SP <3 Sofias änglar

Robin sökte vård för nackont och yrsel. Veckor senare visade det sig att han fått borrelia som i sin tur orsakat en stroke. Robin har nu en lång rehabilitering framför sig, och Sofias änglar rycker in och tar över renoveringsbehoven i hans hem. Vi på SP hjälper till med teknik och utrustning för att Robin ska kunna förverkliga en dröm han har haft länge – att starta sin egen podd. Se avsnittet onsdag 2 september klockan 21:00 på Kanal 5 eller streama på Dplay redan idag!

Läs mer

23
juli

Lär dig att livestreama med Alister Chapman & Sony PXW-Z90

Vill du lära dig att streama dina videor live på YouTube eller Facebook? Den brittiska filmfotografen Alister Chapman går steg för steg igenom hur du går tillväga för att livestreama med Sonys videokamera PXW-Z90. Kolla in videon och inspireras här!

Läs mer

10
juli

Guest blog: Photographing in the Arctic – Florian Ledoux

My name is Florian Ledoux. I am a wildlife award-winning photographer, based in Tromsø and working at the polar regions. I work with international magazines such as National Geographic, Le Figaro, The Time US, BBC Seven Worlds One Planet, and Netflix Our Planet. My work has been exhibited worldwide in places such as The Smithsonian Natural History Museum of Washington, The Californian Academy of Science, The Red Dot Museum, and during film festivals such as the Ocean Film Festival world tour and the Wildlife Conservation Film Festival. Not only am I an image-maker but also an enthusiast, an outdoor/mountain person, an explorer, and a conservationist.

Läs mer

26
juni

Gästblogg: 7 tips för att lyckas på sociala medier – Vass Kommunikation

Systrarna Helena och Johanna Engström driver sedan fem år tillbaka Vass Kommunikation – en kommunikationsbyrå med inriktning på sociala medier, employer branding, utbildning, copy och content. Nu har de samlat sina bästa tips på vad du bör tänka på för att nå ut på sociala medier på allra bästa sätt. Inspireras och ta del av tipsen här!

Läs mer

26
maj

Nya drönarregler 4 jan 2021

Att flyga, fotografera och filma med en drönare blir bara mer och mer vanligt. För att möta det ökade intresset och samtidigt upprätthålla en säkerhet i luftrummet har Transportstyrelsen tagit fram nya drönarregler som börjar gälla från och med den 4 januari 2021.

Läs mer

23
maj

Gästblogg: Att sitta i gömsle vid Hornborgasjön – Elisabeth Landberger

Elisabeth Landberger är i grund och botten naturfotograf, men hon jobbar även med andra genrer. De senaste åren har hon lagt fokus på att hålla kurser inom foto och har samarbetat med flera olika aktörer, inte minst oss på SP. Hon brinner för andras växande och lärande inom foto och är en mycket uppskattad kursledare. Med sin bakgrund som formgivare och keramiker har Elisabeth nära till konstnärliga uttryck i sina bilder. Det syns inte minst i hennes multiexponeringar på tranor. Här berättar hon mer om sina möten med tranorna och visar slutresultatet av sin tranfotografering!

Läs mer

20
maj

Gästblogg: Vanbot – Ester Ideskog

Jag heter Ester Ideskog och förutom att göra musik under namnet Vanbot är jag även stolt mentor för Teenage Engineering. Jag började jobba med Teenage Engineerings produkter när jag tillsammans med Johannes Berglund och Petter Winnberg gjorde mitt tredje album Siberia på Transsibiriska järnvägen. Vi hoppade på tåget i Moskva, satte upp en liten studio med Pocket Operators och OP-1 tillsammans med Volca KORG, MPC500, multieffektpedal och en 4-kanals digitalporta – och när vi kom fram till Peking var albumet färdigt.

Läs mer

18
maj

Kundcase: Digital omställning hos AEG

Nya tider kräver nya lösningar. Under Coronapandemins framfart tog elektronikföretaget AEG ett spontant initiativ i syfte att inspirera personer hemma i karantän till att laga mat och baka. På kort tid gick AEG från att aldrig ha gjort någon typ av livestreaming till att skyndsamt planera in flera avsnitt. Marcus Frendberg, VD på Monarki Stockholm, berättar om hur de med hjälp av Scandinavian Photos B2B-avdelning snabbt och effektivt höjde standarden på livestreamingen hos AEG.

Läs mer

3
maj

Gästblogg: Råkkfolk – podcast med intresse och själ

Vi som driver podden Råkkfolk har i snart fem år gjort vårt yttersta för att lyfta den norska musikmiljön – främst inom genren rock. Vi gör det vi kan för att belysa och synliggöra mindre band och artister. Utöver nästan 200 poddavsnitt där vi intervjuar ett nytt band per avsnitt, har vi även anordnat livepoddar, gjort små festivalkvällar, och bjudit in band och artister till ”merch-o-rama” där de kan komma och sälja sin merch.

Läs mer

8
apr

Nu kommer supermånen – tagga oss i dina månbilder!

Ungefär var fjortonde månad visar sig supermånen, som denna gång inträffar nu i dagarna. Supermåne kallas det när det är fullmåne samtidigt som månen står så nära jorden som den möjligen kan göra, och därav lyser extra starkt. Ta fram din kamera, dokumentera månen och tagga oss i dina bästa bilder för chans att bli repostad.

Läs mer

27
mars

Gästblogg: Kentsdottir – Tips för att starta eget inom filmproduktion

Vi är två systrar, Alexandra och Silja-Marie Kentsdottir, som började leka med kameran redan som barn och skapade egna filmer under hela vår barndom. Efter studier på högskola bestämde vi oss för att starta eget företag, och idag har vi drivit produktionsbolaget Kentsdottir Production i sex år, där vi filmar, redigerar, producerar och regisserar. Vi gör helt enkelt alla delar – ibland själva och ibland med olika produktionsteam. Vi vill dela med oss av våra personliga tips till dig som är sugen på att starta eget inom filmproduktion. Om ditt mål är att kunna erbjuda hela processen och leverera färdiga filmproduktioner till kund, har vi många tips och råd på lager.

Läs mer

23
mars

Lär dig mer om naturfotografi

Naturen är ett perfekt ställe för att fota vackra bilder. Ljuset som sipprar genom skogen en tidig morgon eller en sen eftermiddag kan skapa otroligt fina färger och effekter i bilderna. Tålamod och bra utrustning hjälper dig en bra bit på vägen när du är ute i naturen och fotar. Här har vi samlat produkttips, inspiration och goda råd till dig som vill ta ännu bättre bilder ute i naturen.

Läs mer

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.