Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

HD DA 55-300mm f/4,5-6,3 ED PLM WR RE

Pentax HD DA 55-300mm f/4,5-6,3 ED PLM WR RE

Artikelnummer: 1027544
5 290 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara
Beställningsvara

Värdepaket

HD DA 55-300mm f/4,5-6,3 ED PLM WR RE
UV-filter MC 370 slim 58mm
Främre objektivlock Snap-On 58 mm
5 598 SEK
HD DA 55-300mm f/4,5-6,3 ED PLM WR RE
UV-filter L395 SMC 58 mm
Polarisationsfilter cirkulärt slim 58mm
6 178 SEK

Kompakt, lätt och vädertålig telezoom till Pentax K

Pentax HD DA 55-300mm f/4,5-6,3 ED PLM WR RE är en mångsidig telezoom avsedd för kameror med APS-C-sensor. Objektivet har en närgräns på 93 cm och passar tack vare sitt stora zoomomfång till fotografering av allt från porträtt till sport, landskap och även motiv nära och mycket långt bort. Eftersom objektivet är vädertätat kan du i kombination med ett vädertätat hus från Pentax fota i både regn och dimma. Utöver detta får du en snabb och tyst autofokus och högkvalitativ optik i en kompakt design med låg vikt - perfekt att ha med överallt. 

  • Kompakt med låg vikt
  • Vädertätad konstruktion
  • Jämn och tyst höghastighets-AF
  • PLM-motor för snabb och tyst zoom

Vädertätad konstruktion

HD DA 55-300mm f/4,5-6,3 ED PLM WR RE har en vädertätat konstruktion som tillsammans med ett vädertätat kamerahus från Pentax klarar av tuffa fotograferingsförhållanden. Tack vare den infällbara zoomen är objektivet endast 89 mm långt. Tillsammans med en låg vikt på 442 gram är är detta ett objektiv som du kan ha med dig överallt.

Tyst och snabb autofokus

Objektivet har utrustats med höghastighetsfokus som ger en tyst och snabb autofokusering vid stillbildsfotografering, och även vid filminspelning då ljud vid fokus- och bländarjusteringar minimeras. Den inbyggda PLM-motorn gör dessutom så att även zoomen arbetar snabbare och tystare än på föregångaren HD DA 55-300mm/4-5,8 ED WR. Med Quick-Shift Focus System kan du också snabbt växla till manuell fokusering även när kamerans AF-system används.

Optisk prestanda

Objektivet har en rundad bländaröppning med nio blad som skapar en mjuk och vacker bokeh. Linssystemet består av 14 element i 11 grupper inklusive en ED-lins (Extra-low Dispersion) som reducerar sfärisk och kromatisk aberration, samtidigt som den ger dina bilder hög upplösning från mitten ända ut i kanterna. Du får på så sätt bilder med skarpa detaljer och hög kontrast vid samtliga brännvidder. Med en SP-beläggning (Super Protect) på den främre linsytan stöts vatten och smuts effektivt bort från linsen.

HD DA 55-300mm f/4,5-6,3 ED PLM WR RE levereras med:

  • Motljusskydd (PH-RBK58)
  • Främre och bakre objektivlock
  • Mjuk väska (S80-120)

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.