4 tips: Kom igång med fotograferandet igen

När fotosäsongen nu äntligen kommer igång kan det vara svårt att veta var man ska börja någonstans. Med fyra tips hjälper vi dig att hitta tillbaka till fotoglädjen efter en lång, mörk och kall vinter.

Börja med att göra din kamerautrustning redo för våren så att du kan ta klivet ut utanför dörren. Se till att alltid ha en kameraväska packad med objektiv, laddat batteri och tomt minneskort vid dörren; den bästa kameran är den som du har med dig.

1. Starta ett fotoprojekt
Genom att starta ett fotoprojekt blir du genast tvungen till att tänka kreativt samtidigt som begränsningen ett tema ger gör att det faktiskt blir lättare att komma igång. Exempel på teman är Disney, almanackan, 60-talet, storstaden, tolkning av kända konstverk eller låtar.

Fotoprojekt storstaden.

2. Lär dig något nytt
Det finns väl inget som är så inspirerande som att lära sig nya saker? Gå exempelvis en fotokurs i natt-, landskaps-, makro-, bil- eller studiofotografering i någon av våra butiker. Eller varför inte köpa en bok fullspäckad med inspiration?

Lär dig nya saker som exempelvis porträttfotografering.

3. Ta ditt fotograferande till nästa steg
Kanske är detta året som du tar ditt fotograferande till nästa nivå. Att göra detta kräver att du fotograferar - mycket. Se till att kameran alltid finns med till hands, att du faktiskt har din utrustning redo när rätt fotoögonblick uppstår. Utmana dig själv; hitta nya motiv, vinklar och platser som du tidigare inte har fotat.

Fotografera i nya vinklar.

4. Ny utrustning
Precis som nya golfklubbor motiverar golfaren att göra en sving extra eller två så kommer även du att inspireras och motiveras av ny kamerautrustning. Kanske är det dags att ta sig an det där makroobjektivet som du länge funderat på? Eller är det en ny kameraväska som gör att du kommer vilja ha med kameran på alla utflykter?

Ny utrustning ger nya fotomjligheter.

Vi önskar dig stort lycka till och dela gärna med dig av dina bilder på sociala medier med #scandinavianphoto eller maila dem till photobloggen@scandinavianphoto.se!


2015-04-09

Dela

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.