Scandinavian Photo använder cookies, genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.
Till kassan
Fyndhörna

Stockholm: Naturhelg på Vasagatan!


Den 9-11 mars bjuder vi in till Naturhelg med kvällsöppet i vår butik på Vasagatan 14. Under dagarna tre kommer du kunna ta del av mängder med mässerbjudanden och även lyssna på inspirerande föreläsningar. Fredag och lördag håller vi kvällsöppet och bjuder då in till föreläsningar med några av Sveriges främsta fotografer samt bjuder på lättare tilltugg så att du kan stanna förbi hos oss efter Fotomässan eller jobbet. Välkommen!

Öppettider 9-11/3

Fredag: 08:00-21:00
Lördag: 10:00-20:00
Söndag: 12:00-16:00

Fri sensorrengöring under Naturhelgen!

Besök oss på Vasagatan 14 under Naturhelgen 9-11 mars och få din systemkameras sensor rengjord! Vi hjälper dig att göra din kamera från Nikon, Canon, Olympus och Fujifilm redo för vårens fotograferingar!

Villkor: Ett kamerahus per person, begränsad kapacitet per dag (40 kamerahus / dag fre-sön) så först till kvarn gäller! Undantag: Nikon D850, Canon 1DX MK I & II, 5D MK IV, 5DS, 5DSR, 6D MK II, 7D MK II.

Erbjudanden under naturhelgen

 

Fredag 9/3

Välkommen på en superfredag hos oss! Fynda bland massor av mässerbjudanden, nätverka och lyssna på två inspirerande föreläsningar med Annette Seldén och Mats Andersson som båda titulerar sig naturfotografer med passion för djur och natur. Föreläsningarna är helt gratis och det krävs ingen anmälan till kvällsföreläsningarna men kom i god tid om du vill ha en sittplats, annars går det lika bra att stå!

Föreläsning med Annette Seldén - Islandsäventyr 

Tid: 18:00-18:45
Plats: Eventytan

Annette Seldén är infödd hallänning och självlärd fotograf med naturen som huvudmotiv. Hennes främsta motivområde är landskap med inriktning på arktisk och skandinavisk natur. Under senare år har undervattensfotograferingen blivit en av hennes stora intressen och även under vattenytan är det landskapsfotograferingen som dominerar.

Annette är en utpräglad frilufts och äventyrsfotograf och paddlar gärna kajak, dyker, vandrar, åker skidor och skridskor, flyger eller cyklar när hon arbetar med bild och filmdokumentation. Hennes föreläsningar varvas med både filmer, bildspel och stillbilder då hon gärna arbetar med flera olika fototekniker när hon är ute och dokumenterar. Den stora dragningskraften är dels ynnesten och tacksamheten att få vara med om fantastiska naturupplevelser, dels glädjen att få förmedla något som få har möjlighet att själva uppleva.

 

Föreläsning med Mats Andersson - Lost in Iceland

Tid: 20:00-20:45 
Plats: Eventytan

Mats Andersson är en av de senaste årens mest kreativa svenska naturfotografer. Med en egen, mycket personlig bildstil närmar han sig sina motiv inte för att dokumentera utan för att hitta ett tilltalande konstnärligt uttryck. Bilderna har inte sällan en alldeles speciell, drabbande prägel. Istället för att vara traditionellt föreställande framstår djur och miljöer som närmast drömlika och ändå alldeles självklara.

Mats kommer visa bilder från projektet "Lost in Iceland" som är en personlig tolkning av den förtrollade ön ute i Atlanten. Bilderna från Island har väckt stor uppmärksamhet och blivit publicerade i otaliga tidningar och fotomagasin senaste åren. De har även blivit prisade i internationella fototävlingar.

Lördag 10/3

Vi inleder helgen med fortsatt grymma erbjudanden och även denna kväll kan du lyssna till två inspirerande föreläsningar. Canonambassadören Tom Svensson kommer och föreläser om sitt arbete som bevarandefotograf och Anna Ulmestrand kommer dela med sig av sina små figurer och fantasifulla varelser som hon snubblat över i naturen intill på ett inspirerande sätt. Föreläsningarna är helt gratis och det krävs ingen anmälan till kvällsföreläsningarna men kom i god tid om du vill ha en sittplats, annars går det lika bra att stå!

Föreläsning med Tom Svensson - Bevarandefotograf

Tid: 17:00-17:45
Plats: Eventytan

Tom Svensson är naturfotograf som har specialiserat sig inom bevarandefotografering av utrotningshotade djur och genom det hoppas kunna göra skillnad för djurens överlevnad. Han har publicerat flertalet böcker med bilder på utrotningshotade arter och vill med dem skapa en medvetenhet om hur många djur det finns i världen som är är på väg att dö ut.

Under föreläsningen kommer Tom bland annat berätta om Mong La som är en av världens värsta platser för illegal handel. Han kommer berätta om hur han följde noshörningshornet från det att noshörningen blev dödad till att hornet hamnade hos slutkunden.

Föreläsningen presenteras i samarbete med Canon.

 

Föreläsning med Anna Ulmestrand - Lilleputtland 

Tid: 19:00-19:45
Plats: Eventytan

Anna Ulmestrand är en hängiven fotograf sedan barnsben men som uteslutande fotograferat makro i digital form sedan 15 år tillbaka. Kanske förknippas makro för en oinvigd med gulliga fjärilsbilder, droppar och färgstarka blommor. Ni kommer förvånas över vilka motiv som agerar modeller i lördagens makroföredrag.

Anna kommer visa en rätt annorlunda värld och en högst personlig tolkning av makrovärlden. Kom och lyssna på Annas inspirerande föredrag där hon delar med sig av sina små figurer och fantasifulla varelser som hon snubblat över i naturen intill.

Söndag 11/3

Söndagen är sista dagen på vår Naturhelg! Alltså har du ytterligare ett par timmar på dig att ta del av erbjudanden. Kom gärna och ta en kik i vår fina butik, sitt ett stund i vår worklounge och jobba, ta en kaffe och njut!

Läs mer om butiken på Vasagatan här!


Vi reserverar oss för eventuella fel i texter och på bilder samt slutförsäljning och orimliga prisfel.
Sitemap (xml)