Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Vi ger dig nycklarna till att ta bättre bilder!

Här hittar du allt från produktnyheter, tester och intervjuer till spännande reportage och intressanta produkttester. Ta del av branschens senaste trender och nyheter, formas till en ännu bättre fotograf av våra smarta tips och inspireras av mängder med snygga bilder tagna av grymma fotografer från olika fotovärldar.

Håll dig uppdaterad på fotovärldens senaste nyheter hos oss! 

Gästblogg: Kentsdottir – Tips för att starta eget inom filmproduktion

Vi är två systrar, Alexandra och Silja-Marie Kentsdottir, som började leka med kameran redan som barn och skapade egna filmer under hela vår barndom. Efter studier på högskola bestämde vi oss för att starta eget företag, och idag har vi drivit produktionsbolaget Kentsdottir Production i sex år, där vi filmar, redigerar, producerar och regisserar. Vi gör helt enkelt alla delar – ibland själva och ibland med olika produktionsteam. Vi vill dela med oss av våra personliga tips till dig som är sugen på att starta eget inom filmproduktion. Om ditt mål är att kunna erbjuda hela processen och leverera färdiga filmproduktioner till kund, har vi många tips och råd på lager.

Läs mer

26
mars

Streama enkelt med CamLink 4K

Att sända live har aldrig varit enklare. Vi kan, genom våra mobiltelefoner, direktrapportera både från de sociala plattformarna i form av YouTube, Instagram och Facebook. Önskar du livestreama från din studio eller hemmakontor är det inte svårare än att plugga in ett USB-minne i din dator. Vi på SP har flertalet produkter för detta ändamål. Önskar den enklaste och mest prisvärda lösningen tipsar vi här om CamLink 4K från Elgato, som är ett videokort för din dator för under 1500 kronor.

Läs mer

23
mars

Lär dig mer om naturfotografi

Naturen är ett perfekt ställe för att fota vackra bilder. Ljuset som sipprar genom skogen en tidig morgon eller en sen eftermiddag kan skapa otroligt fina färger och effekter i bilderna. Tålamod och bra utrustning hjälper dig en bra bit på vägen när du är ute i naturen och fotar. Här har vi samlat produkttips, inspiration och goda råd till dig som vill ta ännu bättre bilder ute i naturen.

Läs mer

23
mars

Lär dig mer om Podcast

Podcast, podd, poddradio – kärt barn har många namn. Att starta en podcast behöver inte vara avancerat och att gå från idé till sändning kan gå snabbt. Fundera ut en inrikting eller ett ämne som din podd ska handla om, välj ut ett antal produkter som passar dig och sedan är du igång! Här finner du produkttips, inspiration och goda råd till dig som vill börja podda eller redan har en podcast och vill fördjupa din kunskap.

Läs mer

18
mars

Jobba och livestreama från ditt hemmakontor

Arbetsplatsen är för många inte längre bunden till en fysisk plats och du har möjlighet att jobba nästintill var som helst. Tack vare kommunikation via plattformar som Skype, YouTube och Teams kan du genomföra alla dina möten, utbildningar eller konferenser från hemmet. Vi ger dig tips på hur du kan skapa ett hemmakontor för undervisning, möten eller spel – vi har lösningen till en digital arbetsplats för dig och dina kollegor.

Läs mer

17
mars

Sigma fp – stor kamera i litet format

Sigma fp är en ultrakompakt spegellös fullformatskamera som passar perfekt till både fotografering och videoinspelning. Kameran har L-mount-fattning och kan kombineras med Sigmas MC-21-konverter, vilket gör att du kan använda den tillsammans med flera olika objektiv. Vår kollega Max Berntsson Lagerdahl har testat Sigma fp och han är minst sagt positivt överraskad.

Läs mer

17
mars

Fem tips till bättre naturbilder

Här ger vi dig fem konkreta tips för hur du kan ta bättre och mer intressanta naturbilder. Kika gärna även på våra produkttips som kan hjälpa dig höja kvalitén på din fotografering och dina bilder.

Läs mer

15
mars

Topp fem SP-favoriter:

Vi på Scandinavian Photo älskar alla våra produkter men det finns de som vi håller extra varmt om hjärtat och som alltid levererar. Allt från objektiv till kameraväskor och gimbals. Här berättar vi mer om våra topp 5 SP-favoriter som du borde läsa mer om!

Läs mer

5
mars

Test av Moza Air 2 och Slypod

Moza Air 2 och Slypod är två av marknadens heta snackisar när det kommer till gimbal och sliders. Fotograf Jonas Nimmersjö har testat dessa för ett reportage till tidningen Monitor. Jonas driver sitt egna företag med inriktning på både stillbild och video och har även en tjänst som skribent och fotograf för Frälsningsarmén. Jonas fick testa Moza Air 2 och Slypod under några veckor och här kan du läsa om vad han tycker om produkterna.

Läs mer

18
feb

Scandinavian Highlights med Kim Jenssen

Mitt i den vilda naturen, i ruskigt väder mellan branta berg och utmarker – där hittar du Kim Jenssen. Den naturglada norrmannen är inte rädd för att utforska naturen, oavsett väder och med kameran i högsta hugg.

Läs mer

12
feb

Systemkamera: Teknisk information

Något som kan vara förvirrande vid köp av en systemkamera är all teknisk information. Det kan exempelvis handla om megapixlar, upplösning eller anslutningar och där är det lätt att dribbla bort även den erfarne. Här kommer en kort sammanfattning om vad de olika tekniska begreppen innebär och vad de har för påverkan av kamerans egenskaper.

Läs mer

12
feb

En spännande introduktion till havs

Vi var en liten grupp exalterade personer som möttes upp vid båten en onsdagsmorgon i februari. Vi var alla klädda i "high fashion"-kläder, det vill säga overaller med hög synlighet, och blev väl mottagna av Ole Martin Dahle eller ”Örnmannen” som han också kallas. Även om det regnande horisontellt när vi klättrade ombord ribbåten som skulle ta oss ut på äventyr denna morgon – så fanns där inga sura miner.

Läs mer

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.