2019-02-27

Sigma släpper 11 objektiv, adapter och ny firmware

Sigma tillkännager att de lanserar 11 stycken Art-objektiv för fullformatskameror med L-Mount, samt en ny adapter för användning av Sigmaobjektiv med SA- eller EF-mount på kameror med L-mount-fattning.


De nya objektiven har en snabb autofokus och är fullt kompatibla med fokusmetoderna AF-S och AF-C, bildstabilisering i kamerahuset, samt linskorrigering i kameran. Lanseringen består av 11 objektiv med fast brännvidd, från 14mm vidvinkel till 135mm teleobjektiv.

Fördelar

 • Autofokus anpassad för L-Mount
 • Fungerar tillsammans med kamerans inbyggda bildstabilisering
 • Kompatibel med linskorrigering i kamerahuset
 • Sigma Mount Conversion Service - läs mer här eller kontakta oss om du är intresserad
 • Ny adapter (MC-21) för att kunna använda Sigmaobjektiv med EF-fattning (Canon) och SA-fattning (Sigma) på L-Mount

Sigma Mount Converter MC-21 för Canon EF-mount och Sigma SA-Mount

Sigma Mount Converter MC-21 gör det möjligt att använda Sigmaobjektiv med SA-Mount (för Sigma) eller EF-Mount (för Canon) på kameror med L-Mount, vilket passar både Leica-kameror eller Panasonics nya fullformatskameror S1 och S1R. Detta gör att du kan använda dina tidigare Sigmaobjektiv utan att behöva köpa nya.

Fördelar

 • Stativfäste
 • Sparar EXIF-data från objektivet
 • LED-indikering om objektiv är kompatibla eller behöver firmwareuppdatering
 • Stöder linskorrigering i kamerahuset
 • Förinstallerade data för optimering av autofokus och bländarstyrning för Sigmaobjektiv
 • Konstruktion för att eliminera interna reflektioner

Nya Sigmaobjektiv och adapter

Ny firmware till Sigma Mount Converter MC-11 EF-E

Sigma Mount Converter MC-11 EF-E blir efter firmwareuppdateringen kompatibel med EF-versionerna av Sigmas zoomoptik. EF-objektiven har även fått firmwareuppdatering som förbättrar användningen med Canon EOS R, tillsammans med Mount Adapter EF-EOS R eller Control Ring Mount Adapter EF-EOS R.

Firmwareuppdateringen gäller för:

Ny firmware för ökad kompabilitet med Nikon Z6 och Nikon Z7 tillsammans med FTZ-adapter

Det har även släppts en ny firmware till Sigma 24-70mm f/2,8 DG OS HSM Art för Nikon F, som optimerar kompabiliteten för Nikons spegellösa kameror när denna används tillsammans med Nikons FTZ-adapter.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.