4 tips: Kom igång med fotograferandet igen

Har du tappat motivationen för att fotografera och önskar få tillbaka den, men vet inte riktigt hur du ska komma igång? Här ger vi dig fyra tips på hur du kan komma igång med fotograferandet efter ett uppehåll.

Börja med att göra din kamerautrustning redo för våren så att du kan ta klivet ut utanför dörren. Se till att alltid ha en kameraväska packad med objektiv, laddat batteri och tomt minneskort vid dörren; den bästa kameran är den som du har med dig.

1. Starta ett fotoprojekt
Genom att starta ett fotoprojekt blir du genast tvungen till att tänka kreativt samtidigt som begränsningen ett tema ger gör att det faktiskt blir lättare att komma igång. Exempel på teman är Disney, almanackan, 60-talet, storstaden, tolkning av kända konstverk eller låtar, eller varför inte återbesöka samma ställe en gång i månaden för att se naturens skiftningar över året?

Fotoprojekt storstaden.

2. Lär dig något nytt
Det finns väl inget som är så inspirerande som att lära sig nya saker? Gå exempelvis en fotokurs i natt-, landskaps-, makro-, bil- eller studiofotografering i någon av våra butiker. Eller varför inte köpa en bok fullspäckad med inspiration?

Lär dig nya saker som exempelvis porträttfotografering.

3. Ta ditt fotograferande till nästa steg
Kanske är detta året som du tar ditt fotograferande till nästa nivå. Att göra detta kräver att du fotograferar - mycket. Se till att kameran alltid finns med till hands, att du faktiskt har din utrustning redo när rätt fotoögonblick uppstår. Utmana dig själv; hitta nya motiv, vinklar och platser som du tidigare inte har fotat.

Fotografera i nya vinklar.

4. Ny utrustning
Precis som nya golfklubbor motiverar golfaren att göra en sving extra eller två så kommer även du att inspireras och motiveras av ny kamerautrustning. Kanske är det dags att ta sig an det där makroobjektivet som du länge funderat på? Eller är det en ny kameraväska som gör att du kommer vilja ha med kameran på alla utflykter?

Ny utrustning ger nya fotomjligheter.

Vi önskar dig stort lycka till och dela gärna med dig av dina bilder på sociala medier med #scandinavianphoto


2015-04-09

Dela

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn