Inspiration och teknik för kreativt skapande.

Vi på SP älskar kreativitet och teknik i olika former. Här har vi samlat allt från inspirerande blogginlägg och temasidor till nyheter, tester och tips om våra produkter, för att ge dig de verktyg du behöver för att utvecklas i ditt kreativa skapande.

Outdoor Adventures – Martin Bissig

Äventyrsfotografen Martin Bissig bjöd på en inspirationsföreläsning under ett digitalt event hos oss på SP. Nu har du möjlighet att ta del av eventet igen! Lär dig mer om frilufts- och actionfoto, och inspireras av Martins fotoresor till fantastiska platser runt om i världen.

Läs mer

1
apr

Fem tips för bättre foton på ditt husdjur

Vill du lära dig att ta riktigt bra bilder på ditt husdjur? Här får du ta del av fotografen Harri Tarvainens bästa tips för att fånga ögonblicken med ditt husdjur och skapa bilder som förmedlar känslor. Inspireras och lär dig mer här!

Läs mer

18
mars

Utrustningen som underlättar ditt fotomaraton

Stockholm Fotomaraton hade nyligen biljettsläpp för 2021 och det uppmärksammade vi med ett livestreamat event från vår butik på Vasagatan i Stockholm. Här kan du se eventet igen och få tips på produkter från kameror och objektiv till LED-belysning, lagringsenheter och smarta tillbehör, som underlättar och gör ditt fotomaraton extra bra. Häng med!

Läs mer

5
mars

Dramatisk photoshoot med Godox-blixtar

Följ med fotograf Mikael Järnåsen när han testar Godox AD200 TTL tillsammans med rök och en dramatisk omgivning, för att skapa en ny bildserie till ett pågående bildkonstprojekt. Tidigare har han arbetat med speedlights och nu har han upptäckt tjusningen med de mer kraftfulla AD-blixtarna från Godox.

Läs mer

4
mars

Lär dig mer om Samyang

Samyang är ett företag som gör högkvalitativ och prisvärd optik till många populära objektivfattningar. Målgruppen är bred och Samyang erbjuder objektiv för såväl nybörjaren som proffsfotografen. Här har du en fin möjlighet att fördjupa din kunskap om deras högt uppskattade AF- och XEEN-serie.

Läs mer

1
mars

Fyra tips till bättre videor med din mobil

Det skapas mer och mer material med hjälp av våra mobiltelefoner och för dig som vill skapa snabba klipp och videor för sociala medier eller bevara minnen på din semesterresa så finns det många möjligheter att göra detta med just din mobiltelefon. Varför inte testa vad du klarar av att göra med mobilen? Att filma med mobilen kan bli så mycket mer än att bara filma ett minne, du kan skapa riktig proffsiga resultat genom några enkla steg och med några fiffiga prylar utan att det tar upp speciellt mycket plats i bagaget. Här har vi samlat fyra tips för bättre videor med din mobil.

Läs mer

24
feb

Vintersportfotografens bästa tips för magiska bilder i snön

Vinterlandskap, skidåkning och vackra vyer kan vara fantastiskt att fånga på bild. Här delar vintersportfotografen och Canon-ambassadören Richard Walch med sig av sina bästa tips för bättre fotografering i skidbacken – från att välja rätt vinterkamera till de bästa fokuseringsinställningarna för att fånga alla händelser. Inspireras och ta del av tipsen här!

Läs mer

4
feb

Sju tips för bättre vinterfotografering!

Är du sugen på att fota riktigt härliga vinterbilder? Vi har samlat tips på vad du kan tänka på för att göra din vinterfotografering så bra som möjligt – med allt från förberedelser till fototekniker och produkttips. Inspireras och lär dig mer här!

Läs mer

21
jan

Kom igång med astrofoto – Göran Strand

Astrofotografen Göran Strand bjöd på en föreläsning under ett digitalt event hos oss på SP. Nu har du möjlighet att ta del av eventet igen! Lär dig mer om astrofoto, vilken utrustning du behöver och ta del av Görans tips och råd för att enkelt komma igång. Häng med!

Läs mer

18
jan

Jobba hemifrån

Arbetsplatsen är för många inte längre bunden till en fysisk plats och du har möjlighet att jobba nästintill var som helst. Tack vare kommunikation via plattformar som Skype, YouTube och Teams kan du genomföra alla dina möten, utbildningar eller konferenser från hemmet. Vi ger dig tips på hur du kan skapa ett hemmakontor för undervisning, möten eller spel – vi har lösningen till en digital arbetsplats för dig och dina kollegor.

Läs mer

5
jan

Portraits and Fashion – Wanda Martin

Mode- och porträttfotografen Wanda Martin bjöd på en inspirationsföreläsning under ett digitalt event hos oss på SP. Nu har du möjlighet att ta del av eventet igen! Häng med och bli inspirerad av Wandas fotostil som präglas av romantik kombinerat med rock'n'roll.

Läs mer

4
jan

Nya drönarregler 1 januari 2021

Att flyga, fotografera och filma med en drönare blir bara mer och mer vanligt. För att möta det ökade intresset och samtidigt upprätthålla en säkerhet i luftrummet har Transportstyrelsen tagit fram nya drönarregler som börjar gälla från och med den 1 januari 2021.

Läs mer

4
dec

Stor har blivit större – Fujifilm GFX100

Med firmware version 3.00 till GFX100 tar Fuji en redan högupplöst kamera på 100 megapixlar och multiplicerar det med fyra. Genom att använda bildstabiliseringen i kameran och flytta sensorn en halv pixel tar kameran automatiskt 16 RAW-bilder som du sedan kan slå ihop i datorn till en bild med otroliga 400 megapixlar. Funktionen kommer väl till pass för de som vill dokumentera tavlor och stilleben, för produktfotografering och andra situationer där du behöver en bild med högsta möjliga upplösning.

Läs mer
@scandinavianphoto

Tech for creative people. Tag @scandinavianphoto or #scandinavianphoto for a chance to get reposted in our feed! 📸

Följ

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.