Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Vi ger dig nycklarna till att ta bättre bilder!

Här hittar du allt från produktnyheter, tester och intervjuer till spännande reportage och intressanta produkttester. Ta del av branschens senaste trender och nyheter, formas till en ännu bättre fotograf av våra smarta tips och inspireras av mängder med snygga bilder tagna av grymma fotografer från olika fotovärldar.

Håll dig uppdaterad på fotovärldens senaste nyheter hos oss! 

Crazy Pictures testar Z-Cam E2 4K!

Crazy Pictures är ett filmkollektiv och produktionsbolag som älskar att skapa film tillsammans. De blev kända både nationellt och internationellt med långfilmen Den Blomstertid Nu Kommer, som hade premiär sommaren 2018. Sedan dess har gänget på Crazy Pictures fortsatt att skapa film och blivit ännu mer motiverade till att skapa spektakulära filmer för en internationell publik. Läs nu mer om Crazy Pictures och ta del av deras test med Z-Cam E2 4K!

Läs mer

15
okt

Förstärk din streamingupplevelse med rätt tillbehör!

En livestreaming handlar inte enbart om vad för kamera du har. Utrustning som ljud och ljus kan enkelt förstärka upplevelsen, som ibland kan vara det som behövs för att det ska bli mer tilltalande för din publik. Richard Sandberg har varit anställd som säljare av videoutrustning på Scandinavian Photo i flera år. Han har nu delat med sig av sina bästa produkttips just för att du ska få till en proffsigare känsla till din livestreaming!

Läs mer

10
okt

Kom igång med din streaming!

Att streama har snabbt blivit populärt – vi streamar filmer, tv-serier, produktioner online, olika typer av händelser och event. Ska du arrangera ett event,som exempelvis är ett föredrag, eller ett möte som flera åhörare kan ha nytta av? Då kan livestreaming vara något för dig. Men hur får du till den bästa sändningen och vad för utrustning behövs? Vi har sammanställt några tips och paket med utrustning som kan vara bra att ta med på vägen!

Läs mer

7
okt

Upptäck möjligheterna med streaming!

Richard Sandberg har varit anställd som säljare av videoutrustning på Scandinavian Photo i flera år. Han jobbar dagligen med större nationella broadcasters såsom SVT, Sveriges Radio och TV4, men även mindre företag som behöver vägledning. Richard har följt den tekniska utvecklingen för inspelning och utsändning noggrant genom åren. På vägen har han skaffat sig mycket kunskap och stor erfarenhet inom området, något som är mycket uppskattat hos våra kunder. Kunderna har varierande behov – det kan vara från en komplett nyckelfärdig studio för web-TV-produktion till en mikrofon som skall användas tillsammans med en smartphone. Richard har delat med sig av sina fem bästa tips som ger dig möjlighet att skapa web-sändningar så bra som möjligt!

Läs mer

27
sep

Gästblogg: Cinematiska porträtt med en ljuskälla – fotograf Jessica Wikström

Jessica Wikström är en prisbelönt porträttfotograf som har sin bas i Stockholm, hennes nisch är cinematiska och kreativa porträtt. Idag anställs hon av kunder från hela världen och skapar vackra och tilltalande bilder. Jessica har delat med sig av hennes tre bästa tips som kan vara bra att veta om du vill lära dig mer om fotografering med en ljuskälla.

Läs mer

25
sep

Stockholm: Scandinavian launch of Sony PXW-FX9 with Alister Chapman

Be the first to try the new Sony FX9 full-frame camera in Sweden! Scandinavian Photo together with Sony invites you to the launch event of Sony PXW-FX9, on October 9 in Stockholm. Sony ambassador Alister Chapman will be there to share his personal experience with the new camera!

Läs mer

24
sep

Fotografera med LED- och blixtljus på location

Det finns tillfällen där du kanske känner av att det befintliga ljuset inte räcker till och kanske speciellt under mörka höstdagar eller kvällar. Då är det inte en dum idé att med hjälp av extern ljussättning skapa nya möjligheter till snygga bilder. Ta hjälp av din omgivning och den belysningen som finns där för att blanda ditt egna ljus med det befintligt ljuset. Testa att ge dig ut och fotografera med kort skärpedjup och härlig bokeh i bakgrunden och ett ljussatt motiv.

Läs mer

23
sep

Vi besöker John Hagbys studio

Vi har besökt studiofotografen John Hagby som är produktexpert och utbildare inom blixt- och studioutrustning. Vi fick en inblick i hur det ser ut i hans studio, vad han använder sig av för utrustning och fick ta del av Johns bästa ljussättningstips. Enligt John är det viktigaste att börja med att skapa en enkel ljussättning och bemästra den, för att sedan bygga vidare och utforska alla möjligheter kring ljussättning.

Läs mer

20
sep

Utställning: Tema Natur

Foto har aldrig varit mer uppmärksammat än det är idag och intresset tycks bara att fortsätta öka. Passionen för fotografi är något som förenar alla oss som jobbar här på Scandinavian Photo. För en del handlar det om tekniskt fulländande, om pixelperfektion, för andra handlar det om känslan av ljudet från avtryckaren på kameran. För någon kan det vara strävan av att fånga en specifik färgton eller föreviga ett ögonblick. Vi har specialister inom alla tänkbara områden som finns redo att hjälpa dig i ditt fotografiska skapande.

Läs mer

13
sep

Att tänka på innan du köper din drönare!

Väldigt många har fått upp ögonen för drönare och de möjligheter samt perspektiv de kan ge din fotografering. Det är dock en del frågetecken som kan dyka upp på vägen hos dig som ska köpa sin drönare för första gången. Dessutom är det en del regler du ska förhålla dig till, både för din och andras säkerhet. I detta inlägg får du hjälp med att välja just din drönare för dina behov men också tips till vad du ska tänka på vid din första flygtur.

Läs mer

11
sep

Vad har du i din kameraväska, Trond Lindholm?

Trond Lindholm är en norsk fotograf och Olympusambassadör som har blivit omnämnd i flertalet magasin och tidningar. Hans streetfoton publicerar han främst på sitt Instagramkonto @streets_of_oslo, som just nu har cirka 34 000 följare. Förutom att Trond skapar magi genom sin lins, så håller han kurser och inspirationsföreläsningar inom gatufotografering. I detta blogginlägg får du inspireras av Tronds bilder och se vad som gömmer sig i hans kameraväska!

Läs mer

4
sep

Tävla och vinn en ritplatta från Wacom!

Äntligen dags för en ny tävling! Denna gång har du chans att vinna en ritplatta från Wacom till ett värde av 9790 kronor. Tävla gör du enkelt genom att kommentera tävlingsinlägget på vår Facebooksida. Lycka till!

Läs mer

2
sep

5 tips till bättre gatufoto

Gatufoto, eller streetfoto är inte som det låter – bilder på gator. Däremot står ordet för vad som händer och sker på gatorna. Bilden har ofta en dokumentär känsla, där en situation eller händelse fångas. Det handlar om att vara med där det händer helt enkelt ute bland gatumiljö. Vi har nu tagit fram tips till dig som vi tror kan hjälpa dig att ta ännu bättre streetfoton!

Läs mer

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.