Utrustningen som underlättar ditt fotomaraton

Stockholm Fotomaraton är Nordens största fotofest av sitt slag. I många år har tävlingen lockat fotointresserade i alla åldrar, med olika bakgrund och olika nivåer av fotokunskap. Alla som deltar har dock två saker gemensamt – de älskar att fotografera och de gillar att utmanas till att hitta kreativa lösningar. Här får du tips på produkter från kameror och objektiv till LED-belysning, lagringsenheter och smarta tillbehör, som underlättar och gör ditt fotomaraton extra bra. Häng med!

Stokcholm Fotomaraton

Använd rätt utrustning

För att du ska kunna förverkliga dina fotoidéer så bra som möjligt, krävs det att du har utrustningen som behövs. Här tipsar vi om produkter från kameror och objektiv till LED-belysning, lagringsenheter och smarta tillbehör, som ger dig en extra bra upplevelse under ditt fotomaraton.

Kameror och objektiv för alla nivåer

Oavsett om du är nybörjare eller en mer erfaren fotograf kan vi hjälpa dig att hitta en kamera och ett objektiv som passar just dina behov. Ett litet och smidigt kit från Fujifilm eller Canon med ett objektiv som funkar både till porträtt och streetfoto, passar perfekt för dig som vill börja fotografera med en systemkamera. Om du vill ha en lite mer avancerad och kraftfull kamera kanske fullformat är något för dig. Hos oss hittar du flera modeller av fullformatskameror från bland annat Sony. 

Vill du delta men saknar kamera? Inga problem – du kan delta i Stockholm Fotomaraton med din mobiltelefon! Läs reglerna här.

Ta stabila bilder med snyggt ljus

För att dina bilder ska få det där lilla extra kan ett stativ och en LED-belysning hjälpa dig på vägen. Ta stabila bilder och välj mellan dagsljus, varmt, kallt eller färgat ljus för få bilden precis som du vill ha den. Väljer du en 24-timmarsbiljett, kan portabel belysning vara avgörande nattetid.

Ladda batterierna och lagra dina bilder

Undvik missöden som att bilderna försvinner eller att batteriet i kameran tar slut – kitta upp dig med ett snabbt minneskort som rymmer alla dina bilder, en tålig hårddisk att föra över dem till och en smidig powerbank som ger dig laddning under hela ditt maraton.

Packa och skydda din utrustning

Under fotomaraton behöver kameran ständigt tas upp och ner, är du lite för snabb eller slarvig händer lätt en olycka. Därför vill vi tipsa dig att ha ett skyddande filter på objektivet och en handledsrem på kameran, för att minska risken för tappskador. Packar du dessutom ner din utrustning i en rymlig väska från sp.tech har du plats för allt du behöver genom ryggsäckens smidiga fack och avdelningssystem. Exempelvis har sp.tech Day Backpack ett sidofack för snabb åtkomst av din kamera.

Smarta tillbehör för fotografering på språng

Det finns mängder av tillbehör som underlättar och gör det extra smidigt att fotografera på språng. Med en snabbplatta kan du fästa din kamera på din ryggsäck för att ha den lättillgänglig och tryggt monterad. Elastiska buntband gör att du slipper trassliga kablar och du kan hänga upp eller nypa fast din utrustning där du vill ha den. Kom även ihåg att rengöra din kamera och ditt objektiv för att slippa damm och smuts, som sänker kvaliteten på dina bilder.

Stockholm Fotomaraton 10-årsjubileum | Intervjuer med tidigare deltagare

4
aug

8 tips för bättre gatufoto

Gatufoto, eller streetfoto som det också kallas, är en egen genre av fotografering som går ut på att fotografera verkliga personer och situationer i stadsmiljö – som en slags dokumentärfotografering. Det handlar mycket om att fånga ögonblicket, känslorna och rörelserna och berätta en historia. Här har vi samlat våra bästa tips för att komma igång med eller höja nivån på sin gatufotografering.

Läs mer

18
apr

Fota med mobilen – 10 enkla tips

Att ta proffsiga foton med mobilen behöver inte vara svårt. Här har vi samlat våra bästa tips för att få effektfulla och inspirerande bilder, som du snabbt och enkelt kan dela på sociala medier. Kom ihåg att de bästa bilderna får du genom att öva, experimentera och framför allt ha kul! 

Läs mer

10
feb

Vilken systemkamera ska jag köpa?

Vad ska jag som nybörjare tänka på innan jag köper kamera? Vilken systemkamera passar mig bäst och vilka funktioner är viktiga? Oavsett om du ska du köpa din första systemkamera eller uppgradera till en ny kan det finnas många frågor. I vår köpguide hjälper vi dig genom att reda ut frågetecken och lista vad du ska tänka på för att hitta den systemkamera som passar dig bäst.

Läs mer

Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller info@scandinavianphoto.se. Du kan även besöka oss i våra butiker i StockholmMalmö eller Borås. Missa inte heller att bli medlem i vårt community eller kolla in vår nyhets- och kunskapssida där du hittar lärorika inlägg och inspiration som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande.


Scandinavian Photo

2023-05-16

Dela

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK