Inspiration och teknik för kreativt skapande

Vi på SP älskar kreativitet och teknik i olika former. Här har vi samlat inspiration och produkttips för att ge dig de verktyg du behöver för att utvecklas i ditt kreativa skapande.

Sex steg för att bygga fotostudio

Oavsett om du vill fotografera porträtt, produkter eller stilleben hittar du allt du behöver hos oss. För riktigt bra studiofoto behöver du produkter som studioblixtar, bakgrund, ljusformare och tillbehör. Vi har både lösningar för dig som vill skapa din första fotostudio och för dig som vill ta din nuvarande studio till en ny nivå.

Läs mer

6
juli

Gothenburg Street Photo Festival

Gatufotografi är en stor internationell fotogenre och i Sverige växer den snabbt. Gothenburg Street Photo Festival är Skandinaviens första gatufotofestival och i år går den av stapeln 8–9 september. Vi på Scandinavian Photo är stolt sponsor, och under festivalen är våra experter på plats för att visa upp produkter, diskutera fotografering och dela ut priser i fototävlingarna. Här kan du inspireras av bilder från festivalen och läsa intervjun där en av grundarna berättar om starten 2021 – mitt i pandemin.

Läs mer

15
juni

Stockholm Fotomaraton

Vi på Scandinavian Photo är stolt sponsor av Stockholm Fotomaraton, och i år är det 10-årsjubileum för tävlingen! Flera hundra fotografer – allt från nybörjare med mobilkamera till proffs med avancerad utrustning – deltar för att utmana sig själva, träffa andra med samma intresse och framför allt göra något av det roligaste som finns: fotografera.

Läs mer

16
maj

Utrustningen som underlättar ditt fotomaraton

Stockholm Fotomaraton är Nordens största fotofest av sitt slag. I många år har tävlingen lockat fotointresserade i alla åldrar, med olika bakgrund och olika nivåer av fotokunskap. Alla som deltar har dock två saker gemensamt – de älskar att fotografera och de gillar att utmanas till att hitta kreativa lösningar. Här får du tips på produkter från kameror och objektiv till LED-belysning, lagringsenheter och smarta tillbehör, som underlättar och gör ditt fotomaraton extra bra. Häng med!

Läs mer

8
maj

Illustratör Oscar Berg

Oscar Berg är en frilansande illustratör som trivs bäst i utmanande uppdrag som får hjärnan att sätta i gång. Han har skapat fantastiska och detaljrika illustrationer av våra sp.tech-väskor och vill med bilderna visualisera väskornas funktioner, genom att sätta dem i stunder där man nästan inte märker av dem. Oscar menar att det här är prylar som ska förenkla stunderna vi redan älskar.

Läs mer

12
dec

Objektiv för porträttfotografering

Vid porträttfotografering handlar det mycket om att fånga ett visst uttryck eller känsla hos din modell och att använda ljus, skärpa och oskärpa på bästa sätt. Oavsett om det gäller en familjefotografering ute i naturen eller porträttbilder på ett bröllopspar är det viktigt med rätt val av utrustning för att få till bästa möjliga foton. Extra viktigt är valet av objektiv. Här listar vi några av våra bästa porträttobjektiv för att du ska lyckas med fotograferingen.

Läs mer

30
nov

Utomhusfotografering med Godox-blixtar

Följ med och inspireras av fotografen Mikael Järnåsen när han testade Godox AD200 TTL tillsammans med rök och en dramatisk omgivning, för att skapa en ny bildserie till ett pågående bildkonstprojekt. Tidigare har han arbetat med speedlights och nu har han upptäckt tjusningen med de mer kraftfulla AD-blixtarna från Godox. Vi tipsar om smarta produkter som är bra att ha med sig när du ger dig ut på on location-sessioner oavsett årstid och väder.

Läs mer

31
okt

Roland digitalpianon – spelglädje för alla

Roland har ett piano för varje tillfälle och passar lika bra för nybörjaren som till den mer avancerade pianisten som vill ha ett digitalpiano med en naturlig spelkänsla och fyllig klang. I FPX-serien finner du ett piano i alla priskategorier där alla delar Rolands fina PHA-4 mekanik som ger dig en spelupplevelse som du tidigare bara funnit i akustiska pianon. Öva med Rolands kostnadsfria App som låser upp funktioner till ditt piano som både underlättar och förgyller din spelupplevelse. Hos Scandinavian Photo finner även rad tillbehör framtagna speciellt för Rolands digitalpianon så som pianostol, stativ och sustainpedal.

Läs mer

1
aug

Produkttips till bröllop

Ska du fotografera eller filma bröllop? Jobbar du med styling, dekorationer eller catering och vill skapa content av ditt arbete? Eller är du ute efter teknik som förgyller bröllopsfesten? Här har vi samlat produkttips, inspiration och goda råd till dig som vill föreviga bröllopets viktigaste ögonblick på bästa möjliga sätt.

Läs mer

29
juni

Produkttips för snyggare TikTok-videor

Vill du skapa snygga videor på TikTok? Med rätt teknik kan du snabbt gå från enkla videor till snyggt och trendande content – och kanske få fler följare på köpet. Här har vi samlat våra bästa tips på produkter som ger dig högre videokvalitet, oavsett om du använder mobilen eller kameran. Kolla in vårt stora utbud av kameror, mobiler, stativ, mikrofoner, green screen, ringbelysning och RGB-ljus som passar perfekt för innehållsskapande till TikTok.

Läs mer

28
juni

Teknik för fest och event

Förgyll dina lediga stunder, spara de bästa ögonblicken och sprid glädje med rätt teknik. Hos oss på SP hittar du allt du behöver – oavsett om du ska fixa en fest, anordna ett event eller hänga på stranden. Vi har allt från portabla högtalare och powerbanks till polaroidkameror och mobilkit, som ger dig möjlighet att skapa en härlig atmosfär och gemensamma minnen.

Läs mer

27
maj

Presenttips

Låt oss hjälpa dig att hitta rätt present! Här har vi samlat produkter i olika prisklasser. Hitta presenter upp till 500, 1 000, 2 500 eller 5 000 kronor.

Läs mer

27
aug

Creating Timeless Stories With Morten Nordstrøm

Morten Nordstrøm is a Danish photographer who views himself as a storyteller, influenced by cinematic films and the look and feel of analogue film. Studying old techniques from old masters helps Morten achieve a timeless quality to his work. Here you can read more about Morten and be inspired by his pictures – and don't forget to join our live webinar with Morten on September 9th!

Läs mer
Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK