VJUS – Making a Film Company

Anders Øvergaard har arbetat som frilansande filmskapare under tretton år och startade eget företag redan vid sexton års ålder. Under tiden som egen tänkte Anders att det vore roligare att samla människor som han gillar och arbeta tillsammans – en idé som Anders bestämde sig för att förverkliga tillsammans med några av sina vänner. Nu har filmkollektivet VJUS arbetat tillsammans i två år och medlemmarna vill aldrig arbeta ensamma igen. Nu släpper VJUS en YouTube-serie i samarbete med oss på Scandinavian Photo. I serien Making a Film Company delar VJUS med sig av hur det går till att starta ett filmkollektiv och hur det är att arbeta med filmproduktion tillsammans. Låt dig inspireras!

Berättelsen om VJUS

VJUS utgörs av ett härligt gäng på åtta kreatörer, där alla har en imponerande bakgrund inom filmbranschen, med hög professionell och teknisk nivå. De ställer höga krav på sig själva, lägger enorma resurser och tid på att sprida sitt material via YouTube, där passionen för filmskapande är som störst. Filmkollektivet VJUS största inspirationskälla kommer från olika typer av vyer och perspektiv inom fotografering och videografi. 
 
Den dagliga driften av administration hos VJUS överlåter den kreativa chefen och grundaren Anders Øvergaard till andra parter, så att han och kollektivet kan fokusera på att skapa filmproduktioner. VJUS handlar om gemenskap, kreativ frihet samt ett stort fokus av att få vara nära följarna. Förutom den höga aktiviteten på sociala medier, bjuder VJUS också in sina följare till sin kreativa värld genom tävlingar och workshops.

VJUS inspireras av feedback från deras följare, särskilt genom kollektivets kanaler på YouTube, vilket är den största drivkraften till att skapa olika typer av filmproduktioner. Efter att Anders gode vän och YouTube-kollega Eskild Fors gick bort år 2017, visade fansen mycket kärlek och omtanke vilket blev en inspirationskälla för Anders och resten av kollektivet. Hundratals kommentarer och mejl strömmade in från tittare över hela världen som berättade hur mycket Eskild och deras YouTube-kanal betytt för dem. Du kan se den fantastiska feedbacken här.

Tillsammans med VJUS kan vi nu stolt presentera deras Youtube-filmserie: Making a Film Company. Det kommer komma ett avsnitt varje fredag framöver – häng med på resan! I första avsnittet The Next Step as a Filmmaker får du lära känna medlemmarna och hur filmkollektivet kom till.

Avsnitt 11 – Two Years of Running a Film Company 

Avsnitt 10 – How We Make Money

Avsnitt 9 – When Things Go Wrong

Avsnitt 8 – The Varied Life of a Filmmaker

Avsnitt 7 – Finally a Girl At The Office!

Avsnitt 6 – Building an Affordable Film Studio

Avsnitt 5 – Getting Our First Office

Avsnitt 4 - How We Got Our Next Job | Making a Film Company

Avsnitt 3 – Buying Our First Camera 

Avsnitt 2 - Our first paid project

Avsnitt 1 - The next step as a Filmmaker

Lär känna gänget från VJUS!

Dmitry Tkachenko
Fotograf & drönarfotograf

Att flyga en drönare är i sig är inget problem, men att veta hur komposition och rörelse skapar de verkligt unika bilderna kräver en erfaren drönarfotograf. Dmitry ser till att film och foto lyfts till nya höjder och han har RO3-certifikat.

Dmitry Tkachenko

 

Morten Rustad

Morten Rustad 
VD & Timelapse 

Morten är Norges ledande timelapse-fotograf och har flera gånger gjort filmer med stor framgång både hemma i Norge och utomlands. Han brinner för att fånga de magiska stunderna och offrar ofta en natts sömn för de bästa bilderna. Här är en av flera filmer där Morten använder timelapse som berättelse: “Seasons of Norway”.

 

Harald T. Rosenstrøm
Regissör och casting 

Harald är förmodligen Norges yngsta regissör, han vann det norska priset Gullmasken för bästa prestanda 2011 och har spelat på flera av de största scenerna i Moskva, Paris och Berlin, i omkring 20 filmer. I hans riktning tillhandahåller Harald solid och ett spännande agerande under olika produktioner. 

Harald T. Rosenstrøm

 

Marius Ytterdal

Marius Ytterdal
Ljuddesigner 

Marius har över 10 års erfarenhet av ljuddesign, ljudmix, manus och textarbete för film, TV och radio. Med sin kunskap och erfarenhet garanterar Marius att alla projekt får en solid ljudbild. Hans erfarenhet ger effektivitet, vilket i sin tur skapar utrymme för VJUS kärnvärde, det vill säga kreativitet.

 

Nicolai Stigar
Animatör

Nicolai är utbildad animatör och har bakgrund som serie- och kortfilmskapare. Aktuella animerade filmer som han har varit med och skapat är "Give and Break" (2015) och "The Paylabbs" (2016). Under de senaste åren har Nicolai arbetat frilans inom animering, grafisk design och clip art.

Nicolai Stigar

 

Jørn Ranum

Jørn Ranum
Regissör och filmfotograf 

Jørn arbetar kreativt och ofta med naturen som tema eller bakgrund. Han offrar mycket för att fånga de mycket speciella berättelserna. Dokumentärfilmen Nordfor Sola har fått 25 priser och visats i över 80 filmfestivaler runt om i världen. Detsamma gäller även filmen Mot Nord som har över 700 000 visningar och har också lyfts på festivalerna.

 

Anders Øvergaard
Kreativ Producent

Anders har arbetat med regi, foto och redigering av film sedan han startade sin egen firma som sextonåring. Med Amanda-priset som Anders vann för sin debutfilm "Till det senaste hinderet", och med 280 000 prenumeranter på sin egen YouTube-kanal, visar Anders att arbeta kreativt kan göra att alla typer av projekt sticker ut.

Anders Øvergaard

 

Thomas Leypoldt

Thomas Leypoldt
Ljuddesigner 

Thomas har komponerat musik till spelfilmer, dokumentärer, reklamfilmer och YouTube-videor. Thomas motto är att erbjuda musik som skapar igenkänning och broar mellan det som berättas och lyssnaren.

 


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller via vårt kontaktformulär. Du kan även besöka oss i våra butiker i StockholmMalmö eller Borås. Kolla in alla produktnyheter och lärorika kunskapsinlägg som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande. Missa inte heller att bli medlem i vårt community där du kan träffa likasinnade och inspireras av andra kreatörer!


Scandinavian Photo

2019-11-26

Dela

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn