2019-11-05

Objektivnyheter från Panasonic och Sigma!

Objektivnyheter från Panasonic och Sigma! Utbudet av objektiv ökar för L-mount- och Sonyfotografer, där Panasonic släpper två nya objektiv i S-serien och Sigma utannonserar det kommande Sigma 24-70mm f/2,8 DG DN Art för spegellösa fullformatskameror med L-fattning och Sony E-fattning.


sigma-pana-banner.jpg

Sigma 24-70mm f/2,8 DG DN Art

Sigmas ”Art”-serie består av ljusstarka objektiv med sofistikerad optisk prestanda, och det är precis vad som utlovas med Sigma 24-70mm f/2,8 DG DN Art. Tre asfäriska element, sex FLD-glas och två SLD-glas motverkar oönskad ljusspridning såsom kromatisk aberration och ger utmärkt skärpa ända ut i kanterna, genom hela zoomomfånget. Ytbehandlingarna Super Multi-Layer Coating och Nano Porous Coating minimerar ljusreflexer och slöjor, så att du kan fånga kontrastrika och klara bilder även med vidöppen bländare och i motljus. Elva rundade bländalameller ser till att du får användning för den stora bländaren, som tillsammans ska leverera attraktiv bakgrundsoskärpa med god separation mellan ditt motiv och bakgrunden.

Andra egenskaper inkluderar AF/MF-omkopplare och programmerbar AFL-knapp, zoomlås, damm- och stänkresistent konstruktion och en närgräns på 18 centimeter som ger en förstoring på 1:2,9 på vidvinkeländen och 1:4,5 på teleänden i zoomomfånget.

Sigma 24-70mm f/2,8 DG DN Art kommer i två versioner, ett för L-mount och ett för Sonys E-fattning, och är anpassat för spegellösa fullformatskameror. Dessutom stöds Ögon-autofokus som finns både i Sonys och Panasonics kameror.

Lumix S Pro 16-35mm f/4

Panasonic utlovar med denna vidvinkelzoom hög optisk prestanda trots en lätt och kompakt storlek. Med tolv element i nio grupper, varav tre asfäriska linser, ett ED-glas med extra låg spridning och en UHR-lins, som står för Ultra-High Refractive Index, får du riktigt bra skärpa ända ut i kanterna, minimal vinjettering, låg aberration och mjukare bakgrundsoskärpa.

Tack vare en linjär autofokusmotor driven av dubbla magneter får du snabb och tyst autofokus, med en mekanism som dessutom minimerar focus breathing. Fokusringen låter dig växla mellan autofokus och manuell fokus genom att dra den bakåt, en funktion känd som ”Focus Clutch”. Till sist bör nämnas att objektivet är damm- och stänkresistent, så att du kan använda det även i tuffare förhållanden.

Fördelar

 • Högklassig optik med hög skärpa ända ut i kanterna
 • Linjär fokusmotor med dubbla magneter för tystgående fokus utan focus breathing
 • Nio rundade bländarlameller
 • Närgräns på 25 centimeter
 • Vädertätad och köldtålig ner till -10°C
 • Focus Clutch – Växla mellan AF och MF genom att skjuta fokusringen framåt eller bakåt

Lumix S Pro 70-200mm f/2,8 OIS

Med Lumix S Pro 70-200mm f/2,8 OIS får nu professionella fotografer som använder sig av L-mount ett ljusstarkt zoomobjektiv som möter behoven inom såväl porträtt- som vildmarks- och sportfotografi. Med en ljusstark, konstant bländare på f/2,8, optisk stabilisering, högpresterande optik med tre ED-glas, två Ultra ED-glas, en asfärisk lins och elva rundade bländarlameller levererar objektivet skarpa bilder med rund och krämig bakgrundsoskärpa.

Ett dubbelt fokuseringssystem, som känns igen från bland annat Lumix S 24-70mm F2.8, hjälper till att motverka varierande aberration på korta avstånd och ger god skärpa ända ut i kanterna genom hela zoomomfånget även med vidöppen bländare. Dessutom medför de dubbla motorerna snabb och exakt autofokus, med minimal focus breathing – utmärkt för såväl stillbild som video. Objektivet är även skyddat mot damm och vattenstänk, och kan användas i kyliga förhållanden ner till -10° celsius.

Fördelar

 • Konstant bländare på f/2,8
 • Optisk stabilisering och stöd för Dual IS
 • Dubbla fokusmotorer med linjär motor och stegmotor
 • Damm- och stänkresistent
 • 11 rundade bländarlameller ger mjuk bakgrundsoskärpa
 • Tre ED-glas, två Ultra ED-glas och en asfärisk lins ger minimal färgbrytningsfel och god kantskärpa

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn