Hasselblad X1D II 50C

Hasselblad X1D II 50C

Artikelnummer: 1044746
 • Nytt, snabbare interface
 • Snabbare liveview
 • 3,6” touch skärm
63 990 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara
Beställningsvara

X1D II 50C

X1D II 50C är en vidareutveckling på den populära X1D 50C med förbättringar i både skärm, sökare och interface. Kameran kan via USB-C ansluta till Phocus Mobile 2, ett kraftfullt verktyg för rediering av bilder i fältet. X1D II 50C har även dubbla SD-platser

Fördelar:

 • 3,6” touch skärm
 • Bättre EVF
 • Snabbare liveview
 • Nytt, snabbare interface
 • Touchpad-AF
 • Kompatibel med Phocus Mobile 2

Spegellös

Den spegellösa designen hos X1D II 50C gör kameran kan bli mycket mindre än mellanformatskameror med en klassisk spegel, någon som passar utmärkt för dig som vill ha maximal bildkvalitet men i ett lätt och kompakt format. Det korta registeravståndet mellan sensor och objektiv utnyttjas också i Hasselblads XCD-optik och gör det möjigt att få fram optik som är lite mindre och lättare jämfört med HC/HCD-optiken. Via Hasselblads X H lens adapter kan du även använda Hasselblad HC/HCD optik med autofokus vilket gör X1D till en utmärkt backup- eller B-kamera i studion för dig som redan har HC/HCD-objektiv. XPan-adaptern låter dig använda Hasselblads unika XPan objektiv med manuell hantering och elektronisk slutare.

Centralslutare

X1D II 50C använder precis som flera tidigare Hasselbladskameror en centralslutare i objektivet som gör det möjligt att använda blixtar på alla effekter med en synctid ner till 1/2000s. Detta gäller även blixtar som inte har HSS eller HS. Det gör att du mycket lättare kan blanda befintligt ljus med blixtljus, något som kan vara en stor utmaning vid blixtfotografering utomhus. Centralslutaren har också fördelen att vara väldigt tyst och ger ifrån sig extremt lite vibrationer, något som är extra intressant med tanke på den höga upplösningen på kameran. Den maximala slutartiden sträcker sig hela vägen till 68 minuter. Om du använder XPan optik eller andra objektiv som saknar centralslutare kan du använda den elektroniska slutaren.

50mp mellanformatssensor

X1D II 50C använder samma sensor som H6D-50C och den höga upplösningen ger dig en väldigt hög skärpa och detaljrikedom vilket bidrar till att filerna tål att skrivas ut i riktigt, riktigt stora format eller beskäras för flera olika versioner. Upplösningen och sensorns förhållande gör det också möjlighet att använda olika flera bildformat såsom 1:1, 3:2, 16:9, A4 m.m utan att du tappar någon nämnvärd upplösning. Det valda bildformatet sparas som en maskning och kan både justeras och tas bort i Hasselblad Phocus så att du kan anpassa din komposition beroende på presentationsformat och samtidigt behålla en fullupplöst och icke beskuren version av din bild för senare tillfällen.

16bits färgdjup och HNCS

Ett stort färgdjup gör det möjligt att återskapa färgerna så exakt och notgrann som möjligt, något som är extremt viktigt vid fotografering av människor och produkter. Hasselblad Natural Color Solution, HNCS är ett typ av universalprofil där Hasselblad har studerat människans färgseende för att kunna leverera så exakta färger som möjligt direkt från kameran oavsett ljusförhållanden eller motiv. För bästa resultat bör Hasselblads Phocus mjukvara användas.

14 stegs dynamiskt omfång

Ett stort dynamisk omfång gör att X1D II 50C är extremt bra på att fånga detaljer i både ljusa och mörka partier i samma bild, men minst lika viktigt är att övergångarna mellan ljust och mörkt blir mjuka och snygga. Tillsammans med det stora färgdjupet och HNCS blir även övergångarna mellan olika färger, både nyanser och ljusnivåer, väldigt noggranna, exakta och naturliga.

Hantering

Med en stor touchskärm och med ett enkelt och användarvänligt menysystem med tydlig text och ikoner är det lätt att se och komma åt de vanliga inställningarna. På baksidan bredvod skärmen hittar du knapparna Browse, Select, Menu (EXIT), Ruta och Stjärna (som anpassar sig beroende på menyval) samt AE-L, AF-D och det bakre inmatningshjulet. Ovanpå kameran hittar du AF/MF, WB/ISO, ON/OFF och lägesratten. Lägesratten har en smart låsmekanism för att vara säker på att den inte ändras av misstag under arbetspasset, något som kan ha förödande konsekvenser. På framsidan sitter granskningsknappen och det främre inmatningshjulet. Alla knappar är placerade på ett sådant sätt att du når samtliga reglage med höger hand, något som gör det lätt att hantera tyngre optik eller vill hålla en blixt, reflexskärm eller liknande med vänster hand. Greppet ger bra ergonomi och en trygg hantering.

Anslutningar

Självklart är Hasselblad X1D II 50C utrustad med de senaste trådlösa anslutningarna. Wifi gör det möjligt för Image preview, fjärrstyning och liveview direkt från kameran in i en dator eller iPad/iPhone. Som tillbehör finns en GPS modul som placeras i kamerans blixtsko och som håller koll på var bilderna är tagna. När det kommer till fysiska finns en USB-C, Mini-HDMI med ren signal för extern recorder samt 3.5mm ingång för mikrofon och 3.5mm utgång för hörlurar. Kameran har också dubbla minneskortsplatser för SD-kort vilket ger dig en säkerhetskopia direkt i kameran för att maximera säkerheten.

Levereras med:

 • X1D II 50C kamerahus
 • Kamerahuslock
 • Batteri
 • Batteriladdare BCX-1
 • Kamerarem
 • USB-C 3.0-kabel
@scandinavianphoto

Tech for creative people. Tag @scandinavianphoto or #scandinavianphoto for a chance to get reposted in our feed! 📸

Följ

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.