Ta med dig kameran överallt!

Först passerar jag bara skog, men efter en kilometer skingrar sig träden och landskapet öppnar upp sig på båda sidor om bilen... det är helt fantastiskt det jag ser: Träden, buskarna och husen, inbäddade i fluffigt sockervadd. Den tjocka dimman och solljuset som bryter igenom den.


Det är en helt underbar morgon; luften är frisk och solen bländar mig i backspegeln.

Det är vid sådana tillfällen som jag med behärskad irritation frågar mig varför jag inte har med mig kameran.
För hur komplicerat är det egentligen? - Inte komplicerat alls. Ställ den minsta kameranväskan klar med kamerahus och det lilla objektivet, laddat batteri och minneskort. Ryck åt dig den när du går ut genom dörren.
Jag bär hellre med mig 1,5kg kamera, än missar ännu ett perfekt ögonblick.
Så tänker jag varje gång, men så blir det av någon anledning ändå inte av. Varför?

För jag ska tala om att det finns en 'syn' som grämt mig i snart ett år, för att jag inte hade med mig kameran:
Jag hade precis hoppat av bussen vid min hållplats och det var helt kolsvart ute, så när som på de dämpade gatlyktorna. Rakt fram följde den oändliga allén och gågatan in mot stan. Det var dimma även denna gång och mitt i det här diset, kom det en farbror cyklande - helt ensam på sin gamla cykel. Strålkastarna från bilarna som körde intill, lyste upp bakifrån och jag såg honom bara som en siluett.
Den bilden. Det var perfektion.

Så, ta med kameran. De finaste ögonblicken dyker upp när de inte är väntade.
Som tur är så fick jag åtminstone några minnen med mobilen från imorse - men fotofantast som jag är, så hade jag såklart mått bättre om jag hade fått minnas dem genom en ordentlig kamera... ;)

Och inte finns det någonting att skylla på nu för tiden, tack vare alla kompakta systemkameror och kvalitetskompakter.
Kameran ska med. Punkt.


2012-09-24

Dela

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn