Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Vi ger dig nycklarna till att ta bättre bilder!

Här hittar du allt från produktnyheter, tester och intervjuer till spännande reportage och intressanta produkttester. Ta del av branschens senaste trender och nyheter, formas till en ännu bättre fotograf av våra smarta tips och inspireras av mängder med snygga bilder tagna av grymma fotografer från olika fotovärldar.

Håll dig uppdaterad på fotovärldens senaste nyheter hos oss! 

Första intryck: Sony A7R IV

Som enda svenska återförsäljare var vi på plats i Dublin på Sonys event och lanseringen av Sony A7R IV. Peter Thorell har fått prova kameran under eventet och under Touch & Try bestående av olika stationer. Här berättar Peter mer om kameran och vad han tyckte.

Läs mer

8
juli

Delta i vår somriga fototävling på Facebook!

Tävlingsdags! Delta i vår enkla fototävling och ha chans att bli en av fem lyckliga vinnare som vinner varsin biljett till årets upplaga av Stockholm Fotomaraton värde 350 kronor.

Läs mer

3
juli

Tips och råd till dina resefoton!

Ute på resande fot är det många som upptäcker fördelen med kameran. Nya destinationer innebär nya motiv och semester betyder mer tid för dig att leta upp dessa motiv och minnen. Under en resa när du ska fotografera gäller det att vara redo med kameran när du ser ett motiv som du vill föreviga på bild. Dessutom handlar det också mycket om att hitta speciella detaljer som förstärker din bild!

Läs mer

3
juli

10 tips till att ta bättre resefoton!

Nu är det äntligen semestertider! Väskan ska packas och nya resmål ska utforskas för många. Men har du dammat av och förberett din utrustning inför sommaren? Vi har intervjuat två glada resebloggare om valet av den bästa kamerautrustningen inför sommarens resefotografering samt om hur du förbereder och tar de bästa resebilderna!

Läs mer

2
juli

Lär dig mer om kikare med Berndt!

Med en kikare i din hand har du många möjligheter att spana in olika saker på ett längre avstånd, som till exempel djur, natur eller sport. Berndt Axelsson, en av våra kunniga säljare som jobbar i vår butik i Stockholm, delar här med sig av fem tips på kikare med olika egenskaper till dig som går i tankarna att införskaffa dig en. Inspireras och lär dig mer om kikare tillsammans med Berndt!

Läs mer

29
juni

Distra Gymnasium

Vi tycker om att höra, se och lyssna när ni hör av er och berättar vad ni gör med den utrustning ni har köpt hos oss. Att få delta i olika projekt, små som stora där det ena bildspråket inte är det andra likt vill vi uppmuntra till för att visa den bredd som finns i fotobranschen. Distra Gymnasium är en av dem som peppar sina gymnasieelever till att ta bättre bilder och gör det med bravur!

Läs mer

28
juni

Vad har du i din kameraväska, Ingeborg Lindseth?

Livet är en resa – att resa är livet! Ingeborg Lindseth driver en av Norges största resebloggar, Hamaca Reiseblogg, och har tidigare arbetat hos oss på Scandinavian Photo. Ingeborg är den du kan fråga om allt inom både fotografi och resor och på sin blogg delar hon reseinspiration i form av bilder, filmer och inlägg. Häng med oss när vi gör en djupdykning i Ingeborgs kameraväska och ta del av hennes bästa tips på bra och kompakt utrustning att ta med dig på din nästa resa.

Läs mer

28
juni

Fyra tips till bättre videor med din mobil

Det skapas mer och mer material med hjälp av våra mobiltelefoner och för dig som vill skapa snabba klipp och videor för sociala medier eller bevara minnen på din semesterresa så finns det många möjligheter att göra detta med just din mobiltelefon. Varför inte testa vad du klarar av att göra med mobilen? Att filma med mobilen kan bli så mycket mer än att bara filma ett minne, du kan skapa riktig proffsiga resultat genom några enkla steg och med några fiffiga prylar utan att det tar upp speciellt mycket plats i bagaget. Här har vi samlat fyra tips för bättre videor med din mobil.

Läs mer

11
juni

Fototips till dina sociala medier med fotograf Viggo Lundberg

Varje dag laddas det upp någonstans runt 100 miljoner bilder enbart på Instagram. Det betyder att konkurrensen om synligheten är hård och du har bara någon millisekund på dig att fånga intresset från den som tittar, innan personen scrollar vidare. Att fotografera för dina sociala medier skiljer sig egentligen inte från någon annan typ av fotografering. Det är samma gamla tumregler gäller – men ibland kan du behöva tänka lite annorlunda. Ljus, direkthet och känsla blir ännu viktigare än annars.

Läs mer

29
maj

Ta bättre barnbilder med Memories By Julia

Att vara barnfotograf är inte lätt för att just få till den perfekta barnbilden. Fotografera barn kräver mycket från dig som fotograf och ofta behöver du tänka flera steg utanför boxen för att barn ska förstå vad det är du vill. Julia som är barn- och familjefotograf samt en lojal kund till Scandinavian Photo kan läsa av barn på ett unikt och speciellt sätt. Nu har vi fått möjligheten att dela hennes bästa tips för att ta ännu bättre barnbilder!

Läs mer

24
maj

Presenttips till ditt högtidsfirande

Maj och juni är de månader som är fyllda med högtider som ska firas. Det är allt från konfirmation, dop, bröllop, student, examen, nationaldag med mera. Att då bevara sina minnen är såklart viktigt för dessa unika tillfällen. Nedan har vi tagit fram fem presenttips som du kan ta med dig till ditt kommande högtidsfirande!

Läs mer

13
maj

Förverkliga din podcastdröm

Podd, det populära radioformatet "on-demand" ökar konstant i popularitet. På Apples Podcast-plattform finns över 500 000 aktiva poddar och fler än 18 miljoner avsnitt har producerats. Startsträckan från idé till din färdiga produkt kan vara mycket kort – genom ett par produkter och några enkla metoder kan du få ett riktigt bra ljud på din produktion. Lär dig mer om podcast och ljud på vår inspirationsblogg!

Läs mer

13
maj

Maria Lindeskärs bästa tips till en lyckad bröllopsfotografering!

Maria Lindeskär – lever för sin kreativitet och sitt skapande som är bröllopsfotograf, fru, småbarnsförälder, och kaffeälskare, som njuter av naturen, älskar att skratta tills tårarna rinner, läsa en inspirerande bok och uppmuntra människor. Nu har hon delat med sig av sina bästa tips när du ska ta dig ut på en bröllopsfotografering!

Läs mer

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

BESTÄLL NU, BETALA FÖRST OM 14 DAGAR MED KLARNA!
Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.