommande bröllopsfotografering ska se ut så blir det ändå aldrig riktigt som du tänkt dig. Men i många fall är det tack vare din planering som det ofta blir bättre bilder än om du kanske inte skulle ha förberett dig väl innan. Här har vi samlat fem enkla tips att ta med dig när du har fått det hedersfyllda uppdraget att plåta det som för många är en av den största och mest oförglömliga händelsen i livet!

Läs mer

25
apr

Vad har du i kameraväskan, Jesper Anhede?

Att fotografera på land, i luften och under vatten – och sammanlagt besöka över 80 länder världen runt låter som en omöjlighet. Men inte för Jesper Anhede, fotograf från Hjo i Västergötland som framförallt jobbar med drönarfotografering för företag och hjälporganisationer. Häng med när vi dyker ned i Jespers kameraväska och vad han bär med sig jorden runt.

Läs mer

12
apr

Viktlös fotografering med gimbal

Att använda stora teleobjektiv kan både vara spännande och frustrerande. Optiken ger fantastiska bilder, men kan vara väldigt stor och klumpig. Genom att använda en gimbal kan du göra hanteringen och vardagen med ett stort teleobjektiv så mycket lättare!

Läs mer

4
apr

Fem tips till bättre naturbilder!

Hur utmanar du dig själv som naturfotograf och tar dina naturbilder till nästa nivå? Mikael Järnåsen, Elisabeth Landberger och Patrick Cole, som alla tre är engagerade naturfotografer och tillika kollegor på Scandinavian Photo, delar i detta blogginlägg med sig av sina bästa tips för att ta bättre naturbilder. Läs och inspireras av bilder tagna av tre otroligt duktiga naturfotografer!

Läs mer

28
mars

X-T30 och XF-objektiv

Vi har fått möjligheten att testa Fujifilm X-T30 och de fyra stycken små fasta vädertätade objektiven från Fujifilm, XF 16/2,8, XF 23/2, XF 35/2 och XF 50/2. X-T30 är småsyskon till X-T3 och lite avskalad på vissa funktioner, men även storleken och priset är bantat. Skillnaden till X-T3:an är bland annat vädertätning, dubbla kortplatser, sökartyp, samt den generella storleken på kameran. Det som gör X-T30 intressant är den nya snabba autofokusen och funktioner som den staplade sensorn ger, precis som i X-T3.

Läs mer

14
mars

Cine- och fotoobjektiv – vad skiljer dem åt?

Du har säkerligen hört talas om cineobjektiv och att de passar bra när man filmar. Men vad är egentligen skillnaden mellan ett "vanligt" fotoobjektiv och dessa större, tyngre och dyrare cine- och filmobjektiv? Vi går igenom några av punkterna som skiljer dem åt.

Läs mer
@scandinavianphoto

Vi hjälper dig att ta bättre bilder! Utrustning, inspiration, kunskap och råd inom fotografering och video. #scandinavianphoto

Följ

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

BESTÄLL NU, BETALA FÖRST OM 14 DAGAR MED KLARNA!
Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.