Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Vi ger dig nycklarna till att ta bättre bilder!

Här hittar du allt från produktnyheter, tester och intervjuer till spännande reportage och intressanta produkttester. Ta del av branschens senaste trender och nyheter, formas till en ännu bättre fotograf av våra smarta tips och inspireras av mängder med snygga bilder tagna av grymma fotografer från olika fotovärldar.

Håll dig uppdaterad på fotovärldens senaste nyheter hos oss! 

Scandinavian Highlights med Kim Jenssen

Mitt i den vilda naturen, i ruskigt väder mellan branta berg och utmarker – där hittar du Kim Jenssen. Den naturglada norrmannen är inte rädd för att utforska naturen, oavsett väder och med kameran i högsta hugg.

Läs mer

Produkter som nämns i inlägget

En spännande introduktion till havs

Vi var en liten grupp exalterade personer som möttes upp vid båten en onsdagsmorgon i februari. Vi var alla klädda i "high fashion"-kläder, det vill säga overaller med hög synlighet, och blev väl mottagna av Ole Martin Dahle eller ”Örnmannen” som han också kallas. Även om det regnande horisontellt när vi klättrade ombord ribbåten som skulle ta oss ut på äventyr denna morgon – så fanns där inga sura miner.

Läs mer

Fira sportlov med oss!

Sportlovet är för många en aktiv paus från vardagen tillsammans med nära och kära, eller kanske bara tid att komma ikapp med saker du inte hunnit med under hösten och julen. Hos oss hittar du en rad produkter för att berika sportlovet både inomhus, utomhus, på hemmaplan eller på semestern. Läs, inspireras och klicka dig sedan vidare för att hitta passande produkter för inom- och utomhusaktiviteter.

Läs mer

Workshop med Knut Koivisto

Det är alltid trevligt att kunna kombinera teori med praktik, vilket är precis vad en workshop går ut på. Dagen till ära är det en workshop inom blixtfotografi med Knut Koivisto och Profoto. Knut Koivisto är en av Sveriges mest kända porträttfotografer och han ska vägleda oss under workshoppen. När jag kommer till Mölndalsbutiken blir jag välkomnad av Knut, han går runt och hälsar mig och alla andra kursdeltagare välkomna, efter vi alla bekantat oss med Knut är det äntligen är det dags att sätta igång.

Läs mer

Få ut mer av dina bilder med vår fotoservice!

När det kommer till fotografering är det idag superlätt att ta en bild och samla på sig en mängd minnen från olika händelser i livet. Oavsett om du använder en systemkamera eller om du fotograferar med mobilen är risken stor att bilderna hamnar på en hårddisk och inte kommer till användning. För hur ofta tittar man egentligen på bilderna från semestern för tre år sedan? Här kommer vi ge dig inspiration, tips och idéer till vad du kan göra med dina bilder för att på ett enkelt sätt minnas tillbaka samt visa upp dina bilder både för dig själv och för nära och kära.

Läs mer

Följ med på en introduktionskurs hos oss!

Du har äntligen köpt din nya systemkamera, grattis! Men att lära sig en helt ny kamera kan ibland framstå som en omöjlighet. Du läser instruktionsboken om och om igen, och ja, lite fastnar men du känner ändå att det hade varit bra att få grunderna förklarade, och kanske några handfasta tips på hur du kommer vidare. Då är en introduktionskurs perfekt för dig! Läs vidare och häng med på ett kurstillfälle som genomfördes i vår butik i Mölndal.

Läs mer

Recension del II: Wacom Cintiq Pro 13 med Anna Ileby

Anna Ileby, född 1984 i Värmland men bosatt i Småland, är utbildad bildkonstnär vid bland annat Gerlesborgsskolan i Bohuslän och Pernbys Målarskola i Stockholm. Anna driver bloggen Anna Ritar och arbetar som frilansade illustratör på heltid. Anna har nu fått förmånen att efter en tävlingsvinst testa ritplattan Wacom Cintiq Pro 13. Ta del av hennes tankar om ritplattan efter att hon använt den över en tid.

Läs mer

Saramonic Blink 500 – trådlöst ljudkit för innehållsskapare

Saramonic Blink är ett trådlöst system för dig som vill ha trådlöst ljud direkt i din ljudinspelare, telefon eller kamera. Systemet är litet och kompakt, så litet att du kan enkelt kan lägga ner det i fickan och ta det med dig vart du än går – perfekt för dem som ska ut och skapa content till vlogg, blogg eller annat. Dessutom är det mycket lätt att använda och är en lösning som passar de flesta.

Läs mer

Ljusformare – vilken ska du välja?

När du går i tankarna på att köpa en blixt eller belysning med fast ljus, eller om du redan har belysning, är det dags att fundera på vad du vill använda för ljusformare. Med en ljusformare kan du påverka blixtens egenskaper genom att förändra ljusets form, storlek och spridning. Detta för att skapa ett helt nytt ljus och ta kontrollen att skapa kreativa ljussättningar. Det finns ett enormt utbud av ljusformare vilket ger dig tusentals olika kombinationer – oroa dig inte, vi ska guida dig för att hitta rätt!

Läs mer

Gästblogg: Olas bästa tips till en lyckad podcast!

Podcastproducenten Ola Ringdahl beskriver sig som något av ett Kinderägg – tre överraskningar i en. Han jobbar som speakerröst och hörs bland annat i C More-trailers och i programmet Sveriges Mästerkock som sänds på TV4. Ola har flera års erfarenhet som producent på Sveriges Radio och Utbildningsradion, men har framförallt arbetat med intern och extern företagskommunikation. Han brinner för att hjälpa företag och organisationer att skapa, utveckla och beställa podcasts för sitt varumärke.

Läs mer

Nya öppettider i våra butiker 2020

Den 1/1 2020 uppdaterar vi öppettiderna i våra butiker. Se nedan hur de nya tiderna kommer att se ut – välkommen in till oss!

Läs mer

Flyg DJI Mavic Mini med Kevin Hernborg

Kevin Hernborg är arton år och en självlärd fotograf och videokreatör. Med sin bas i Norrland så spenderar han sin största tid av sin fritid att skapa filmer och fotografera. Förutom detta, så driver han en Youtube-kanal där han sprider kunskap och lär ut om att fotografera, filma och vlogga. DJI Mavic Mini är Kevins senaste inköp – inspireras och ta del av hans första intryck om denna flygande farkost!

Läs mer

Scandinavian highlights: Danielle Langedal

Landskap, livsstil och hundar. Det här är vad Danielle Langedal – fotograf, lärare och Sigma-ambassadör, fotograferar och delar med sina 15 000 följare på Instagram. När de motiv du vill fotografera är så pass varierande som dessa kan det vara svårt att hitta ett objektiv som ger dig allt det du behöver. Samtidigt är det viktigt att du är tillräckligt mobil och inte behöver bära för mycket, så att du är redo när motiven dyker upp. I det här inlägget delar Danielle med sig av tips på ett objektiv som ger henne just den flexibiliteten som hon önskar.

Läs mer

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.