Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Gästblogg: Kentsdottir – Tips för att starta eget inom filmproduktion

Vi är två systrar, Alexandra och Silja-Marie Kentsdottir, som började leka med kameran redan som barn och skapade egna filmer under hela vår barndom. Efter studier på högskola bestämde vi oss för att starta eget företag, och idag har vi drivit produktionsbolaget Kentsdottir Production i sex år, där vi filmar, redigerar, producerar och regisserar. Vi gör helt enkelt alla delar – ibland själva och ibland med olika produktionsteam. Vi vill dela med oss av våra personliga tips till dig som är sugen på att starta eget inom filmproduktion. Om ditt mål är att kunna erbjuda hela processen och leverera färdiga filmproduktioner till kund, har vi många tips och råd på lager.

Läs mer

23
mars

Lär dig mer om naturfotografi

Naturen är ett perfekt ställe för att fota vackra bilder. Ljuset som sipprar genom skogen en tidig morgon eller en sen eftermiddag kan skapa otroligt fina färger och effekter i bilderna. Tålamod och bra utrustning hjälper dig en bra bit på vägen när du är ute i naturen och fotar. Här har vi samlat produkttips, inspiration och goda råd till dig som vill ta ännu bättre bilder ute i naturen.

Läs mer

23
mars

Lär dig mer om Podcast

Podcast, podd, poddradio – kärt barn har många namn. Att starta en podcast behöver inte vara avancerat och att gå från idé till sändning kan gå snabbt. Fundera ut en inrikting eller ett ämne som din podd ska handla om, välj ut ett antal produkter som passar dig och sedan är du igång! Här finner du produkttips, inspiration och goda råd till dig som vill börja podda eller redan har en podcast och vill fördjupa din kunskap.

Läs mer

18
mars

Jobba och livestreama från ditt hemmakontor

Arbetsplatsen är för många inte längre bunden till en fysisk plats och du har möjlighet att jobba nästintill var som helst. Tack vare kommunikation via plattformar som Skype, YouTube och Teams kan du genomföra alla dina möten, utbildningar eller konferenser från hemmet. Vi ger dig tips på hur du kan skapa ett hemmakontor för undervisning, möten eller spel – vi har lösningen till en digital arbetsplats för dig och dina kollegor.

Läs mer

17
mars

Fem tips till bättre naturbilder

Här ger vi dig fem konkreta tips för hur du kan ta bättre och mer intressanta naturbilder. Kika gärna även på våra produkttips som kan hjälpa dig höja kvalitén på din fotografering och dina bilder.

Läs mer

18
feb

Scandinavian Highlights med Kim Jenssen

Mitt i den vilda naturen, i ruskigt väder mellan branta berg och utmarker – där hittar du Kim Jenssen. Den naturglada norrmannen är inte rädd för att utforska naturen, oavsett väder och med kameran i högsta hugg.

Läs mer

12
feb

En spännande introduktion till havs

Vi var en liten grupp exalterade personer som möttes upp vid båten en onsdagsmorgon i februari. Vi var alla klädda i "high fashion"-kläder, det vill säga overaller med hög synlighet, och blev väl mottagna av Ole Martin Dahle eller ”Örnmannen” som han också kallas. Även om det regnande horisontellt när vi klättrade ombord ribbåten som skulle ta oss ut på äventyr denna morgon – så fanns där inga sura miner.

Läs mer

11
feb

Fira sportlov med oss!

Sportlovet är för många en aktiv paus från vardagen tillsammans med nära och kära, eller kanske bara tid att komma ikapp med saker du inte hunnit med under hösten och julen. Hos oss hittar du en rad produkter för att berika sportlovet både inomhus, utomhus, på hemmaplan eller på semestern. Läs, inspireras och klicka dig sedan vidare för att hitta passande produkter för inom- och utomhusaktiviteter.

Läs mer

5
feb

Workshop med Knut Koivisto

Det är alltid trevligt att kunna kombinera teori med praktik, vilket är precis vad en workshop går ut på. Dagen till ära är det en workshop inom blixtfotografi med Knut Koivisto och Profoto. Knut Koivisto är en av Sveriges mest kända porträttfotografer och han ska vägleda oss under workshoppen. När jag kommer till Mölndalsbutiken blir jag välkomnad av Knut, han går runt och hälsar mig och alla andra kursdeltagare välkomna, efter vi alla bekantat oss med Knut är det äntligen är det dags att sätta igång.

Läs mer

22
jan

Följ med på en introduktionskurs hos oss!

Du har äntligen köpt din nya systemkamera, grattis! Men att lära sig en helt ny kamera kan ibland framstå som en omöjlighet. Du läser instruktionsboken om och om igen, och ja, lite fastnar men du känner ändå att det hade varit bra att få grunderna förklarade, och kanske några handfasta tips på hur du kommer vidare. Då är en introduktionskurs perfekt för dig! Läs vidare och häng med på ett kurstillfälle som genomfördes i vår butik i Mölndal.

Läs mer

16
jan

Gästblogg: Olas bästa tips till en lyckad podcast!

Podcastproducenten Ola Ringdahl beskriver sig som något av ett Kinderägg – tre överraskningar i en. Han jobbar som speakerröst och hörs bland annat i C More-trailers och i programmet Sveriges Mästerkock som sänds på TV4. Ola har flera års erfarenhet som producent på Sveriges Radio och Utbildningsradion, men har framförallt arbetat med intern och extern företagskommunikation. Han brinner för att hjälpa företag och organisationer att skapa, utveckla och beställa podcasts för sitt varumärke.

Läs mer

10
dec

Scandinavian highlights: Danielle Langedal

Landskap, livsstil och hundar. Det här är vad Danielle Langedal – fotograf, lärare och Sigma-ambassadör, fotograferar och delar med sina 15 000 följare på Instagram. När de motiv du vill fotografera är så pass varierande som dessa kan det vara svårt att hitta ett objektiv som ger dig allt det du behöver. Samtidigt är det viktigt att du är tillräckligt mobil och inte behöver bära för mycket, så att du är redo när motiven dyker upp. I det här inlägget delar Danielle med sig av tips på ett objektiv som ger henne just den flexibiliteten som hon önskar.

Läs mer

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.