Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Vi ger dig nycklarna till att ta bättre bilder!

Här hittar du allt från produktnyheter, tester och intervjuer till spännande reportage och intressanta produkttester. Ta del av branschens senaste trender och nyheter, formas till en ännu bättre fotograf av våra smarta tips och inspireras av mängder med snygga bilder tagna av grymma fotografer från olika fotovärldar.

Håll dig uppdaterad på fotovärldens senaste nyheter hos oss! 

Att tänka på innan du köper din drönare!

Väldigt många har fått upp ögonen för drönare och de möjligheter samt perspektiv de kan ge din fotografering. Det är dock en del frågetecken som kan dyka upp på vägen hos dig som ska köpa sin drönare för första gången. Dessutom är det en del regler du ska förhålla dig till, både för din och andras säkerhet. I detta inlägg får du hjälp med att välja just din drönare för dina behov men också tips till vad du ska tänka på vid din första flygtur.

Läs mer

11
sep

Vad har du i din kameraväska, Trond Lindholm?

Trond Lindholm är en norsk fotograf och Olympusambassadör som har blivit omnämnd i flertalet magasin och tidningar. Hans streetfoton publicerar han främst på sitt Instagramkonto @streets_of_oslo, som just nu har cirka 34 000 följare. Förutom att Trond skapar magi genom sin lins, så håller han kurser och inspirationsföreläsningar inom gatufotografering. I detta blogginlägg får du inspireras av Tronds bilder och se vad som gömmer sig i hans kameraväska!

Läs mer

4
sep

Tävla och vinn en ritplatta från Wacom!

Äntligen dags för en ny tävling! Denna gång har du chans att vinna en ritplatta från Wacom till ett värde av 9790 kronor. Tävla gör du enkelt genom att kommentera tävlingsinlägget på vår Facebooksida. Lycka till!

Läs mer

2
sep

5 tips till bättre gatufoto

Gatufoto, eller streetfoto är inte som det låter – bilder på gator. Däremot står ordet för vad som händer och sker på gatorna. Bilden har ofta en dokumentär känsla, där en situation eller händelse fångas. Det handlar om att vara med där det händer helt enkelt ute bland gatumiljö. Vi har nu tagit fram tips till dig som vi tror kan hjälpa dig att ta ännu bättre streetfoton!

Läs mer

30
aug

Bevara dina sommarminnen i höst!

I sommar har det skapats för fullt i alla olika former! Speciellt är det natur, sport, bröllop, människor och andra äventyr som dokumenteras. Sommaren är en säsong där många får kraft till att skapa, dokumenterar och genomför spännande och kreativa projekt. Att fånga dina minnen för andra och till dig själv är värdefullt. För många är det härligt att titta tillbaka på sommarminnen när den höst och vinter tar sin plats. Vad har du fotograferat i sommar? Och hur bevarar du dina minnen?

Läs mer

29
aug

Lär känna vår printavdelning!

Vår printavdelning printar bilder i olika volymer och prisklasser. Den kunniga och serviceinriktade personalen hjälper dig med din förfrågan, oavsett om du vill få en enstaka digitalbild framkallad eller om du ska göra en stor utställning. Med den senaste tekniken för professionell bildproduktion och vår breda kompetens får du alltid en bildprodukt av högsta kvalitet. Lär känna vår printavdelning!

Läs mer

21
aug

Guide till rätt bildstorlek

Har du någon gång upplevt att dina bilder ser oskarpa eller gryniga ut på sociala medier eller i tryck? Trots att du har klar skärpa i kameran och har efterbehandlat de länge men noggrant i ditt redigeringsprogram? Med alla upplösningar, färgprofiler och algoritmer kan det vara svårt att veta vad som gäller var. Med några enkla steg kan vi hjälpa dig att få snyggare bilder på både sociala medier och i tryck!

Läs mer

8
aug

Hitta rätt kameraväska för dina behov!

När du ska köpa dig en kameraväska så är det första du måste fråga dig själv, vad är mina behov? Vill du ha en kameraväska där du behöver ta med hela din utrustning eller vill du också få plats med exempelvis en termos, jacka, dator med mera? Mest sannolikt vill du ha en väska som baseras på dina önskemål. Det vill säga om du ska ut på resa, om den ska med på vandringstur eller om du ska ha med den på ett bröllop. Vi har nu rankat några kameraväskor som vi tror kan passa till något av dina ändamål!

Läs mer

5
aug

Viggo Lundbergs bästa fototips till din resa!

Viggo Lundberg är en självlärd yrkesfotograf och filmare från Stockholm. Han har blivit uppmärksammad både i Sverige och utomlands inte minst för sina drönarbilder av den nordiska naturen. Oavsett om han fotograferar från luften eller marken, resereportage, lifestyle-fotografering åt företag eller rörlig bild – är det viktigt att materialet ska kunna fungera. Viggo har nu delat med sig av sina fem bästa resefoto-tips till dig som ska ut på tur!

Läs mer

28
juni

Få fler möjligheter med en gimbal!

När du kommer hem från din resa, vill du naturligtvis komma hem med de bästa semesterbilderna och filmerna! Samtidigt måste du tänka på de begränsningar du har vad gäller utrymme och vikt på ditt bagage som du kan ta med dig. Idag investerar många resefotografer i mindre, spegelfria kameror eller kompaktkameror. Ibland använder en del endast mobiltelefonen för att spara utrymme. Den bästa kameran är trots allt den du har med dig. En gimbal är en av de produkter som fler och fler människor investerar i för att få bättre filmer, även med mindre och billigare utrustning. Men vad är egentligen en gimbal?

Läs mer

19
juli

Första intryck: Sony A7R IV

Som enda svenska återförsäljare var vi på plats i Dublin på Sonys event och lanseringen av Sony A7R IV. Peter Thorell har fått prova kameran under eventet och under Touch & Try bestående av olika stationer. Här berättar Peter mer om kameran och vad han tyckte och tänkte om kameran!

Läs mer

3
juli

Tips och råd till dina resefoton!

Ute på resande fot är det många som upptäcker fördelen med kameran. Nya destinationer innebär nya motiv och semester betyder mer tid för dig att leta upp dessa motiv och minnen. Under en resa när du ska fotografera gäller det att vara redo med kameran när du ser ett motiv som du vill föreviga på bild. Dessutom handlar det också mycket om att hitta speciella detaljer som förstärker din bild!

Läs mer

3
juli

10 tips till att ta bättre resefoton!

Nu är det äntligen semestertider! Väskan ska packas och nya resmål ska utforskas för många. Men har du dammat av och förberett din utrustning inför sommaren? Vi har intervjuat två glada resebloggare om valet av den bästa kamerautrustningen inför sommarens resefotografering samt om hur du förbereder och tar de bästa resebilderna!

Läs mer

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.