Utrustningen som underlättar ditt fotomaraton

Stockholm Fotomaraton är Nordens största fotofest av sitt slag. I många år har tävlingen lockat fotointresserade i alla åldrar, med olika bakgrund och olika nivåer av fotokunskap. Alla som deltar har dock två saker gemensamt – de älskar att fotografera och de gillar att utmanas till att hitta kreativa lösningar. Här får du tips på produkter från kameror och objektiv till LED-belysning, lagringsenheter och smarta tillbehör, som underlättar och gör ditt fotomaraton extra bra. Häng med!

ImagoPhoto-4976.jpg

Använd rätt utrustning

För att du ska kunna förverkliga dina fotoidéer så bra som möjligt, krävs det att du har utrustningen som behövs. Här tipsar vi om produkter från kameror och objektiv till LED-belysning, lagringsenheter och smarta tillbehör, som ger dig en extra bra upplevelse under ditt fotomaraton.

Kameror och objektiv för alla nivåer

Oavsett om du är nybörjare eller en mer erfaren fotograf kan vi hjälpa dig att hitta en kamera och ett objektiv som passar just dina behov. Ett litet och smidigt kit från Fujifilm med ett objektiv som funkar både till porträtt och streetfoto, passar perfekt för dig som vill börja fotografera med en systemkamera. Är du mer erfaren kan du fota knivskarpa bilder med en kraftfull spegellös fullformatskamera och ett mångsidigt objektiv från Sony.

Nytt för i år är att du även kan delta i Stockholm Fotomaraton med din mobiltelefon! Läs mer om de nya reglerna här.

Packa för stabila bilder och snyggt ljus

För att dina bilder ska få det där lilla extra kan ett stativ och en LED-belysning hjälpa dig på vägen. Ta stabila bilder och välj mellan dagsljus, varmt, kallt eller färgat ljus för få bilden precis som du vill ha den. Med en rymlig ryggsäck från SP TECH kan du packa ner all din utrustning och få snabb åtkomst till det du behöver genom ryggsäckens smidiga fack och avdelningssystem. 

Ladda batterierna och lagra dina bilder

Undvik missöden som att bilderna försvinner eller att batteriet i kameran tar slut – kitta upp dig med ett snabbt minneskort som rymmer alla dina bilder, en tålig hårddisk att föra över dem till och en smidig powerbank som ger dig laddning under hela ditt maraton.

Smarta tillbehör för fotografering på språng

Det finns mängder av tillbehör som underlättar och gör det extra smidigt att fotografera på språng. Med en snabbplatta från Ulanzi kan du fästa din kamera på din ryggsäck för att ha den lättillgänglig och tryggt monterad. Elastiska buntband från Think Tank gör att du slipper trassliga kablar och du kan hänga upp eller nypa fast din utrustning där du vill ha den. Kom även ihåg att rengöra din kamera och ditt objektiv med ett komplett rengöringskit, för att slippa damm och smuts.


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller info@scandinavianphoto.se. Du kan även besöka oss i våra butiker i StockholmMalmö eller Borås. Missa inte heller att bli medlem i vårt community eller kolla in vår nyhets- och kunskapssida där du hittar lärorika inlägg och inspiration som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande.

Lycka till!


Sanna Wikström

2022-08-16

Dela

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.