2020-01-02

Cinematisk känsla med Siruis anamorfiska objektiv!

Klassiska filmer som Blade Runner, Alien och Gladiator har alla en sak gemensamt. Förutom filmproducenten Ridley Scott har de också en teknik som för dem samman – ett anamorfiskt objektiv. Detta har tidigare varit en något krånglig och framförallt dyr lösning, men med Siruis Anamorphic Lens 1,33x så blir det både enklare och billigare än tidigare att ge dina filmer en riktigt cinematisk känsla.


En åtråvärd look på film är den anamorfiska, den ger dig en "filmisk" karaktär via sin speciella, ovala bokeh, sin karaktäristiska, tredimensionella bakgrundsoskärpa och de klassiska horisontella ljuseffekterna. Dessa är svåra att efterskapa i redigeringen och kräver i princip ett anamorfiskt objektiv. Detta har varit en dyr och ibland krånglig lösning med komplexa system i form av adaptrar och insatser som framförallt kan vara luriga att sätta fokus med. De kan även släppa in mindre ljus, som i sin tur gör att du behöver höja ISO och minska bildkvalitet. Adaptrarna kan också tappa lite skärpa på grund av de tillagda optiska glasen mellan objektiv och sensor.

Modern version av anamorfiskt objektiv

Dessa problem elimineras av Siruis 50 mm f/1,8 anamorfiska objektiv. Inte nog med att det är skarpt och betydligt enklare att fokusera än traditionella anamorfiska lösningar, du får också den klassiska looken av anamorfisk video direkt på din film i form av de traditionella horisontella ljuseffekterna, oval bokeh och tredimensionell effekt som är svårt att återskapa genom ett traditionellt sfäriskt objektiv, eller i efterbearbetningen.

Skapar cinematiskt bildförhållande på 2.39:1

Jämfört med ett traditionellt objektiv på 50 mm breddar Siruis objektiv ditt horisontella synfält med 33%, genom att det är anamorfiskt. Du behöver i efterhand ”de-squeeza” din film eller dina bilder, då objektivet fångar mer än ett traditionellt sfäriskt (runt) objektiv. Detta ger dig det cinematiska bildförhållandet på 2.39:1 som är vanligt inom film och skapar svarta ”bars” i toppen och botten av din video utan att du behöver lägga till dessa själv. Breddningen på 33% gör att 50 mm-objektivet är mer likvärdigt med ett 37,5 mm-objektiv på en Micro 4/3-sensor och alltså då blir drygt 75 mm-ekvivalent mot en fullformatssensor.

Stabilt bygge i aluminium

Objektivet är robust, men ändå lätt på 560 gram genom sin konstruktion i aluminium. Via högkvalitativa tyska optiska glaselement får du en mycket skarp bild. Allt detta gör att du får en smidig setup för att för att skapa filmer med cinematisk känsla utan att behöva bära runt på tunga objektiv och adaptrar.

Säregen bokeh-effekt

Förutom den klassiska ljuseffekten av ett anamorfiskt objektiv får du även en säregen och spännande karaktär i din bokeh. Det blir inte traditionellt rund, utan istället tar den en form som liknar amerikanska fotbollar, en look som är signifikativ för anamorfiska objektiv. Du får även en annan karaktär i ditt skärpedjup och bilden känns mer tredimensionell och ”filmisk”.


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller via vårt kontaktformulär. Du kan även besöka oss i våra butiker i StockholmMalmö eller Borås. Kolla in alla produktnyheter och lärorika kunskapsinlägg som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande. Missa inte heller att bli medlem i vårt community där du kan träffa likasinnade och inspireras av andra kreatörer!

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn