Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Lamphuvud ELB 1200 Action head

Elinchrom Lamphuvud ELB 1200 Action head

Artikelnummer: 1036474
 • Extremt snabb brinntid
 • Robust design
 • LED Inställningsljus
 • Standard Elinchrom-bajonett
 • Inställningsljuset är en 50W LED lampa som i ljusstyrka motsvarar 250W halogen (4000 Lumen
 • Det centrerade paraplyfästet, för paraplyer med skaft 7-8 mm
9 490 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara
Beställningsvara

Lamphuvud ELB 1200 Action Head

Action Head har ett blixtrör med mycket snabb brinntid, från 1/2360 sek ned till supersnabba 1/8850 sek vid uteffekt 172Ws! Den snabba brinntiden passar för fotografer som jobbar i miljö med kontrollerat allmänljus som t.ex. sporthallar, fotostudios eller konsertlokaler. Tack vare den snabba brinntiden kommer motiv i snabb rörelse återges skarpt även vid längre slutartider.

Fördelar:

 • Extremt snabb brinntid
 • Robust design
 • LED inställningsljus
 • Centrerat paraplyfäste
 • Standard Elinchrom-bajonett

Extremt snabb brinntid

Tack vare extremt snabb brinntid fryser blixten motiv i snabb rörelse. Utmärkt för fotografer som jobbar i miljöer med kontrollerat allmänljus, som t.ex. sporthallar, konserthus. Genom blixtens korta brinntid kan fotografen välja en längre slutartid för att lyfta in allmänljus samtdigt som blixtens korta brinntid fryser huvudmotivets rörelse.  

Robust design

Hölje av aluminium och kraftigt handtag gör blixthuvudet enkelt att hantera i alla miljöer. Blixten levereras med dome av klarglas som skyddar blixtrör och LED inställningslampa.

LED Inställningsljus

Inställningsljuset är en 50W LED lampa som i ljusstyrka motsvarar 250W halogen (4000 Lumen). Färgtemperaturen är av dagsljuskaraktär med CRI 92. Ljusstyrkan och kvaliteten på ljuset gör att ELB 1200 Pro Head fungerar umärkt för filmfotografering.
Inställningsljuset kan styras proportionellt eller manuellt. Dessutom finns funktionen VFC vilket innebär att inställningsljuset indikerar när aggregatet laddat upp till full styrka. Den inbyggda fläkten kan vid filmning slås av för att undvika störande ljud.

Centrerat paraplyfäste

Det centrerade paraplyfästet, för paraplyer med skaft 7-8 mm, ger enastående jämn ljusdistibution över alla paraplyer oavsett storlek. Dessutom ges möjlighet att kombinera olika typer av ljusformande tillbehör som t.ex. reflektorer med deflektorer.
På den kraftiga Tiltleden av metall finns externt paraplyfäste.

Standard Elinchrom-bajonett

Blixthuvudet använder en standard Elinchrom-bajonett så du kan använda hela utbudet av Elinchrom's ljusformare utan behov av någon adapter

Olika blixtrör

De olika ELB 1200-huvuden använder olika blixtrrör:

 • ELB 1200 Pro: EL-24084
 • ELB 1200 Hi-Sync: EL-24089
 • ELB 1200 Action: EL-24085

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.