Köpvillkor

Här kan du läsa mer om våra köpvillkor och vad som gäller för dig som kund hos oss. Du hittar information om konsumentköplagen, våra betalningsalternativ och hur vi hanterar din beställning.

Konsumentköplagen

För dig som privatperson tillämpar Scandinavian Photo Konsumentköplagen (SFS 1990:932) och Distansavtalslagen. Som konsument har du därmed alla de rättigheter som omnämns i dessa lagar, bland annat tre års reklamationsrätt om du kan påvisa fabrikationsfel. Om din beställning blivit försenad har du som kund rätt att häva köpet om du inte godtar den nya leveranstiden. Om du har gjort en förskottsbetalning på den försenade beställningen har du möjlighet att häva köpet, och vi betalar tillbaka pengarna till dig inom 20 dagar. Läs mer om Konsumentköplagen på riksdagens hemsida.

Köplagen

Scandinavian Photo tillämpar Köplagen (SFS 1990:931) gentemot juridiska personer, d.v.s. näringsidkare. Som näringsidkare har du därmed alla rättigheter som omnämns i Köplagen. Läs mer om Köplagen på riksdagens hemsida.

Betalningsalternativ

Här hittar du information om de betalningsalternativ du kan välja mellan när du handlar hos oss.

Betalkort

Betala snabbt och enkelt med Visa eller Mastercard. Beloppet reserveras på ditt kort tills vi skickat din beställning och dras därefter. Ingen kortinformation sparas i vår databas.

Avbetalning

Vi erbjuder avbetalning tillsammans med Klarna AB. Du kan delbetala i 3 upp till 36 månader. Väljer du att delbetala på 3, 6 eller 12 månader är det räntefritt och det första inbetalningskortet ska betalas inom en månad. Avbetalningar genom Klarna gäller endast för privatpersoner. Vid Klarna avbetalning kan din beställning endast skickas till din folkbokföringsadress.

Klarna faktura

Vi erbjuder 14 dagars faktura tillsammans med Klarna AB. Fakturan skickas till din mejl när din beställning har skickats från vårt lager. Vid betalning med Klarna faktura kan din beställning enbart skickas till din folkbokföringsadress.

Företagsfaktura

Vi erbjuder faktura efter kreditkontroll till aktiebolag, stat, kommun och regioner. Som standard erbjuder vi 10 dagars kredit. Observera att vi enbart erbjuder detta betalsätt till aktiebolag, stat, kommuner och regioner.

Presentkort

Du kan välja att betala med ett presentkort från Scandinavian Photo. Ett presentkort kan inte lösas in mot pengar. Om du har handlat med ett presentkort och ångrar ditt köp återbetalar vi dig i form av ett nytt presentkort.

Orderbekräftelse

Direkt efter du genomfört din beställning skickar vi din orderbekräftelse till mejladressen du angivit. Om du mot förmodan inte skulle få din orderbekräftelse, kontrollera din skräpkorg eller kontakta vår kundtjänst för att säkerställa att vi har tagit emot din beställning. Observera att orderbekräftelsen endast är en bekräftelse på att vi mottagit din beställning, och ingen garanti för att vi kommer kunna leverera i enlighet med den.

Alla beställningar granskas manuellt för att upptäcka eventuella fel eller bedrägeriförsök. Vi förbehåller oss rätten att makulera beställningar, oavsett grund. Det kan bero på tryckfel, tekniska problem, slutförsäljning eller dubbelbokningar. Vid en eventuell dubbelbokning går produkten alltid till den kund som slutförde sin beställning först. Vi reserverar oss även för förseningar och slutförsäljning. Om produkten du beställt är slutsåld eller har utgått ur sortimentet kommer vi att kontakta dig och försöka hitta en likvärdig ersättningsprodukt. Vid eventuell felinformation har du rätt att häva ditt köp, med hänvisning till konsumentköplagen.

Produkter

Alla produkter vi säljer kan användas, och är godkända för användning i Sverige. Samtliga produkter har svenska manualer i fysisk eller digital form. En del produkter (viss professionell utrustning eller specialerbjudanden) har endast manual på engelska. I dessa fall framkommer det tydligt i produktinformationen.

Priser

Priserna i webbshoppen annullerar tidigare publicerade priser och erbjudanden så att våra priser alltid är korrekt uppdaterade. Vi reserverar oss för mellanförsäljning och prisändringar utom vår kontroll, då vi kan tvingas till prishöjning. Vi reserverar oss också för felpublicerade priser och förändringar utom vår kontroll.

Moms

Alla priser visas inklusive moms (25%, böcker 6%). Det finns möjlighet för dig som kund att ställa in momsvisning utifrån dina behov. Leverans utanför EU medför att momsen dras av vid leveransen. Mottagarlandets moms och eventuell tull läggs senare på av respektive lands post-/tullverk.

Falska beställningar

Vi polisanmäler alla falska beställningar och beställningar gjorda med stulna kortnummer. I varje sådant fall gör vi allt vi kan för att hjälpa polisen i utredningsarbetet.

Minderårig?

Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd att beställa från oss.

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.