Scandinavian highlights: Danielle Langedal

Landskap, livsstil och hundar. Det här är vad Danielle Langedal – fotograf, lärare och Sigma-ambassadör, fotograferar och delar med sina 15 000 följare på Instagram. När de motiv du vill fotografera är så pass varierande som dessa kan det vara svårt att hitta ett objektiv som ger dig allt det du behöver. Samtidigt är det viktigt att du är tillräckligt mobil och inte behöver bära för mycket, så att du är redo när motiven dyker upp. I det här inlägget delar Danielle med sig av tips på ett objektiv som ger henne just den flexibiliteten som hon önskar.

danielle-langedal-1

Danielle Langedal – berätta lite om dig själv

Jag heter Danielle Langedal och är lärare och fotograf från Ålesund. Jag går ofta på promenader med min partner Kenneth Svendsen och vår hund Trulte. Jag började som smått med fotografering år 2014 och har blivit mer och mer intresserad för varje år som gått. Det började med en del fotografering av Trulte, tillsammans med solnedgångsbilder och några modiga försök på norrskensbilder.

danielle-langedal-2

När intresset för fotografering ökade har jag och min partner blivit bra på att bege oss ut på resor för att få ännu fler ställen och saker att ta bilder på. Vi började använda Instagram som en plattform för att dela våra bilder i februari 2018, vilket också ledde till att vi lärde känna andra med liknande intressen som oss. Sedan februari förra året har vi rest mycket i Norge, inklusive välkända platser som Lofoten och Bodø. Vi är också så lyckligt lottade att vi bor på Sunnmøre, en plats som inte direkt har brist på fina landskap! Vi har hittills rest till Kina, Portugal, Island, England och Irland sedan vi började fotografera. Fotograferingen har ökat min livsglädje mycket, så det är något jag definitivt kommer att fortsätta med!

Att välja objektiv

När vi är på stads- eller bergsturer så är Sigma 24-70 f/ 2,8 DG OS HSM Art det perfekta objektivet att använda. Det är ett objektiv som ger oss möjlighet att ta bilder där vi genom vidvinkeln kan få med allt och även få bilder med specifikt fokus på människor eller objekt som vi vill framhäva. Vi slipper att släpa med oss flera olika objektiv för att få bilderna vi är ute efter. Det räcker helt enkelt med ett objektiv, vilket gör resan med kameran mycket enklare.

Denna bild togs vid London Eye i London i oktober. Vi försökte få till en höstbild som inte hade för starkt ljus, därför valde vi att åka dit strax innan solen gick ner. Vad vi inte tänkte på var att London Eye skulle vara upplyst på kvällen, vilket vi dock såg som en bonus för bilden, eftersom det gjorde ännu roligare.

danielle-langedal-3

Är du intresserad av att följa Danielle framöver? Då hittar du henne på Instagram under namnet @danilangedal.


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller via vårt kontaktformulär. Du kan även besöka oss i våra butiker i StockholmMalmö eller Borås. Kolla in alla produktnyheter och lärorika kunskapsinlägg som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande. Missa inte heller att bli medlem i vårt community där du kan träffa likasinnade och inspireras av andra kreatörer!


Desiree Skalle

2019-12-11

Dela

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn