Köpvillkor

Här kan du läsa mer om våra köpvillkor och vad som gäller för dig som kund hos oss. Du hittar information om konsumentköplagen, våra betalningsalternativ och hur vi hanterar din beställning.

Konsumentköplagen

För dig som privatperson tillämpar Scandinavian Photo Konsumentköplagen (SFS 1990:932) och Distansavtalslagen. Som konsument har du därmed alla de rättigheter som omnämns i dessa lagar, bland annat tre års reklamationsrätt om du kan påvisa fabrikationsfel. Om din beställning blivit försenad har du som kund rätt att häva köpet om du inte godtar den nya leveranstiden. Om du har gjort en förskottsbetalning på den försenade beställningen har du möjlighet att häva köpet, och vi betalar tillbaka pengarna till dig inom 20 dagar. Läs mer om Konsumentköplagen på riksdagens hemsida.

Betalning

I samarbete med Svea Ekonomi AB erbjuder vi kortbetalning, Swish, fakturabetalning, delbetalning, samt direktbetalning via internetbank. Denna betallösning kallas Svea Checkout. Genom att lämna dina uppgifter i kassan godkänner du Sveas allmänna villkor. Genom att klicka på "köp" i kassan godkänner du Scandinavian Photos allmänna villkor.

Utöver ovanstående kan du även betala med presentkort. Nedan följer en mer detaljerad beskrivning av respektive betalsätt. Med Svea Checkout kan du handla snabbt och enkelt med kortbetalning, Swish, faktura, delbetalning, samt direktbetalning via internetbank. Har du genomfört ditt köp online kan du via Mina sidor på svea.com snabbt och enkelt få en överblick över dina aktuella fakturor. Allmänna villkor för Svea Checkout.

Kortbetalning

Avgift: 0 kr

Betalning med kort sker enligt gällande regler för onlinebetalning i Sverige och EU. Vi använder Svea Ekonomis/Webpays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning.

Vi accepterar Visa och MasterCard. Pengarna dras från ditt konto i samband med att du godkänner transaktionen och slutför din beställning.

Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) som är säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder 3D Secure – den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet. Det är en standard framtagen av Visa och Mastercard med avsikt att på ett säkert sätt validera dig som konsument när du handlar på nätet.

Kortbetalningar i våra butiker hanteras av Bambora.  

Swish

Avgift: 0 kr

För betalning med Swish samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. Du betalar snabbt, enkelt och säkert genom att verifiera din betalning med Mobilt BankID.

Faktura

Avgift: 0 kr

För att handla med faktura måste du ange ditt personnummer respektive organisationsnummer om du handlar för ett företag. För att få handla med faktura måste du vara över 18 år och vara folkbokförd i Sverige. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan. Om en kreditupplysning tas, kommer en kopia att skickas till dig. Betalningstiden för faktura är 30 dagar för privatpersoner och för företag från fakturadatum. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso. Samtliga fakturor är av Scandinavian Photo AB överlåtna till Svea Ekonomi AB (publ).

Delbetalning 

Avgift: från 95 kr

Hos oss kan du välja att delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att i kassan kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet när som helst innan förfallodag. För att få delbetala måste du vara över 18 år och vara folkbokförd i Sverige. Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan. Om en kreditupplysning tas, kommer en kopia att skickas till dig.

Delbetalningsexempel: Effektiv ränta vid köp på 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr = 10,55 %.

Direktbetalning via internetbank

Avgift: 0 kr

För direktbetalning via internetbank sker betalningen via Trustly. Trustly stödjer svenska banker och är kostnadsfritt för dig som kund. Vid betalning kopplas du automatiskt vidare till din internetbank där du loggar in och godkänner transaktionen. Pengarna dras direkt från ditt konto i samband med att du godkänner transaktionen. Ingen känslig information om ditt konto- eller bankkort behöver uppges då betalningen sker i internetbanken.

Presentkort

Avgift: 0 kr

Du kan hel- eller delbetala med ett presentkort från Scandinavian Photo. Har du ett presentkort som du vill använda fyller du bara i presentkortsnumret samt pinkoden i kassan. Du kommer direkt att kunna se det slutgiltiga beloppet i beställningsöversikten.

Orderbekräftelse

Direkt efter du genomfört din beställning skickar vi din orderbekräftelse till mejladressen du angivit. Om du mot förmodan inte skulle få din orderbekräftelse, kontrollera din skräpkorg eller kontakta vår kundservice för att säkerställa att vi har tagit emot din beställning. Observera att orderbekräftelsen endast är en bekräftelse på att vi mottagit din beställning, och ingen garanti för att vi kommer kunna leverera i enlighet med den.

Alla beställningar granskas manuellt för att upptäcka eventuella fel eller bedrägeriförsök. Vi förbehåller oss rätten att makulera beställningar, oavsett grund. Det kan bero på tryckfel, tekniska problem, slutförsäljning eller dubbelbokningar. Vid en eventuell dubbelbokning går produkten alltid till den kund som slutförde sin beställning först. Vi reserverar oss även för förseningar och slutförsäljning. Om produkten du beställt är slutsåld eller har utgått ur sortimentet kommer vi att kontakta dig och försöka hitta en likvärdig ersättningsprodukt. Vid eventuell felinformation har du rätt att häva ditt köp, med hänvisning till konsumentköplagen.

Produktinformation

Alla produkter vi säljer kan användas, och är godkända för användning i Sverige. Samtliga produkter har svenska manualer i fysisk eller digital form. En del produkter (viss professionell utrustning eller specialerbjudanden) har endast manual på engelska. I dessa fall framkommer det tydligt i produktinformationen.

Priser

Priserna i webbshoppen annullerar tidigare publicerade priser och erbjudanden så att våra priser alltid är korrekt uppdaterade. Vi reserverar oss för mellanförsäljning och prisändringar utom vår kontroll, då vi kan tvingas till prishöjning. Vi reserverar oss också för felpublicerade priser och förändringar utom vår kontroll.

Moms

Alla priser visas inklusive moms (25%, böcker 6%). Det finns möjlighet för dig som kund att ställa in momsvisning utifrån dina behov. Leverans utanför EU medför att momsen dras av vid leveransen. Mottagarlandets moms och eventuell tull läggs senare på av respektive lands post-/tullverk.

Falska beställningar

Vi polisanmäler alla falska beställningar och beställningar gjorda med stulna kortnummer. I varje sådant fall gör vi allt vi kan för att hjälpa polisen i utredningsarbetet.

Minderårig?

Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att beställa från oss.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.