Betalning

Här kan du läsa mer om våra betalningsalternativ och se vilket som passar dig bäst. Du hittar även information om kvitton.

Bra att veta

Betalningsalternativen som visas i kassan beror på vilka uppgifter du skriver in – exempelvis kan alternativen skilja sig beroende på om du anger personnummer eller organisationsnummer.

Om du upptäcker att det är fel uppgifter på din beställning måste du kontakta vår kundservice inom 30 dagar efter ditt köp.

Betalningsalternativ

I samarbete med Svea erbjuder vi kortbetalning, Swish, fakturabetalning, delbetalning, kontobetalning samt direktbetalning via internetbank. Vi erbjuder även betalning med presentkort som är köpt hos oss.

Har du genomfört ditt köp online kan du via Mina sidor på www.svea.com snabbt och enkelt få en överblick över dina aktuella fakturor. Här kan du läsa Sveas allmänna villkor.

Kortbetalning

Betalning med kort sker enligt gällande regler för onlinebetalning i Sverige och EU. Vi använder Svea/Webpays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning. Vi accepterar Visa, MasterCard och American Express. Pengarna dras från ditt konto när du godkänner transaktionen och slutför din beställning.

Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) som är säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder 3D Secure som är den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet. Det är en standard som är framtagen av Visa, Mastercard och American Express med avsikt att på ett säkert sätt validera dig som konsument när du handlar online.

Kortbetalningar i våra butiker hanteras av Bambora och Nets.

Swish

Du kan betala med Swish genom Swish-appen i din mobil eller surfplatta. Du betalar snabbt, enkelt och säkert genom att verifiera din betalning med Mobilt BankID.

Faktura via Svea

För att få betala med faktura hos Svea måste du ange personnummer eller organisationsnummer. Det krävs även att du är över 18 år och folkbokförd i Sverige. Sedvanlig kreditprövning sker efter att du har lämnat dina personuppgifter i kassan. Om en kreditupplysning tas kommer en kopia att skickas till dig.

Betalningstiden för en faktura är 30 dagar från faktureringsdatumet. Vid försenad betalning skickas en lagstadgad påminnelseavgift, och dröjsmålsränta utgår med 2% per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso. Samtliga fakturor är överlåtna av SP till Svea.

Om du inte får upp faktura som ett valalternativ i kassan kan det bero på exempelvis din kreditvärdighet eller att du har skrivit in felaktiga uppgifter. När du väljer faktura kan du av säkerhetsskäl behöva identifiera dig med Mobilt BankID. Du får din faktura via mejl från Svea när vi har skickat din beställning.

Om du har frågor kring kreditvärderingen eller saknar din faktura kan du kontakta Svea här.

SP Faktura

Vi erbjuder faktura till vissa juridiska personer som exempelvis ett företag, en förening, en stiftelse, en organisation eller en stat, efter genomförd kreditupplysning. Betalningstiden för en faktura varierar beroende på överenskommelse. Vid försenad betalning skickas en lagstadgad påminnelseavgift, och dröjsmålsränta utgår enligt gällande räntelagstiftning. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso och inkassoföretagets kostnader och avgifter tillkommer enligt gällande lag.

För att få handla med SP Faktura måste du ansöka om ett konto hos oss. Kontakta vår kundservice så hjälper vi dig att skapa ett konto och göra din beställning med SP Faktura som betalningsalternativ. Du kan alltså inte välja detta betalningsalternativ själv på vår hemsida.

Delbetalning

Avgift: från 195 kronor

Du kan välja att delbetala ditt köp via Svea. Delbetalningsplanen väljer du i kassan genom att kryssa i det alternativ som passar dig bäst. Du kan alltid betala ditt köp i sin helhet när som helst innan förfallodagen.

För att få delbetala hos Svea måste du ange personnummer. Det krävs även att du är över 18 år och folkbokförd i Sverige. Sedvanlig kreditprövning sker efter att du har lämnat dina personuppgifter i kassan. Om en kreditupplysning tas kommer en kopia att skickas till dig.

Extra avgifter kan tillkomma. Uppläggningsavgift debiteras på första fakturan och du kan alltid välja att betala av resterande summa i förtid. 

Om du har frågor kring delbetalning kan du kontakta Svea här.

Kontobetalning

Avgift: från 29 kronor

Du kan välja att betala med konto hos Svea. Då får du en avi varje månad till dess att hela beloppet är betalt. På avin kan du se det lägsta beloppet som du behöver betala, men du kan alltid välja att betala ett högre belopp för att bli klar med din betalning snabbare.

För att få betala med konto hos Svea måste du ange personnummer eller organisationsnummer. Det krävs även att du är över 18 år och folkbokförd i Sverige. Sedvanlig kreditprövning sker efter att du har lämnat dina personuppgifter i kassan. Om en kreditupplysning tas kommer en kopia att skickas till dig.

Extra avgifter kan tillkomma. Om du har frågor kring kontobetalning kan du kontakta Svea här.

Direktbetalning via internetbank

När du väljer direktbetalning via internetbank sker betalningen via Trustly. Trustly stödjer svenska banker och är kostnadsfritt för dig som kund. Vid betalningen kopplas du automatiskt vidare till din internetbank där du loggar in och godkänner transaktionen.

Pengarna dras direkt från ditt konto när du godkänner transaktionen. Ingen känslig information om ditt konto- eller bankkort behöver uppges eftersom betalningen sker i internetbanken.

Presentkort

Du kan hel- eller delbetala ditt köp med ett presentkort från SP. När du vill använda ditt presentkort fyller du i kassan i presentkortsnumret och pinkoden som står på baksidan av presentkortet. Då kommer du direkt att se det slutgiltiga beloppet för ditt köp.

Presentkort är giltiga i tre år från inköpsdatum och kan inte lösas in mot pengar. Vi ansvarar inte för stulet eller borttappat presentkort.

Här kan du köpa ett presentkort hos oss. Maxbeloppet som du kan ladda ett presentkort med är 10 000 kronor.

Kvitto

Har du valt kortbetalning, Swish eller direktbetalning via internetbank?

Om du har valt kortbetalning, Swish eller direktbetalning via internetbank skickar vi ditt kvitto via mejl direkt när du har gjort din beställning. Detta är en bekräftelse på din betalning.

När vi skickar ditt paket får du ett till kvitto via mejl. Detta är ditt köpbevis som du ska använda vid exempelvis en retur eller reklamation.

Har du valt faktura, delbetalning, kontobetalning eller presentkort?

Om du har valt faktura, delbetalning, kontobetalning eller presentkort skickar vi ditt kvitto via mejl när din beställning skickas från oss. Vi skickar ett kvitto per leverans om din beställning dellevereras. Du kan läsa mer om delleverans här.

Har du tappat bort ditt kvitto?

Om du har tappat bort ditt kvitto kan du kontakta vår kundservice. För att kunna hitta kvittot och mejla det till dig som en pdf, behöver vi veta beloppet på beställningen och datumet när du gjorde köpet.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn