Fototips för sommaren

Hitta inspiration för att fotografera fantastiska bilder i sommar!

bildtext


- Zooma in
Kom närmre ditt motiv med hjälp av en telezoom. Fånga fåglarna på avstånd, där du inte skrämmer dem. Få med båten på nära håll, även om den är långt ifrån land. Eller rikta in dig på de små detaljerna under semesterfirandet, utan att störa de naturliga händelserna.

 

bildtext


- Fotografera i motljus
När solen bränner en stekhet dag, kan det vara svårt att få till ljuset i bilden utan att det blir för hårt. En smidig lösning är att ställa sig i skuggan, men vill du utmana solen kan du utnyttja den till effektfulla motljusfotografier. Har man väl lärt sig tekniken är motljus svårt att motstå, oavsett om du fotar blommor eller porträtt.

 

bildtext


- Utnyttja ljuset tidig morgon eller sen kväll
Ljuset är som bäst när solen är på väg upp och ned. Skapa magiska bilder genom att hålla dig vaken under solnedgången ...och kanske ända till soluppgången?

 

bildtext


- Fota naturen i grodperspektiv
Att utforska det lilla i naturen liggande på mage är både njutbart och roligt. Det ger en känsla av närvaro i bilderna och visar något annat än det vi vanligtvis ser från ovan.

 

bildtext


- Använd graduerat gråfilter
För att ta fram den djupt blå färgen i himlen under soliga dagar eller förstärka den mörka himlen under oväder, finns halvtonade filter. Resultatet blir riktigt mäktigt när ett åskväder drar in...
Vill du lära dig mer om ND-filter så har vi en guide om filter här.

- Använd förgrunden
Att skapa ett djup i bilden med hjälp av bakgrunden som försvinner bort i oändligheten, är vi bra på. Skapa ytterligare djup genom att ta med lite av förgrunden också.


Foto: Elin Kero & Magnus Thörewik


Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn