Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Vi ger dig nycklarna till att ta bättre bilder!

Här hittar du allt från produktnyheter, tester och intervjuer till spännande reportage och intressanta produkttester. Ta del av branschens senaste trender och nyheter, formas till en ännu bättre fotograf av våra smarta tips och inspireras av mängder med snygga bilder tagna av grymma fotografer från olika fotovärldar.

Håll dig uppdaterad på fotovärldens senaste nyheter hos oss! 

Guide till rätt bildstorlek

Har du någon gång upplevt att dina bilder ser oskarpa eller gryniga ut på sociala medier eller i tryck? Trots att du har klar skärpa i kameran och har efterbehandlat de länge men noggrant i ditt redigeringsprogram? Med alla upplösningar, färgprofiler och algoritmer kan det vara svårt att veta vad som gäller var. Med några enkla steg kan vi hjälpa dig att få snyggare bilder på både sociala medier och i tryck!

Läs mer

8
aug

Hitta rätt kameraväska för dina behov!

När du ska köpa dig en kameraväska så är det första du måste fråga dig själv, vad är mina behov? Vill du ha en kameraväska där du behöver ta med hela din utrustning eller vill du också få plats med exempelvis en termos, jacka, dator med mera? Mest sannolikt vill du ha en väska som baseras på dina önskemål. Det vill säga om du ska ut på resa, om den ska med på vandringstur eller om du ska ha med den på ett bröllop. Vi har nu rankat några kameraväskor som vi tror kan passa till något av dina ändamål!

Läs mer

5
aug

Viggo Lundbergs bästa fototips till din resa!

Viggo Lundberg är en självlärd yrkesfotograf och filmare från Stockholm. Han har blivit uppmärksammad både i Sverige och utomlands inte minst för sina drönarbilder av den nordiska naturen. Oavsett om han fotograferar från luften eller marken, resereportage, lifestyle-fotografering åt företag eller rörlig bild – är det viktigt att materialet ska kunna fungera. Viggo har nu delat med sig av sina fem bästa resefoto-tips till dig som ska ut på tur!

Läs mer

28
juni

Få fler möjligheter med en gimbal!

När du kommer hem från din resa, vill du naturligtvis komma hem med de bästa semesterbilderna och filmerna! Samtidigt måste du tänka på de begränsningar du har vad gäller utrymme och vikt på ditt bagage som du kan ta med dig. Idag investerar många resefotografer i mindre, spegelfria kameror eller kompaktkameror. Ibland använder en del endast mobiltelefonen för att spara utrymme. Den bästa kameran är trots allt den du har med dig. En gimbal är en av de produkter som fler och fler människor investerar i för att få bättre filmer, även med mindre och billigare utrustning. Men vad är egentligen en gimbal?

Läs mer

19
juli

Första intryck: Sony A7R IV

Som enda svenska återförsäljare var vi på plats i Dublin på Sonys event och lanseringen av Sony A7R IV. Peter Thorell har fått prova kameran under eventet och under Touch & Try bestående av olika stationer. Här berättar Peter mer om kameran och vad han tyckte och tänkte om kameran!

Läs mer

3
juli

Tips och råd till dina resefoton!

Ute på resande fot är det många som upptäcker fördelen med kameran. Nya destinationer innebär nya motiv och semester betyder mer tid för dig att leta upp dessa motiv och minnen. Under en resa när du ska fotografera gäller det att vara redo med kameran när du ser ett motiv som du vill föreviga på bild. Dessutom handlar det också mycket om att hitta speciella detaljer som förstärker din bild!

Läs mer

3
juli

10 tips till att ta bättre resefoton!

Nu är det äntligen semestertider! Väskan ska packas och nya resmål ska utforskas för många. Men har du dammat av och förberett din utrustning inför sommaren? Vi har intervjuat två glada resebloggare om valet av den bästa kamerautrustningen inför sommarens resefotografering samt om hur du förbereder och tar de bästa resebilderna!

Läs mer

2
juli

Lär dig mer om kikare med Berndt!

Med en kikare i din hand har du många möjligheter att spana in olika saker på ett längre avstånd, som till exempel djur, natur eller sport. Berndt Axelsson, en av våra kunniga säljare som jobbar i vår butik i Stockholm, delar här med sig av fem tips på kikare med olika egenskaper till dig som går i tankarna att införskaffa dig en. Inspireras och lär dig mer om kikare tillsammans med Berndt!

Läs mer

29
juni

Distra Gymnasium

Vi tycker om att höra, se och lyssna när ni hör av er och berättar vad ni gör med den utrustning ni har köpt hos oss. Att få delta i olika projekt, små som stora där det ena bildspråket inte är det andra likt vill vi uppmuntra till för att visa den bredd som finns i fotobranschen. Distra Gymnasium är en av dem som peppar sina gymnasieelever till att ta bättre bilder och gör det med bravur!

Läs mer

28
juni

Vad har du i din kameraväska, Ingeborg Lindseth?

Livet är en resa – att resa är livet! Ingeborg Lindseth driver en av Norges största resebloggar, Hamaca Reiseblogg, och har tidigare arbetat hos oss på Scandinavian Photo. Ingeborg är den du kan fråga om allt inom både fotografi och resor och på sin blogg delar hon reseinspiration i form av bilder, filmer och inlägg. Häng med oss när vi gör en djupdykning i Ingeborgs kameraväska och ta del av hennes bästa tips på bra och kompakt utrustning att ta med dig på din nästa resa.

Läs mer

28
juni

Fyra tips till bättre videor med din mobil

Det skapas mer och mer material med hjälp av våra mobiltelefoner och för dig som vill skapa snabba klipp och videor för sociala medier eller bevara minnen på din semesterresa så finns det många möjligheter att göra detta med just din mobiltelefon. Varför inte testa vad du klarar av att göra med mobilen? Att filma med mobilen kan bli så mycket mer än att bara filma ett minne, du kan skapa riktig proffsiga resultat genom några enkla steg och med några fiffiga prylar utan att det tar upp speciellt mycket plats i bagaget. Här har vi samlat fyra tips för bättre videor med din mobil.

Läs mer

11
juni

Fototips till dina sociala medier med fotograf Viggo Lundberg

Varje dag laddas det upp någonstans runt 100 miljoner bilder enbart på Instagram. Det betyder att konkurrensen om synligheten är hård och du har bara någon millisekund på dig att fånga intresset från den som tittar, innan personen scrollar vidare. Att fotografera för dina sociala medier skiljer sig egentligen inte från någon annan typ av fotografering. Det är samma gamla tumregler gäller – men ibland kan du behöva tänka lite annorlunda. Ljus, direkthet och känsla blir ännu viktigare än annars.

Läs mer

29
maj

Ta bättre barnbilder med Memories By Julia

Att vara barnfotograf är inte lätt för att just få till den perfekta barnbilden. Fotografera barn kräver mycket från dig som fotograf och ofta behöver du tänka flera steg utanför boxen för att barn ska förstå vad det är du vill. Julia som är barn- och familjefotograf samt en lojal kund till Scandinavian Photo kan läsa av barn på ett unikt och speciellt sätt. Nu har vi fått möjligheten att dela hennes bästa tips för att ta ännu bättre barnbilder!

Läs mer
@scandinavianphoto

Vi hjälper dig att ta bättre bilder! Utrustning, inspiration, kunskap och råd inom fotografering och video. #scandinavianphoto

Följ

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

BESTÄLL NU, BETALA FÖRST OM 14 DAGAR MED KLARNA!
Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.