Inbyte & Begagnat

Här kan du läsa mer om hur du gör för att byta in din utrustning hos oss. Du hittar även information om våra begagnade produkter.

Byt in dina produkter hos SP

Hos oss kan du byta in kameror och objektiv mot ett presentkort som du kan använda både online och i våra butiker. Samtidigt som du sparar pengar när du köper ny teknik, kan din gamla utrustning ge glädje till nästa användare. Dessutom bidrar du till en mer cirkulär ekonomi och värnar på så vis om miljön – produkterna får längre livslängd och återanvänds istället för att stå oanvända eller bli slängda.

Både du som privatkund och du som företagskund kan byta in utrustning – antingen genom att besöka någon av våra butiker eller genom att kontakta oss och därefter skicka in din produkt. Här förklarar vi hur det går till.

Vilka produkter kan jag byta in?

Vi tar emot kameror och objektiv. För att vi ska ta emot din produkt krävs det att den är aktuell på den svenska marknaden, vilket normalt innebär att det är den senaste modellen eller en generation bakåt. Vi förbehåller oss rätten att neka en produkt.

Vad behöver jag tänka på?

Din produkt måste vara fullt fungerande och innan värderingen måste du se till att all utrustning är rengjord. Om det är något som behöver åtgärdas hjälper vi dig gärna att skicka vidare produkten för reparation innan du byter in den.

Om din produkt är PRO-registrerad måste registreringarna tas bort innan du byter in den.

Du måste även visa upp giltig legitimation samt originalkvitto från när du köpte produkten.

Hur byter jag in i butik?

För att byta in din produkt kan du besöka en av våra butiker i Stockholm, Malmö eller Borås. Där kontrollerar vi din produkt och ger dig en värdering. Observera att vi ibland inte kan göra värderingen direkt på plats, utan att vi kan behöva ta in din produkt för kontroll och genomgång innan vi kan ge dig en korrekt värdering. Om du godkänner vår slutgiltiga värdering får du ett presentkort som du kan använda online eller i butik hos Scandinavian Photo.

Hur byter jag in på distans?

Om du vill göra ett inbyte men inte kan besöka oss i någon av våra butiker, kan du istället byta in på distans. Skriv till oss via vårt kontaktformulär med produktens modellnamn, modellnummer och serienummer, en kopia på originalkvittot, information om eventuellt medföljande tillbehör, en beskrivning av produktens skick samt relevanta bilder på produkten.

Hur skickar jag min produkt?

När du har kontaktat oss och gett oss all information kommer vi att återkomma till dig med en ungefärlig värdering. Den slutgiltiga värderingen får du när vi har tagit emot och gjort en genomgång av produkten. Du får även instruktioner om hur du gör för att skicka produkten som du vill byta in. Du som kund står själv för fraktkostnaden. Vi tar inte emot paket via post utan att du har varit i kontakt med oss.

Det är viktigt att du paketerar din produkt noggrant innan du skickar den till oss. Använd ett yttre emballage och stötdämpande packmaterial inuti. Om du har produktens originalkartong bör du inte klistra fraktsedeln eller färgad tejp på den, eftersom det kan påverka värderingen. Det är ditt ansvar att paketet klarar stötar, vibrationer och tryck, så att produkten inte tar skada vid frakten. Här kan du läsa PostNords tips om hur du packar på bästa sätt.

Vad händer sen?

När vi har tagit emot din produkt kommer vi att undersöka den och därefter återkomma till dig via mejl. Om din produkt blir godkänd för inbyte gör vi en slutgiltig värdering som du får godkänna eller neka. Godkänner du värderingen skickar vi ut ett presentkort som du kan använda online eller i butik hos Scandinavian Photo. Nekar du värderingen får du välja om vi ska skicka tillbaka produkten till dig eller om du vill hämta upp den i någon av våra butiker. Vi tar i nuläget inte ut någon avgift för värderingen, utan endast för frakten.

banner-webb-inbyte.jpg

Handla begagnat hos SP

På SP brinner vi för att produkterna vi säljer ska få en så lång livslängd som möjligt och att du ska hitta det som ger dig skaparglädje. Vi har ett brett sortiment av begagnade produkter, som bland annat kameror, videokameror, ljudmixers, drönare, datorer, objektiv och tillbehör – alltid med ett förmånligt pris. Våra begagnade produkter är väl genomgångna och fullt fungerande. Oftast är det bara mindre kosmetiska detaljer som skiljer sig från en ny produkt och det är vanligtvis det som avgör priset på den begagnade produkten.

Vem kan köpa begagnad utrustning hos Scandinavian Photo?

Både du som privatkund och du som företagskund kan köpa begagnat hos oss. Precis som vid köp av nya produkter är vårt fokus att hjälpa dig att hitta rätt produkt för just dina behov.

Är det något fel på de begagnade produkterna?

Vi kontrollerar noggrant alla produkter som kommer in till oss. Vi tar endast emot produkter som vi bedömer är fullt fungerande, och vi säkerställer att alla returer får en grundlig genomgång. Detta gör vi för att kunna garantera trygghet till dig som köper begagnat av oss.

Vi erbjuder sex månaders garanti på allt begagnat som vi säljer, och skulle det uppstå några problem med en begagnad produkt så är det bara att kontakta vår kundservice så hjälper vi dig.

Kan företag dra av momsen vid köp av begagnade varor?

Det är specificerat på varje produkt om momsen är avdragbar eller inte, både online och i butik.

Kan jag få se en bild av produkten innan köpet?

Vi har tyvärr inte möjlighet att ta bilder på varje produkt innan de publiceras online. På produktsidan beskriver vi produktens skick så tydligt vi kan, och du kan även ta hjälp av våra olika klassificeringar för att få mer information.

Hur klassificerar ni produkterna?

Vi använder oss av två klassificeringar för våra begagnade varor – anledningen till att varan är prissänkt från ordinarie pris, och vilket skick du kan förvänta dig på produkten. Detta gör vi för att du ska få rätt information om produkten inför ditt köp.

Uppackad: Den här produkten har returnerats hos oss inom ångerrätten. Den är varsamt testad men plomberingar kan vara brutna på förpackningen och det kan finnas spår av att den packats om. Produkten är komplett med originalförpackning och samtliga tillbehör och är jämförbar med A-skick.

Begagnad: Den här produkten är inbytt från en privatperson. För dig som företagskund innebär det att det inte är avdragbar moms. Produkten klassificeras även med A-, B- eller C-skick.

Använd: Den här produkten är antingen inbytt från ett företag eller är en retur med mer spår av användning än att den kan klassificeras som Uppackad. För dig som företagskund innebär det att det är avdragbar moms. Produkten klassificeras även med A-, B- eller C-skick.

Demo: Den här produkten har varit ett demoexemplar i någon av våra butiker. För dig som företagskund innebär det att det är avdragbar moms. Produkten klassificeras även med A-, B- eller C-skick.

A-skick: Nästan nyskick. Produkten är varsamt använd och komplett med alla tillbehör.

B-skick: Måttligt använd. Produkten är eventuellt inte helt komplett men de vitala tillbehören finns med.

C-skick: Väl använd. Produkten är oftast inte helt komplett men de vitala tillbehören finns med.

Kolla in vårt breda utbud av begagnade produkter här!


Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn