Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Scandinavian Highlights med Kim Jenssen

Mitt i den vilda naturen, i ruskigt väder mellan branta berg och utmarker – där hittar du Kim Jenssen. Den naturglada norrmannen är inte rädd för att utforska naturen, oavsett väder och med kameran i högsta hugg.

Läs mer

Produkter som nämns i inlägget

12
feb

En spännande introduktion till havs

Vi var en liten grupp exalterade personer som möttes upp vid båten en onsdagsmorgon i februari. Vi var alla klädda i "high fashion"-kläder, det vill säga overaller med hög synlighet, och blev väl mottagna av Ole Martin Dahle eller ”Örnmannen” som han också kallas. Även om det regnande horisontellt när vi klättrade ombord ribbåten som skulle ta oss ut på äventyr denna morgon – så fanns där inga sura miner.

Läs mer

11
feb

Fira sportlov med oss!

Sportlovet är för många en aktiv paus från vardagen tillsammans med nära och kära, eller kanske bara tid att komma ikapp med saker du inte hunnit med under hösten och julen. Hos oss hittar du en rad produkter för att berika sportlovet både inomhus, utomhus, på hemmaplan eller på semestern. Läs, inspireras och klicka dig sedan vidare för att hitta passande produkter för inom- och utomhusaktiviteter.

Läs mer

5
feb

Workshop med Knut Koivisto

Det är alltid trevligt att kunna kombinera teori med praktik, vilket är precis vad en workshop går ut på. Dagen till ära är det en workshop inom blixtfotografi med Knut Koivisto och Profoto. Knut Koivisto är en av Sveriges mest kända porträttfotografer och han ska vägleda oss under workshoppen. När jag kommer till Mölndalsbutiken blir jag välkomnad av Knut, han går runt och hälsar mig och alla andra kursdeltagare välkomna, efter vi alla bekantat oss med Knut är det äntligen är det dags att sätta igång.

Läs mer

22
jan

Följ med på en introduktionskurs hos oss!

Du har äntligen köpt din nya systemkamera, grattis! Men att lära sig en helt ny kamera kan ibland framstå som en omöjlighet. Du läser instruktionsboken om och om igen, och ja, lite fastnar men du känner ändå att det hade varit bra att få grunderna förklarade, och kanske några handfasta tips på hur du kommer vidare. Då är en introduktionskurs perfekt för dig! Läs vidare och häng med på ett kurstillfälle som genomfördes i vår butik i Mölndal.

Läs mer

16
jan

Gästblogg: Olas bästa tips till en lyckad podcast!

Podcastproducenten Ola Ringdahl beskriver sig som något av ett Kinderägg – tre överraskningar i en. Han jobbar som speakerröst och hörs bland annat i C More-trailers och i programmet Sveriges Mästerkock som sänds på TV4. Ola har flera års erfarenhet som producent på Sveriges Radio och Utbildningsradion, men har framförallt arbetat med intern och extern företagskommunikation. Han brinner för att hjälpa företag och organisationer att skapa, utveckla och beställa podcasts för sitt varumärke.

Läs mer

10
dec

Scandinavian highlights: Danielle Langedal

Landskap, livsstil och hundar. Det här är vad Danielle Langedal – fotograf, lärare och Sigma-ambassadör, fotograferar och delar med sina 15 000 följare på Instagram. När de motiv du vill fotografera är så pass varierande som dessa kan det vara svårt att hitta ett objektiv som ger dig allt det du behöver. Samtidigt är det viktigt att du är tillräckligt mobil och inte behöver bära för mycket, så att du är redo när motiven dyker upp. I det här inlägget delar Danielle med sig av tips på ett objektiv som ger henne just den flexibiliteten som hon önskar.

Läs mer

10
dec

Vad har du i din kameraväska, Markus Holm?

Markus Holms liv har sedan barnsben genomsyrats av fotografering. Det började med hans farfar som fotograferade och därefter hans pappa som ständigt dokumenterade sina barn och vackra landskap. Fotograferingen har helt enkelt varit en naturlig del i Markus liv och idag arbetar han som fotograf på heltid. Markus har gått från att fotografera analogt till att vara med om digitalkamerans explosion år 2004. I detta blogginlägg delar Markus med sig av vad han har i sin kameraväska under ett specifikt uppdrag – läs mer och inspireras av Markus kreativitet!

Läs mer

26
nov

VJUS – Making a Film Company

Anders Øvergaard har arbetat som frilansande filmskapare under tretton år och startade eget företag redan vid sexton års ålder. Under tiden som egen tänkte Anders att det vore roligare att samla människor som han gillar och arbeta tillsammans – en idé som Anders bestämde sig för att förverkliga tillsammans med några av sina vänner. Nu har filmkollektivet VJUS arbetat tillsammans i två år och medlemmarna vill aldrig arbeta ensamma igen. Nu släpper VJUS en YouTube-serie i samarbete med oss på Scandinavian Photo. I serien Making a Film Company delar VJUS med sig av hur det går till att starta ett filmkollektiv och hur det är att arbeta med filmproduktion tillsammans. Låt dig inspireras!

Läs mer

30
okt

Scandinavian Highlights: How to become a better sports photographer with Simon Hedman

Simon Hedman is a Swedish sports and lifestyle photographer, filmmaker and editor based in Copenhagen, Denmark. He has a passion for capturing raw images that stay true to the moment as it happens in real time, with the purpose of documenting the emotions of why instead of what. During the years Simon has worked with international brands such as Strava, Continental AG, Craft Sportwear, AIR BNB, Stages Cycling, ULD Copenhagen and more. Now take part of Simon's best tips when it comes to sports and lifestyle photography!

Läs mer

23
okt

Scandinavian highlights: Dag Knudsen

"SymmetriCAT" är ett konstprojekt som är skapat av den omtalade fotografen Dag Knudsen. Med hjälp av symmetri, porträtterar Dag olika djur. Huvudmodellen är en sphynx-katt, som porträtteras mot olika bakgrunder med olika färger. Utställningen har ställts ut på Galleri Ramfjord i Oslo, men också i New York och Miami.

Läs mer

22
okt

Klimatstrejken genom Helena Lagerlöfs lins!

Den 23 september kallade FN:s generalsekreterare António Guterres världsledarna till ett extrainsatt klimatmöte på grund av de stora skolstrejkerna för klimatet. Runt detta möte planerade Fridays For Future världen över en hel vecka av aktioner som började med en global skolstrejk den 20 september och avslutades med en storstrejk den 27 september, där rörelsen uppmanade alla vuxna att delta för att pressa politikerna till att agera i den pågående klimatkrisen. Cirka 60.000 demonstranter samlades i Stockholm för att stå upp för ett bättre klimat. Helena Lagerlöf som är fotograf, fick det stora uppdraget att föreviga den stora klimatstrejken med hjälp av utrustning från oss. Ta del av strejken och den stora kraft som befann sig där och då!

Läs mer

27
sep

Gästblogg: Cinematiska porträtt med en ljuskälla – fotograf Jessica Wikström

Jessica Wikström är en prisbelönt porträttfotograf som har sin bas i Stockholm, hennes nisch är cinematiska och kreativa porträtt. Idag anställs hon av kunder från hela världen och skapar vackra och tilltalande bilder. Jessica har delat med sig av hennes tre bästa tips som kan vara bra att veta om du vill lära dig mer om fotografering med en ljuskälla.

Läs mer

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.