F�gelfotografering | Raouls 3 b�sta tips

Vår #scandinavianphotographer Raoul Rosenpal har varit hobbyfotograf i cirka 50 år. Lite extra brinner han för fågelfotografering och hans fågelbilder bjuder på något utöver det vanliga. Här delar han med sig av sina tre bästa tips på hur du blir bra på att fotografera fåglar.

Tips 1:
Var överens med dig själv om hur stort intresset är för fågelfoto. Det är ganska krävande om du vill uppnå de så kallade "bra fågelbilderna". Träning ger färdighet.

Tips 2:
Du behöver ha en kamera med ganska snabb serietagning och bra autofokusföljande egenskaper för att få frysta rörelsebilder med de vackra, akrobatiska rörelserna. Vid stillbildsfotografering bör du vara kunnig om bländarval för rätt skärpedjup i förhållandet till den brännvidd du just valt. Därför är det viktigt att lära känna sin kamera.

Tips 3:
Att inte förglömma är att vara medveten om att det krävs mycket träning för att uppnå de "bra fågelbilderna", träna, träna och träna för samtidigt blir det ju jättekul och spännande.

[scandphotograph_raoul]


2016-02-11

Dela

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.