5 smarta kamera-hacks

Med våra fem smarta kamera-tricks kan du skapa stilfulla effekter och även göra ditt fotograferande enklare. Dessa hacks är perfekta för den lilla kameraväskan med ont om såväl utrymme som utrustning. Testa på!

1. Snyggt dis med plastfolie

Genom att använda lite plastfolie runt objektivet kan du skapa en stilfull disig effekt som fångar ljuset på ett vackert sätt. Du ändrar enkelt storleken på disen genom att göra hålet större eller mindre.

2. Stadigare med hemmagjort stativ

Det enda du behöver för att göra din fotografering nästan lika stadig som med ett enbensstativ är ett snöre, en kameraplatta och en axel-/nackrem. Fäst snöret i kameraplattan, häng kameran runt halsen och ställ dig på snöret. Pressa kameran uppåt och utåt så att snöret och axelremmen är sträckta och börja fota stadigt handhållet. Snacka om ett stativ som tar minimal plats!

3. Makrofotografering med bakvänt objektiv

Genom att vända på ditt objektiv får du en nästan obefintlig närgräns och en ordentlig förstoring. Då objektivet inte går att fästa mot kamerahuset bak-och-fram höll vi det bara tätt emot, det går även att använda sig av en omvändningsring. Visserligen är det något svårt med skärpan men med tålamod kan du till och med fånga den minsta snigelns öga.

4. Kreativ bokeh med papper och sax

Tidigare har vi visat hur du kan skapa kreativ oskärpa genom att helt enkelt klippa ur en form i en bit papper som du sedan fäster mot objektivet. Det är superenkelt och ger stort utrymme för kreativitet. Läs mer om bokeh och bakgrundsoskärpa här.

5. Rikta och förläng blixten med ett Pringlesrör

Genom att skära bort botten på ett pringlesrör och fästa det på din speedlight skapar du en mycket billig snoot. En snoot används för att rikta blixten mot en viss punkt i bilden och dessutom förlänga räckvidden. Testa det!


Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn