2020-01-07

Vi bevakar CES 2020!

I över 50 år har CES i Las Vegas varit en global samlingspunkt för leverantörer att presentera produkter, hålla föreläsningar och lansera ny teknologi inom hemelektronik. Med mer än 175 000 besökare och över 4500 utställare från hela världen är det en av världens största mässor för innovation. Häng med oss här för att se de hetaste produkterna som presenteras under veckan.


Senast uppdaterad 9/1 2020 16:31


Läs om de senaste nyheterna

300x1250-ces.jpg


Elgato lanserar nya produkter för innehållsskapare!

Portabelt inspelningskort och LED-belysning

4K60 S+ lanseras som en av Elgatos mest kraftfulla externa inspelningskort. Du kan antningen ansluta det med USB och använda det med din dator eller plugga i ett minneskort för att spela in direkt på det. Med en inspelningskvalitet på upp till 4K60 HDR10 skapar du fantastiskt material som du enkelt kan streama direkt eller spela in och sända vid ett senare tillfälle.

Key light Air är en LED-belysning som lättar upp ljuset när du livesänder unboxing, vloggar eller spelar. LED-panelen är fäst på ett stativ med en bottenplatta som gör den enkelt att placera den där du behöver extra ljus. Det tiltbara huvudet gör att du kan rikta beslysningen för optimerat resultat. Key light Air har WiFi-anslutning vilket gör att du kan styra ljusstyrka och temperatur direkt ifrån din dator eller smartphone.

 

Modulära action- och 360-kameror!

Kombinerad action- och 360-kamera

Insta360 One R Twin har två kameramoduler som du kan byta mellan beroende på vad du vill filma. Välj mellan att filma med 360-modulen för att fånga allt runt om kring dig i 5.7K för att skapa häpnadsväckande filmer och fotografier. Vill du använda den som en traditionell actionkamera kan du byta till vidvinkelmodulen för att filma i 4K för att få kristallklar bild ur ditt egna perspektiv.

Ytterligare två modeller

Utöver One R Twin lanserade Insta360 även ytterligare två modeller. Insta360 One R 4K och Insta360 One R 1-inch som båda är actionkameror med utbytbar kameramodul. Båda har en vidvinkellins för att du ska kunna filma ur dit egna perspektiv och skapa filmer i 4K respektive 5.3K. One R 1-inch skiljer sig däremot i sensorstorlek då den har en sensor på 1 tum.

 

Fyra nyheter från Nikon!

Två nya kameramodeller och två telezoomobjektiv

Nikon utökar sitt sortiment med hela fyra nya produkter. 

Nikon D780 – Det bästa av två världar

Nikon D780 har fått det bästa av två världar, ett hybrid-AF-system som ger dig möjlighet att fotografera med fasdetekterande AF via sökaren eller så kan du använda samma AF-system som ärvts från Nikon Z6 i liveview-läget. Detta ger dig en stor flexibilitet och ger dig en kombination av egenskaper av traditionell- och spegellös systemkamera.

Coolpix P950 – Superzoom-kamera för skarpa bilder oavsett avstånd

Coolpix P950 är en kompaktkamera med imponerande 83x optisk zoom och möjlighet till att fotografera närbilder samt filma i 4K. Kameran är en uppdatering av föregångaren Coolpix P900 och är perfekt för dig som är djur- eller fågelfotograf eller fotograferar natthimmeln. Kamerans objektiv är försett med en ljusstyrka på f/2,8 vilket ger skarpa bilder även i inzoomat läge och sämre ljusförhållanden.

Nikon AF-S NIKKOR 120-300mm f/2,8E FL ED SR VR – Telezoom med konstant bländare

Nikon AF-S NIKKOR 120-300mm f/2,8E är ett flexibelt zoomobjektiv med bildkvalitet och AF-prestanda som kan konkurrera med fast optik. Den elektromagnetiskt styrda, konstanta bländaren på f/2,8 genom hela räckvidden ger dig suverän bildkvalitet och separation genom hela zoomomfånget. Tillsammans med den utmärkta vibrationsreduceringen (VR) får du god prestanda även i dunklare ljus.

Nikon NIKKOR Z 70-200mm f/2,8 VR S – Ljusstarkt och kompakt teleobjektiv till Nikon Z

Nikon NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S är ett objektiv men en mycket populär brännvidd som passar perfekt till porträtt, bröllop och journalism, sport och landskapsfotografering. Zoomomfånget tillsammans med den höga ljusstyrkan, bildkvaliteten och bildstabilisatorn gör det till ett mycket mångsidigt objektiv med maximal bildkvalitet.

 

Ny proffskamera från Canon!

Canon EOS 1D X Mark III – för proffs med höga krav

I både form och funktion har Canon EOS 1D X Mark III utformats för att vara en naturlig förlängning av dig som fotograf. Från ergonomi och hantering till drifttid och överföringshastighet. När du fotograferar under lång tid eller i extrema situationer är den optiska sökaren överlägsen, då även några millisekunders fördröjning kan betyda skillnaden mellan en bild och ett mästerverk – fotografera i nuet!

Ny teknik och högre prestanda

Med hjälp av den senaste tekniken hos Canon får 1D X Mark III ännu kraftfullare komponenter och funktioner. Förbättringar som ger professionella sport- och naturfotografer ett verktyg som de kan lita på, som presterar och levererar – gång på gång. 

Spela in video med 5.5K RAW 12-bit

Video är idag lika självklart för många som stillbild. Därför talar Canon om videoinspelning som kan konkurrera med professionella spegellösa kameror, med högupplösta filer, träffsäker autofokus även i video. Detta är kameran för dig som både arbetar med foto och film.

Kamerahuset – tåligt som en stridsvagn

Kamerahuset är vädertätat, konstruerat i magnesium och väger lite mindre än sin föregångare. Greppet är ergonomisk utformat och fungerar oavsett om du fotograferar med eller utan handskar. 

 

Wacom presenterar ritskärmen One

13" ritskärm för kreativt skapande

Wacom One 13” är en ritskärm i smidigt format som är lätt att bära med sig men ändå i en storlek som inte är för liten att arbeta på. Den har en medföljande ergonomisk penna som ger en naturlig känsla vilken påminner av känslan av att rita på ett papper. Använd Wacom One tillsammans med ditt favoritprogram och utveckla ditt digitala kreativa skapande. 

Känslan av ritpapper med riktig penna

Den 13” stora skärmen är nästintill i storleken av ett A4-papper. Den har en naturlig friktion och minimal reflektion vilket ger dig en känsla av att du ritar på ett vanligt papper. Den medföljande batterifria pennan är ett verktyg som du kan anpassa för att uppnå den känsla du eftersträvar.

Redigera och skapa direkt på skärmen

Tack vare att du har en skärm direkt på plattan, kan du skapa verk samt redigera bilder och videor direkt på skärmen. Utöver skapandet av bild och film kan du också använda ritskärmen till att exempelvis rita diagram och göra anteckningar.

 

 

Shure lanserar duo i trådlösa hörlurar

Trådlösa hörlurar med professionell design 

Med lång erfarenhet av hörlurar för musiker och studiovärlden applicerar nu Shure sin breda kunskap på två nya trådlösa modeller som är anpassade för konsumenter.

On-ear-hörlurar med aktiv brusreducering

AONIC 50 är on-ear-hörlurar med upp till 20 timmars batteritid och komfort i fokus. De har aktiv brusreducering samt ett transparent läge där du själv kan pausa brusreduceringen och vara tillgänglig för omgivningsljud.

In-ear-hörlurar för dig som älskar musik

AONIC 215 är istället in-ear-hörlurar som är designade likt professionella monitorhörlurar som används av musiker på scen. Även de med hög komfort och säker användning under långa perioder. De har upp till 8 timmars batteritid och möjlighet till tre extra laddningar när du är på språng.

 

Panasonic släpper tre 4K-videokameror

Filma som ett proffs med en av de minsta kamerorna på marknaden

Panasonic släpper tre nya 4K-videokameror HC-X1500, HC-X2000 och AG-CX10, alla kamerorna är tillverkade  i ett kompakt och portabelt format med mycket hög optisk prestanda och proffsfunktioner utan någon kompromiss bildkvaliteten.

Flexibel filmning med vidvinkel och upp till 24x optisk zoom

Objektivet täcker ett område från 25 mm vidvinkel till 600 mm tele med en 24x optisk zoom. i.ZOOM ger 32x zoom vid 4K-upplösning och 48x zoom vid Full HD. motsv. 35 mm kamera.

Autofokus med hög precision

Ansiktsigenkänningen hjälper dig att fokusera på ditt motiv även när det är vänt med sidan mot kameran. Distans och exponering följs exakt och tar hänsyn till läsning av live data från sensorn och sofistikerad färgigenkänning.

5-axlig Hybrid Image Stabilisering

Förutom objektivets optiska bildstabilisering hjälper kamerans elektroniska bildstabilisering till att känna av och kompensera för skakningar. Objektivets O.I.S. Systemet omfattar motordrift med hjälp av kulor vilket reducerar friktionen och förbättrar korrigeringen av skakoskärpa från exempelvis mindre handskakningar.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.