Ångerrätt & Öppet köp

Här kan du läsa mer om ångerrätt och öppet köp, och hur du går tillväga om du vill göra en retur. Du hittar även information om värdeminskning och återbetalning.

Under perioden 17/11–7/12 2023 har vi förlängt öppet köp. Det innebär att produkten kan bytas eller returneras till och med 7/1 2024, om köpet är gjort inom ovanstående period. För att öppet köp ska gälla måste förpackningen vara obruten och kvitto uppvisas – i annat fall måste en bedömning ske enligt befintlig returrutin. Den 8/12 återgår vi till våra vanliga villkor för öppet köp.

Bra att veta

Utöver den lagstadgade ångerrätten på 14 dagar för privatpersoner ger vi alla kunder ytterligare 16 dagars öppet köp. Det innebär att du har totalt 30 dagar på dig att returnera ditt köp om inget annat har avtalats – både online, via telefon och i butik, oavsett om du handlar som privatperson eller företagskund.

Ångerrätt

Som privatperson har du enligt Distans- och Hemförsäljningslagen (SFS 2005:59), under vissa förutsättningar rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från den dag du tog emot produkten. Du har rätt att undersöka produkten för att se vad den har för egenskaper och funktioner, men vid en retur ska produkten vara komplett och i ett oförändrat skick. Om du inte är försiktig och använder eller hanterar produkten på ett sätt som inte är nödvändigt för att undersöka den, kan du bli skyldig att ersätta oss för produktens värdeminskning.

Öppet köp

Öppet köp innebär att vi på SP har valt att ge alla våra kunder, både du som privatperson och företagskund, rätt att ångra ditt köp inom 30 dagar från att du har tagit emot din produkt. Vid retur ska produkten vara komplett och i ett oförändrat skick.

För företagskunder gör vi ett värdeminskningsavdrag om produktens originalförpackning är bruten.

Så här fungerar returer hos SP

Om du vill returnera din produkt behöver du kontakta vår kundservice. Skicka ett mejl till info@scandinavianphoto.se med ditt kvitto, information om att du vill returnera, och gärna en beskrivning om varför. Du kan också ta med din produkt och ditt kvitto till någon av våra butiker, så hjälper vi dig på plats.

Skicka din produkt till oss

När du har kontaktat vår kundservice får du instruktioner om hur du gör för att skicka produkten som du vill returnera. Du kommer att få en QR-kod och ett ärendenummer, och därefter måste du skicka din produkt eller lämna in den i någon av våra butiker inom 14 dagar. Vi tar inte emot paket via post utan att du har varit i kontakt med oss.

Det är viktigt att du paketerar din produkt noggrant innan du skickar den till oss. Använd ett yttre emballage och stötdämpande packmaterial inuti. Du får inte klistra på exempelvis färgad tejp på produktens originalförpackning. Det är ditt ansvar att paketet klarar stötar, vibrationer och tryck, så att produkten inte tar skada vid frakten. Här kan du läsa PostNords tips om hur du packar på bästa sätt.

Fraktkostnaden för en retur är minst 69 kronor. När du kontaktar oss om din retur får du information om vilken kostnad som gäller för just dig.

Produkter utan ångerrätt och öppet köp

Vissa produkter är undantagna från ångerrätt och öppet köp. Det gäller produkter med förseglad ljud- eller bildupptagning eller ett förseglat datorprogram, där du som kund har brutit originalförpackningen. Det gäller också produkter med en försegling som på grund av hälso- eller hygienskäl inte är lämpliga att returnera vid bruten originalförpackning, som exempelvis in ear-hörlurar.

Undantaget för öppet köp gäller även när du har brutit originalförpackningen på produkter med lagringsenheter som exempelvis hårddiskar, minneskort, datorer och mobiltelefoner, samt förbrukningsprodukter som exempelvis bläckpatroner, batterier, fotopapper, framkallning, rengöring. Det gäller också produkter med abonnemang samt digitala licenser.

För dig som företagskund gäller inte öppet köp när du har köpt en produkt utanför vårt ordinarie sortiment, som vi har beställt från leverantör till dig.

Vad innebär komplett och oförändrat skick?

För att en retur ska bli godkänd måste produkten vara komplett och i ett oförändrat skick.

Att en produkt är komplett innebär att allt som följde med vid leveransen ska finnas kvar. Produktens originalförpackning är en del av produkten och är oftast specialtillverkad, och därför måste den följa med i din retur. Du måste även skicka med alla tillbehör som exempelvis påsar, ståltrådar, gummiband och annat som följde med i produktens originalförpackning.

Att en produkt är i ett oförändrat skick innebär att den är oskadd och att du har hanterat både produkten, originalförpackningen och tillbehören försiktigt. Du får inte heller ha använt produkten mer än nödvändigt för att ta reda på dess egenskaper och funktioner.

Eventuell värdeminskning

För dig som privatperson

När du vill returnera en produkt och utnyttja ångerrätt eller öppet köp, kommer vi att kontrollera produktens skick innan vi gör din återbetalning. Om vi märker att produkten inte är komplett och inte i ett oförändrat skick, har vi rätt att göra ett värdeminskningsavdrag. Summan på avdraget bestäms genom att vi jämför produktens värde vid returen med det ursprungliga värdet.

För dig som företagskund

När du vill returnera en produkt och utnyttja öppet köp, krävs det att produkten är i nyskick och att produktens originalförpackning är obruten, för att du ska få full återbetalning. Om produktens originalförpackning är bruten gör vi ett värdeminskningsavdrag. Summan på avdraget bestäms genom att vi jämför produktens värde vid returen med det ursprungliga värdet.

Återbetalning

Om du har gjort en retur kommer vi att göra din återbetalning inom 14 dagar från den dag som du meddelade oss att du vill ångra ditt köp. Vi kommer dock inte att göra återbetalningen innan vi har fått tillbaka produkten och kontrollerat den.

Du kommer att få din återbetalning med samma betalningsalternativ som du valde vid köpet, om vi inte tillsammans kommer överens om något annat. Om du valde faktura och redan har betalat den, kommer du att få en återbetalning till ditt konto.

Kostnaden för returfrakten och eventuellt värdeminskningsavdrag kommer att dras av från din återbetalning. Om du valde faktura men inte har betalat den än, kommer kostnaden för returfrakten och eventuellt värdeminskningsavdrag att läggas till på samma faktura.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter