2020-10-30

Shure MV7 – Tidlös klassiker i modernt format

Har du länge gått och suktat över en SM7B från Shure för din podcast? Nu har du din chans – med den nya mikrofonen MV7 så får du en stor del av det som SM7B är bra på – men i en mindre och modernare förpackning. MV7 ärver mycket från sitt storasyskon, men introducerar samtidigt många nya, smarta funktioner som inbyggt ljudkort via USB tillsammans med en utgång för XLR, för att använda mikrofonen på "klassiskt" sätt.


201030-shure-mv7-3.jpg

Om mikrofonen SM58 från Shure är en livs levande klassiker i livesammanhang är nog Shures SM7B en minst lika levande klassiker i studiosammanhang – oavsett om det handlar om radio, podcast, sång – eller till och med att spela in högljudda gitarrförstärkare eller trummor. SM7B är en riktig mångsysslare och har använts av artister som Michael Jackson på den klassiska plattan ”Thriller”, samt John Mayer, Metallica, My Chemical Romance, Meshuggah och Bruce Springsteen – bara för att nämna några.

SM7B är en mycket eftertraktad mikrofon, och medan den har sina fördelar har den även några saker som behövs för att göra att den skiner till fullo. Mikrofonen behöver en hel del förstärkning – ca 60 dB – vilket betyder att du behöver ett ljudkort som klarar detta, eller en extra förstärkare innan ljudkortet. Dessutom behöver du ett ljudkort att koppla in den till med sin XLR-kontakt.

201030-shure-mv7-2.jpg

Allt detta vill Shure råda bot på, och lanserar MV7 – en ”SM7B-mini”, som ärver mycket från sitt syskon, men lägger till ett par smarta finesser –ett inbyggt ljudkort via USB, en hörlursutgång, nivåjustering via touch direkt på mikrofonen samt en XLR-utgång om du föredrar att använda den med ett ljudkort. MV7 är mindre och smidigare än SM7B, men behåller mycket av karaktären från den klassiska mikrofonen. Med den medföljande mjukvaran till din dator kan du också forma ljudet så att det blir som du önskar.

MV7 passar perfekt för podcast, sånginspelning, att micka upp förstärkare och instrument – ja, allt du kan tänka dig vilja spela in helt enkelt – och det bästa av allt är att du bara kan plugga in och köra.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn