Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Vi ger dig nycklarna till att ta bättre bilder!

Här hittar du allt från produktnyheter, tester och intervjuer till spännande reportage och intressanta produkttester. Ta del av branschens senaste trender och nyheter, formas till en ännu bättre fotograf av våra smarta tips och inspireras av mängder med snygga bilder tagna av grymma fotografer från olika fotovärldar.

Håll dig uppdaterad på fotovärldens senaste nyheter hos oss! 

Öppettider jul & nyår!

Vi på Scandinavian Photo önskar dig en God Jul & Gott Nytt År! Här ser du hur vi har öppet under jul och nyår i våra butiker.

Läs mer

10
dec

Scandinavian highlights: Danielle Langedal

Landskap, livsstil och hundar. Det här är vad Danielle Langedal – fotograf, lärare och Sigma-ambassadör, fotograferar och delar med sina 15 000 följare på Instagram. När de motiv du vill fotografera är så pass varierande som dessa kan det vara svårt att hitta ett objektiv som ger dig allt det du behöver. Samtidigt är det viktigt att du är tillräckligt mobil och inte behöver bära för mycket, så att du är redo när motiven dyker upp. I det här inlägget delar Danielle med sig av tips på ett objektiv som ger henne just den flexibiliteten som hon önskar.

Läs mer

10
dec

Vad har du i din kameraväska, Markus Holm?

Markus Holms liv har sedan barnsben genomsyrats av fotografering. Det började med hans farfar som fotograferade och därefter hans pappa som ständigt dokumenterade sina barn och vackra landskap. Fotograferingen har helt enkelt varit en naturlig del i Markus liv och idag arbetar han som fotograf på heltid. Markus har gått från att fotografera analogt till att vara med om digitalkamerans explosion år 2004. I detta blogginlägg delar Markus med sig av vad han har i sin kameraväska under ett specifikt uppdrag – läs mer och inspireras av Markus kreativitet!

Läs mer

26
nov

VJUS – Making a Film Company

Anders Øvergaard har arbetat som frilansande filmskapare under tretton år och startade eget företag redan vid sexton års ålder. Under tiden som egen tänkte Anders att det vore roligare att samla människor som han gillar och arbeta tillsammans – en idé som Anders bestämde sig för att förverkliga tillsammans med några av sina vänner. Nu har filmkollektivet VJUS arbetat tillsammans i två år och medlemmarna vill aldrig arbeta ensamma igen. Nu släpper VJUS en YouTube-serie i samarbete med oss på Scandinavian Photo. I serien Making a Film Company delar VJUS med sig av hur det går till att starta ett filmkollektiv och hur det är att arbeta med filmproduktion tillsammans. Låt dig inspireras!

Läs mer

30
okt

Scandinavian Highlights: How to become a better sports photographer with Simon Hedman

Simon Hedman is a Swedish sports and lifestyle photographer, filmmaker and editor based in Copenhagen, Denmark. He has a passion for capturing raw images that stay true to the moment as it happens in real time, with the purpose of documenting the emotions of why instead of what. During the years Simon has worked with international brands such as Strava, Continental AG, Craft Sportwear, AIR BNB, Stages Cycling, ULD Copenhagen and more. Now take part of Simon's best tips when it comes to sports and lifestyle photography!

Läs mer

23
okt

Recension: Wacom Cintiq Pro 13 med Anna Ileby

Anna Ileby, född 1984 i Värmland men bosatt i Småland, är utbildad bildkonstnär vid bland annat Gerlesborgsskolan i Bohuslän och Pernbys Målarskola i Stockholm. Sedan 2008 driver hon bloggen Anna Ritar, och sedan 2010 arbetar hon som frilansade illustratör på heltid. Hon gillar mixen av att åka till Stockholm och influeras, men behöver lugnet i Småland för att kunna teckna ostört, utan tunnelbanespring och dumplings. Anna är en enstöring som skriver hellre än att prata, och tecknar hellre än att umgås. Hon älskar att teckna porträtt, rödhåriga, ögonblänk och buskiga ögonbryn. Anna har nu fått förmånen att efter en tävlingsvinst testa ritplattan Wacom Cintiq Pro 13. Ta del av hennes första tankar om ritplattan och inspireras av Annas fantastiska illustrationer!

Läs mer

23
okt

Scandinavian highlights: Dag Knudsen

"SymmetriCAT" är ett konstprojekt som är skapat av den omtalade fotografen Dag Knudsen. Med hjälp av symmetri, porträtterar Dag olika djur. Huvudmodellen är en sphynx-katt, som porträtteras mot olika bakgrunder med olika färger. Utställningen har ställts ut på Galleri Ramfjord i Oslo, men också i New York och Miami.

Läs mer

22
okt

Klimatstrejken genom Helena Lagerlöfs lins!

Den 23 september kallade FN:s generalsekreterare António Guterres världsledarna till ett extrainsatt klimatmöte på grund av de stora skolstrejkerna för klimatet. Runt detta möte planerade Fridays For Future världen över en hel vecka av aktioner som började med en global skolstrejk den 20 september och avslutades med en storstrejk den 27 september, där rörelsen uppmanade alla vuxna att delta för att pressa politikerna till att agera i den pågående klimatkrisen. Cirka 60.000 demonstranter samlades i Stockholm för att stå upp för ett bättre klimat. Helena Lagerlöf som är fotograf, fick det stora uppdraget att föreviga den stora klimatstrejken med hjälp av utrustning från oss. Ta del av strejken och den stora kraft som befann sig där och då!

Läs mer

16
okt

Crazy Pictures testar Z CAM E2 4K!

Crazy Pictures är ett filmkollektiv och produktionsbolag som älskar att skapa film tillsammans. De blev kända både nationellt och internationellt med långfilmen Den Blomstertid Nu Kommer, som hade premiär sommaren 2018. Sedan dess har gänget på Crazy Pictures fortsatt att skapa film och blivit ännu mer motiverade till att skapa spektakulära filmer för en internationell publik. Läs nu mer om Crazy Pictures och ta del av deras test med Z CAM E2 4K!

Läs mer

15
okt

Förstärk din streamingupplevelse med rätt tillbehör!

En livestreaming handlar inte enbart om vad för kamera du har. Utrustning som ljud och ljus kan enkelt förstärka upplevelsen, som ibland kan vara det som behövs för att det ska bli mer tilltalande för din publik. Richard Sandberg har varit anställd som säljare av videoutrustning på Scandinavian Photo i flera år. Han har nu delat med sig av sina bästa produkttips just för att du ska få till en proffsigare känsla till din livestreaming!

Läs mer

10
okt

Kom igång med din streaming!

Att streama har snabbt blivit populärt – vi streamar filmer, tv-serier, produktioner online, olika typer av händelser och event. Ska du arrangera ett event,som exempelvis är ett föredrag, eller ett möte som flera åhörare kan ha nytta av? Då kan livestreaming vara något för dig. Men hur får du till den bästa sändningen och vad för utrustning behövs? Vi har sammanställt några tips och paket med utrustning som kan vara bra att ta med på vägen!

Läs mer

7
okt

Upptäck möjligheterna med streaming!

Richard Sandberg har varit anställd som säljare av videoutrustning på Scandinavian Photo i flera år. Han jobbar dagligen med större nationella broadcasters såsom SVT, Sveriges Radio och TV4, men även mindre företag som behöver vägledning. Richard har följt den tekniska utvecklingen för inspelning och utsändning noggrant genom åren. På vägen har han skaffat sig mycket kunskap och stor erfarenhet inom området, något som är mycket uppskattat hos våra kunder. Kunderna har varierande behov – det kan vara från en komplett nyckelfärdig studio för web-TV-produktion till en mikrofon som skall användas tillsammans med en smartphone. Richard har delat med sig av sina fem bästa tips som ger dig möjlighet att skapa web-sändningar så bra som möjligt!

Läs mer

30
sep

Fotopapper - Vilken yta ska jag välja?

Vid val av foto- eller fine art-papper och dess yta handlar det mycket om ditt egna tycke och smak. Däremot kan ytan på pappret kan ge dina bilder helt olika karaktär och intryck. Här kommer några riktlinjer och tips som kan vara bra att tänka på i ditt val av papper.

Läs mer
@scandinavianphoto

Vi hjälper dig att ta bättre bilder! Utrustning, inspiration, kunskap och råd inom fotografering och video. #scandinavianphoto

Följ

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.