Elinchrom Blixtpaket ELB 500 TTL Dual To Go
Elinchrom Blixtpaket ELB 500 TTL Dual To Go
Elinchrom Blixtpaket ELB 500 TTL Dual To Go
Elinchrom Blixtpaket ELB 500 TTL Dual To Go
Elinchrom Blixtpaket ELB 500 TTL Dual To Go
Elinchrom Blixtpaket ELB 500 TTL Dual To Go
Elinchrom Blixtpaket ELB 500 TTL Dual To Go
Elinchrom Blixtpaket ELB 500 TTL Dual To Go

Elinchrom Blixtpaket ELB 500 TTL Dual To Go

Blixtpaket ELB 500 TTL Dual To Go

Artikelnummer: 1038831
WebblagerBeställs från leverantör, leverans inom 2-6 dagar
Butik:
 • TTL – Automatiskt blixtstyrka och High Speed Sync
 • Active Charge – Använd blixten när den laddas
 • Fri ställbar styrka på båda blixtuttagen
 • 500Ws – 10x kraftigare än en speedlight
 • Kompatibel med Elinchroms ljusformare.
20 990 SEK

Handla tryggt med delbetalning eller faktura Info

Fri frakt vid köp över 500 kronor
Köp nu och betala inom 30 dagar
Personlig service och expertrådgivning

Värdepaket

Blixtpaket ELB 500 TTL Dual To Go
Background Kit Artic White 2,72 x 11m
Lightstand LS-AC2470
23 779 SEK
Blixtpaket ELB 500 TTL Dual To Go
Belysningsstativ Dämpat
Transmitter Pro till Nikon
24 579 SEK

Smidig, stark och batteridriven studioblixt med dubbla huvuden för arbete både i och utanför studion.

ELB 500 TTL är Elinchroms första blixt med automatisk ljusmätning. Blixten har en kraft på 500W/s som i kombination med TTL, HSS och det lätta blixthuvuden ger dig väldigt stora möjligheter till intressant ljussättning med en kompakt och smidig blixtuppsättning. ELB 500 TTL kan använda både Elinchrom Skyport Pro och Phottix ODIN II-sändare för att fjärrstyra blixten och använda TTL-funktionen.

Fördelar:

 • TTL – Automatiskt blixtstyrka
 • HSS – Använd blixten på alla slutartider
 • Fri asymmetri
 • Smidig och portabel
 • Separat batteriaggregat gör det lätt att placera blixthuvudet
 • Active Charge – Använd blixten när den laddas
 • 500Ws – 10x kraftigare än en speedlight
 • Kompatibel med Elinchroms ljusformare
 • Elinchrom Skyport HS/Pro och Phottix ODIN II

TTL – Automatiskt blixtstyrka

Med hjälp av TTL inställningen anpassar blixten automatiskt ljusstyrkan vilket kan reducera arbetstiden avsevärt, speciellt om du befinner dig på en plats med skiftande ljusförhållanden. TTL-funktionen används också för att snabbt ställa in rätt ljusstyrka och sedan växla till M-läge på fjärrkontrollen för att bibehålla inställningarna från TTL-mätningen och behålla en konsekvent ljusstyrka från blixtarna. Detta är ett smidigt arbetssätt när du ändrar plats och avstånd mellan motiv och blixt men samtidigt vill behålla en konsekvent ljusstyrka igenom hela serien.

HSS – Använd blixten på alla slutartider

High Speed Sync låter dig använda blixten på kamerans samtliga slutartider, ända ner till 1/8000s. Med snabba slutartider kan du få kort skärpedjup i kombination med blixtljus, frysa rörelser och även mörka ner eller slå ut omgivande ljus genom att använda en kort slutartid.

Fri asymmetri

ELB 500 TTL är att båda uttagen har fri asymmetri, det vill säga att du kan ställa styrkan på båda uttagen helt oberoende av varandra.

Smidig och portabel

ELB 500 TTL bygger vidare på den smidiga formfaktorn från Elinchroms Quadra serie med ett kompakt batteripaket och litet blixthuvud. Batteripaketet har dubbla anslutningar för att använda två stycken blixthuvuden samtidig på olika effekt.  Ett fulladdat batteri ger dig ungefär 400 blixtar på max effekt.

Lätt blixthuvud

Då blixthuvudet är kopplat till batterienheten med en kabel gör det att vikten på själva huvudet kan bli väldigt låg, en egenskap som uppskattas när du vill placera ditt blixthuvud i komplicerade positioner. Med ett lätt blixthuvud behöver du inte lika kraftiga stativ, det är enkelt för en assistent att hålla blixthuvudet på till exempel en bom över huvudet på modellen eller att montera blixten med en superclamp i till exempel en befintlig stolpe.

Active Charge – Använd blixten när den laddas

Tack vare funktionen Active Charge fungera ELB 500 TTL lika bra i studion som utanför. När du ansluter blixten till det vanliga elnätet så kan du använda blixten samtidigt som den laddas upp.

500Ws – 10x kraftigare än en speedlight

Kraften på 500Ws gör ELB 500 TTL ungefär 10x starkare och kraftigare än en vanlig kameramonterad speedlightblixt. Denna kraft gör det möjligt att användas stora ljusformare för att sprida ljuset jämnt och mjukt över din modell och ihop med HSS funktionen kan du enkelt eliminera omgivande ljus i bilden.

Kompatibel med Elinchroms ljusformare.

ELB 500 TTL använder Elinchroms Quadra fäste för att montera reflektorer, raster, paraplyer med 7mm skaft och ljusformare från Elinchroms Q serien, som till exempel Q-Octa 56cm. Via monteringsringen Quadra MK-II kan du använda samtliga ljusformare från Elinchrom. Monteringsringen gör det även möjligt att använda paraplyer med 8mm skaft.

Elinchrom Skyport HS/Pro och Phottix ODIN II

Du kan använda både Elinchrom Skyport Pro och Phottix ODIN II sändare för att kontrollera TTL-funktionen på ELB 500 TTL. På blixtenheten så ställer du vilken typ av sändare du kommer använda. Om du redan har en Elinchrom Skyport HS så kan denna uppgraderas till Skyport Pro via en mjukvaruuppgradering. Använder du ODIN II-sändaren så kan denna även kombineras med Mitros+ blixtar för att bygga ut systemet ännu mera.

Levereras med:

 • ELB 500 TTL
 • 2x ELB 500 - Huvud med 2.5m kabel
 • Li-Ion Batteri
 • Batteriladdare
 • Synksladd 5m
 • Skyddslock till Lamphuvud
 • Reflektor 18cm
 • Reflektor 13.5cm
 • Snappy Case med Axelrem
 • ProTec Location Bag
Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.