Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Köpvillkor

Du kan också läsa om Frakt & betalvillkor, Garanti & försäkring samt Kunduppgifter & integritet här. 

Konsumentköplagen (privatperson)

Scandinavian Photo tillämpar Konsumentköplagen (SFS 1990:932) och Distansavtalslagen gentemot konsumenter. Som konsument har du därmed alla de rättigheter som omnämns i dessa lagar, bland annat tre års reklamationsrätt om du kan påvisa fabrikationsfel. Vid eventuell försening av din order så har du som kund rätt att häva köpet om den nya föreslagna leveranstiden inte godtas. Har förskottsinbetalning gjorts för en produkt som får försenad leverans så har du möjlighet att häva köpet och pengarna kommer att återbetalas inom 20 dagar. Läs mer om Konsumentköplagen på riksdagens hemsida.

Köplagen (juridiska personer)

Scandinavien Photo tillämpar Köplagen (SFS 1990:931) gentemot juridiska personer, d.v.s. näringsidkare. Som näringsidkare har du därmed alla de rättigheter som omnämns i Köplagen. Läs mer om Köplagen på riksdagens hemsida.

Ångerrätt

Som konsument har du enligt Distans- och Hemförsäljningslag 2005:59, under vissa förutsättningar rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar, från den dag då du mottog varan. Ångerrätten gäller inte datorprogram, bläckpatroner, ljud- och bildupptagningar med bruten försegling/plombering. Du som konsument har rätt att undersöka varan för att se vad den har för egenskaper och funktion.

Om du som konsument inte är försiktig, använder eller hanterar varan på ett sätt som inte är nödvändigt för att undersöka den kan du bli skyldig att ersätta Scandinavian Photo för varans värdeminskning.

Ångerrätten gäller endast konsumenter, ej företag.

Hur utnyttjar du din ångerrätt?
Skicka aldrig varor till oss utan att först ha kontaktat oss och fått din retur eller reklamation godkänd av oss, om så sker fråntar vi oss allt ansvar för produkten och eventuella kostnader. Vid önskemål om att göra en retur eller reklamation, kontakta vår kundtjänst på 0770-771100 eller info@scandinavianphoto.se.

Du kan även använda konsumentverkets blankett för ångerrätt och skicka denna till oss med post för att göra din retur eller reklamation. Snabbast och smidigast hantering får du alltid om du kontaktar oss först.

Betalning

Vi erbjuder ett flertal alternativ för betalning. Nedan redovisas några av de vanligaste betalsätten. Inga betalsätt bortsett från avbetalning medför några extra kostnader.

BETALKORT hjälper dig att snabbt och enkelt betala med ditt Visa- eller Mastercardkort. Beloppet reserveras på ditt kort tills vi skickat din order och dras därefter. Ingen kortinformation sparas i vår databas.

AVBETALNING kan vi erbjuda tillsammans med Klarna AB. Du kan delbetala i 3 upp till 36 månader. Väljer du att delbetala på 3, 6 eller 12 månader så är det räntefritt och det första inbetalningskortet ska betalas inom en månad. Avbetalningar genom Klarna gäller endast för privatpersoner. Vid Klarna avbetalning kan din order enbart skickas till din folkbokföringsadress.

FAKTURA 14 DAGAR kan vi erbjuda tillsammans med Klarna AB. Fakturan skickas till din mail när varorna har skickats från vårt lager. Vid betalning med Klarna faktura kan din order enbart skickas till din folkbokföringsadress.

FÖRETAGSFAKTURA erbjuder vi till aktiebolag, stat, kommun samt landsting efter kreditkontroll. Som standard erbjuder vi 10 dagars kredit. Observera att detta betalsätt endast erbjuds till aktiebolag, stat, kommuner och ladsting!

Orderbekräftelse på lagd order

Det är vikigt att du har fyllt i din e-postadress korrekt eftersom att det är dit vi skickar en orderbekräftelse direkt efter genomfört köp. Om du mot förmodan inte skulle få en orderbekräftelse efter köp kan du kontakta vår kundtjänst på 0770-771100 eller info@scandinavianphoto.se för att förvissa dig om att din order har bekräftats i våra system. 

Efter att du lagt din order kommer kommer den inom kort komma oss tillhanda i vårt ordersystem, när den landat där så skickas en orderbekräftelse till den e-postadress du angett. Om du inte får någon bekräftelse, kontrollera ditt spamfilter eller hör av dig till oss så hjälper vi dig. 

Observera att orderbekräftelsen endast är en bekräftelse på att vi mottagit din order och ingen garanti för att vi kommer kunna leverera i enlighet med denna bekräftelse. Alla order granskas manuellt för att upptäcka eventuella fel eller bedrägeriförsök. Vi förbehåller oss rätten att makulera beställningar, oavsett grund, det kan bero på tryckfel, tekniska problem, slutförsäljning eller dubbelbokningar. Vid en eventuell dubbelbokning går varan alltid till den kund som slutförde sin order först. Vi reserverar oss även för förseningar samt slutförsäljning. Om en beställd produkt är slutsåld eller utgår ur sortimentet kommer vi att kontakta dig och försöka hitta en likvärdig ersättningsprodukt.Vid eventuell felinformation har du rätt att häva ditt köp, med hänvisning till konsumentköplagen.

Produkter

Alla produkter vi säljer kan användas, och är godkända för användning, i Sverige. Samtliga produkter har svenska manualer i fysisk eller digital form. Till vissa produkter finns endast manual på engelska, detta gäller exempelvis viss professionell utrustning samt vissa specialerbjudanden men då framkommer detta tydligt i produktinformationen.

Priser

Priserna i webbhoppen annullerar tidigare publicerade priser och erbjudanden så att våra priser alltid är korrekt uppdaterade. Vi reserverar oss för mellanförsäljning och prisändringar utom vår kontroll, då vi kan tvingas till en prishöjning. Vi reserverar oss också för felpublicerade priser och förändringar utom vår kontroll. 

Moms

Alla priser visas inklusive moms (25% utom böcker 6%), sedan är det upp till dig som användare att ställa in momsvisning så det passar dig.

Ej utlösta varor

Om du beställt en vara av oss och sedan väljer att inte hämta ut varan debiteras du 295,- inkl. moms. Specialbeställda varor debiteras fulla värdet av produkten samt frakt och returfrakt. Ej uthämtad försändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten.

Falska beställningar

Vi polisanmäler alla falska beställningar och beställningar gjorda med stulna kortnummer. I varje sådant fall gör vi allt vi kan för att hjälpa Polisen i utredningsarbetet.

Minderårig?

Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillåtelse att beställa från oss.

Export utanför EU

Export av varor utanför EU medför att momsen dras av vid leveransen. Mottagarlandets moms och eventuell tull läggs senare på av respektive lands post/tullverk.

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.