Utrustningen som underlättar ditt fotomaraton

Stockholm Fotomaraton hade biljettsläpp för 2021 och det uppmärksammade vi med ett livestreamat event från vår butik på Vasagatan i Stockholm. Här kan du se eventet igen och få tips på produkter från kameror och objektiv till LED-belysning, lagringsenheter och smarta tillbehör, som underlättar och gör ditt fotomaraton extra bra. Häng med!

Lördagen 27 februari 2021 genomförde vi ett livestreamat event från vår butik på Vasagatan tillsammans med Stockholm Fotomaraton. Under eventet fick du möjlighet att vara med live på biljettsläppet för Stockholm Fotomaraton och vara en av de första som köpte biljett och valde deltagarnummer. Gabriel och Emil från Stockolm Fotomaraton tog dig igenom hela eventet och berättade om sina tankar kring 2021 och om hur den nya hemsidan blir en förlängning av eventet. Du fick även lyssna på och inspireras av gamla vinnare och jurymedlemmar och delta i en exklusiv tävling.

Kolla in eventet här! Du hittar mer inspiration och fler digitala event på vår eventsida och vår YouTube-kanal.

Använd rätt utrustning

För att du ska kunna förverkliga dina fotoidéer så bra som möjligt, krävs det att du har utrustningen som behövs. Här tipsar vi om produkter från kameror och objektiv till LED-belysning, lagringsenheter och smarta tillbehör, som ger dig en extra bra upplevelse under ditt fotomaraton.

Kameror och objektiv för alla nivåer

Oavsett om du är nybörjare eller en mer erfaren fotograf kan vi hjälpa dig att hitta en kamera och ett objektiv som passar just dina behov. Ett litet och smidigt kit från Fujifilm med ett objektiv som funkar både till porträtt och streetfoto, passar perfekt för dig som vill börja fotografera med en systemkamera. Är du mer erfaren kan du fota knivskarpa bilder med en kraftfull spegellös fullformatskamera och ett mångsidigt objektiv från Sony.

Nytt för i år är att du även kan delta i Stockholm Fotomaraton med din mobiltelefon! Läs mer om de nya reglerna här.

Packa för stabila bilder och snyggt ljus

För att dina bilder ska få det där lilla extra kan ett stativ och en LED-belysning hjälpa dig på vägen. Ta stabila bilder och välj mellan dagsljus, varmt, kallt eller färgat ljus för få bilden precis som du vill ha den. Med en rymlig ryggsäck från SP TECH kan du packa ner all din utrustning och få snabb åtkomst till det du behöver genom ryggsäckens smidiga fack och avdelningssystem. 

Ladda batterierna och lagra dina bilder

Undvik missöden som att bilderna försvinner eller att batteriet i kameran tar slut – kitta upp dig med ett snabbt minneskort som rymmer alla dina bilder, en tålig hårddisk att föra över dem till och en smidig powerbank som ger dig laddning under hela ditt maraton.

Smarta tillbehör för fotografering på språng

Det finns mängder av tillbehör som underlättar och gör det extra smidigt att fotografera på språng. Med en snabbplatta från Ulanzi kan du fästa din kamera på din ryggsäck för att ha den lättillgänglig och tryggt monterad. Elastiska buntband från Think Tank gör att du slipper trassliga kablar och du kan hänga upp eller nypa fast din utrustning där du vill ha den. Kom även ihåg att rengöra din kamera och ditt objektiv med ett komplett rengöringskit, för att slippa damm och smuts.


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller info@scandinavianphoto.se. Du kan även besöka oss i vår butik i Stockholm eller i våra Serviceshoppar i Malmö eller Borås. Missa inte heller vår nyhets- och inspirationssida där du hittar inspiration och produkttips som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande.

Lycka till!


Sanna Wikström

2021-03-18

Dela

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.