5 smarta camera hacks

Med våra fem smarta "camera hacks" kan du skapa stilfulla effekter och även göra ditt fotograferande enklare. Dessa hacks är perfekta för den lilla kameraväskan med ont om såväl utrymme som utrustning. Har du själv några smarta camera hacks? Dela med dig på Instagram under #getsmart och #scandinavianphoto eller kommentera nedan. Testa på!

1. Snygg dis med plastfolie

Genom att använda lite plastfolie runt objektivet kan du skapa en stilfull disig effekt som fångar ljuset på ett vackert sätt. Du ändrar enkelt storleken på disen genom att göra hålet större eller mindre.

2. Stadigare med hemmagjort stativ

Det enda du behöver för att göra din fotografering nästan lika stadig som med ett enbensstativ är ett snöre, en kameraplatta och en axel-/nackrem. Fäst snöret i kameraplattan, häng kameran runt halsen och ställ dig på snöret. Pressa kameran uppåt och utåt så att snöret och axelremmen är sträckta och börja fota stadigt handhållet. Snacka om ett stativ som tar minimal plats!

3. Makrofotografering med bakvänt objektiv

Genom att vända på ditt objektiv får du en nästan obefintlig närgräns och en ordentlig förstoring. Då objektivet inte går att fästa mot kamerahuset bak-och-fram höll vi det bara tätt emot, det går även att använda sig av en omvändningsring. Visserligen är det något svårt med skärpan men med tålamod kan du till och med fånga den minsta snigelns öga.

4. Kreativ bokeh med papper och sax

Tidigare har vi visat hur du kan skapa kreativ oskärpa genom att helt enkelt klippa ur en form i en bit papper som du sedan fäster mot objektivet. Det är superenkelt och ger stort utrymme för kreativitet. Läs mer om bokeh och bakgrundsoskärpa här.

5. Rikta och förläng blixten med ett Pringlesrör

Genom att skära bort botten på ett pringlesrör och fästa det på din speedlight skapar du en mycket billig snoot. En snoot används för att rikta blixten mot en viss punkt i bilden och dessutom förlänga räckvidden. Testa det!


Scandinavian Photo

2015-08-28

Dela

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.