Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

4 tips: Kom igång med fotograferandet igen

När fotosäsongen nu äntligen kommer igång kan det vara svårt att veta var man ska börja någonstans. Med fyra tips hjälper vi dig att hitta tillbaka till fotoglädjen efter en lång, mörk och kall vinter.

Börja med att göra din kamerautrustning redo för våren så att du kan ta klivet ut utanför dörren. Se till att alltid ha en kameraväska packad med objektiv, laddat batteri och tomt minneskort vid dörren; den bästa kameran är den som du har med dig.

1. Starta ett fotoprojekt
Genom att starta ett fotoprojekt blir du genast tvungen till att tänka kreativt samtidigt som begränsningen ett tema ger gör att det faktiskt blir lättare att komma igång. Exempel på teman är Disney, almanackan, 60-talet, storstaden, tolkning av kända konstverk eller låtar.

Fotoprojekt storstaden.

2. Lär dig något nytt
Det finns väl inget som är så inspirerande som att lära sig nya saker? Gå exempelvis en fotokurs i natt-, landskaps-, makro-, bil- eller studiofotografering i någon av våra butiker. Eller varför inte köpa en bok fullspäckad med inspiration?

Lär dig nya saker som exempelvis porträttfotografering.

3. Ta ditt fotograferande till nästa steg
Kanske är detta året som du tar ditt fotograferande till nästa nivå. Att göra detta kräver att du fotograferar - mycket. Se till att kameran alltid finns med till hands, att du faktiskt har din utrustning redo när rätt fotoögonblick uppstår. Utmana dig själv; hitta nya motiv, vinklar och platser som du tidigare inte har fotat.

Fotografera i nya vinklar.

4. Ny utrustning
Precis som nya golfklubbor motiverar golfaren att göra en sving extra eller två så kommer även du att inspireras och motiveras av ny kamerautrustning. Kanske är det dags att ta sig an det där makroobjektivet som du länge funderat på? Eller är det en ny kameraväska som gör att du kommer vilja ha med kameran på alla utflykter?

Ny utrustning ger nya fotomjligheter.

Vi önskar dig stort lycka till och dela gärna med dig av dina bilder på sociala medier med #scandinavianphoto eller maila dem till photobloggen@scandinavianphoto.se!


2015-04-09

Dela

@scandinavianphoto

Vi hjälper dig att ta bättre bilder! Utrustning, inspiration, kunskap och råd inom fotografering och video. #scandinavianphoto

Följ

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.