Scandinavian Photo använder cookies, genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.
Till kassan
Fyndhörna

Golden Hour

– en webb-tv-serie av Emelie Ohlsson och Elin Kero


Som stolta sponsorer presenterar vi Golden Hour – Sveriges nya webb-tv-serie om fotografering! En lättsam, informativ och inspirerande serie av fotograferna Emelie Ohlsson och Elin Kero som båda har mångårig erfarenhet av såväl fotografering som marknadsföring och sociala medier.

Från och med den 28 februari och fyra veckor framåt får vi följa med Elin och Emelie till vackra Aruba, under den första säsongen av webb-tv-serien Golden Hour. I samband med serien kommer du kunna ta del av produkttips och exklusiva erbjudanden via denna sida. Dessutom kan du självklart se seriens alla avsnitt här hos oss.

Elin Kero

Elin Kero är en 28-åring från Skara i Västergötland, som numera bor i Stockholm, där hon frilansar som fotograf för Indiska. Hon jobbar dessutom med sina sociala medier som en s.k. ”influencer”.

Sedan snart tio år tillbaka driver Elin framgångsrikt Sveriges största fotoblogg och de senare åren har hon även utökat med både Instagram och en YouTube-kanal. Elin älskar att inspirera och att skapa på känsla och det har hon verkligen fått möjlighet att göra via sina kanaler och nu även i sitt jobb som fotograf. Som många andra fotografer har Elin också ett förflutet som anställd på Scandinavian Photo vilket gör detta samarbete extra roligt.

Inspireras av: Solsken och skuggformationer, mäktiga miljöer, färgkombinationer, snygg color grading, äventyrlig musik och såklart av andras bilder.

Favoritmotiv: Jag älskar alla motiv som det går att addera mysstämning på. I mitt yrke blir det mycket produktbilder i vardagliga miljöer och privat gillar jag att fotografera allt som har med sagor eller historia (speciellt medeltiden) att göra.

Bästa ljussättningen: Naturligt ljus snett från sidan är favoriten just nu - det skapar mycket form.

  Emelie Ohlsson

  Emelie beskriver sig själv som en sprallig skåning på 29 år som drivit företag på heltid sedan hon var 21 år gammal. Numera är Emelie bosatt i Linköping men reser över hela världen för fotograferingar och utbildningar.

  Emelie har haft över 5.000 elever inom fotografering och företagande och älskar att inspirera och utveckla andra. Hon är speciellt inriktad på gravid- och bröllopsfotograferingar och lägger enormt mycket tid på att hitta perfekta fotoplatser med magiskt ljus. Hon är en självlärd fotograf (utöver ett par fristående mer tekniska fotokurser) och tror själv att den bakgrunden har gett henne mycket envishet och en stadig utveckling som hjälper henne både som fotograf och utbildare.

  Inspireras av: Att resa och se nya platser (och ljus!). Att vara ledig och släppa allt är en viktig investering för mig själv, då kan jag ladda om och få nya tankar som hjälper mig framåt.

  Favoritmotiv: Gravida kvinnor med en vacker klänning och "power"-uttryck i en fin miljö med motljus.

  Bästa ljussättningen: Motljus, utan tvekan! Sedan 2010 när jag lärde mig mer hur det fungerar har jag varit fast och jag tröttnar aldrig.

   Golden Hour

   Vad är Golden Hour?
   Sveriges nya webb-tv-serie om fotografering. En lättsam, informativ och inspirerande serie som kommer beröra många olika genrer och spelas in från världens alla hörn.

   Hur kom ni på idén med Golden Hour?
   Vi spånade på ett gemensamt projekt under sommaren 2016 och kände båda att en serie verkligen saknas i Sverige.

   För vem är Golden Hour?
   En modern fotograf som uppskattar det kreativa och konstnärliga mer än att grotta in sig i tekniska specifikationer.

   Varför Aruba?
   Emelie har varit i många länder under Sveriges vinter och ville besöka något nytt som ändå passade inom ramarna för önskemålen på serien. Det skulle inte vara för varmt, lätt att hitta modeller att fota och såklart väldigt vackert. Vi utforskade Aruba i höstas och kände direkt att det var perfekt för vår serie. Vi älskade det verkligen!

    Helgkampanj! | Nu: 27.990,- | Ange kampanjkod: v4
    Gäller t.o.m 2019-01-27
    Canon EOS 5D Mark IV kamerahus

    Canon EOS 5D Mark IV är en fullformatskamera som inte kompromissar med bildkvaliteten och alltid levererar professionell prestanda. Kameran har avancerade specifikationer och är det perfekta valet oavsett om du fotograferar eller filmar bröllop, porträtt, natur, landskap, jobbar som sportfotograf eller fotojournalist. Läs mer

    Avsnitten

    Under första säsongens fyra avsnitt av Golden Hour får vi följa med Elin och Emelie till vackra Aruba. Där kommer de dela med sig av bland annat produkttester, fototips och inspirerande snapshots från sina fotograferingar.

    Avsnitten släpps på tisdagar kl. 18.00 och kommer att ha olika teman och inriktningar.

    28 februariKameraväskor
    7 marsGravidfotografering med Emelie
    14 marsFölj oss med 360-kamera
    21 marsStämningsbilder med Elin

     Lexar Compact Flash 160MB/s 1066x UDMA 7 Professional

     Med Lexar Compact Flash kan du snabbt ta och överföra högkvalitativa bilder och 1080p full-HD, 3D- och 4K-video, med en läshastighet på upp till 1066x (160MB/s).

     Tamron SP 15-30mm f/2,8 Di VC USD

     Suverän bildkvalitet och prestanda. Tack vare den snabba och största bländaren på f/2,8 får du en vacker bokeh i bakgrunden på dina bilder som förstärker vidvinkelfotograferingen.

     Objektivet är även utrustat med bildstabilisatorn VC (Vibration Compensation) som skapar skarpa och skakningsfria bilder. Därför kan objektivet användas även vid frihandsfotografering eller vid dåliga ljusförhållanden.

     Lowepro Kameraväska Pro Roller X200 AW

     Lowepro har tagit sin award-vinnande rollerväska till nästa nivå med Pro Roller X AW-serien. Läs mer

     Premiär för webb-tv-serien Golden hour

     Den 28 februari släpptes det första avsnittet av nya webb-tv-serien Golden Hour som Scandinavian Photo och Focus Nordic är stolta huvudsponsorer av. Golden Hour är en svensk webb-tv-serie skapad av fotograferna och kreatörerna Elin Kero och Emelie Ohlsson.... Läs mer

     https://www.scandinavianphoto.se/tema/1017426936/golden-hour

     Vi reserverar oss för eventuella fel i texter och på bilder samt slutförsäljning och orimliga prisfel.
     Sitemap (xml)