Presenttips till ditt högtidsfirande

Maj och juni är de månader som är fyllda med högtider som ska firas. Det är allt från konfirmation, dop, bröllop, student, examen, nationaldag med mera. Att då bevara sina minnen är såklart viktigt för dessa unika tillfällen. Nedan har vi tagit fram fem presenttips som du kan ta med dig till ditt kommande högtidsfirande!

Bevara dina minnen på plats

En direktfilmskamera är något som är roligt att använda om du vill ha dina bilder direkt i handen. De är ofta mindre, smidiga och lätta att hantera. En direktfilmskamera som vi vill lyfta är Canons Zoemini C som bygger på Canons egen direktskrivare med Zoemini men nu med inbyggd 5mp-kamera. Du kan alltså skriva ut en bild och samtidigt fotografera från samma enhet. På minuten får du självhäftande utskrifter men du kan samtidigt spara dina bilder digitalt. Direktfilmskameran kan du köpa i fyra olika färger.

mindre_.jpg

Printa ut dina bilder direkt från telefonen

Att skriva ut dina bilder hemma är effektivt och samtidigt är det spännande att experimentera med detta själv i en hemmamiljö. Det är kul att ta sig tiden till att få ut bilderna direkt ut i handen och det är en helt annan känsla att ha bilderna printade, än att se dem på en digital skärm. Vi vill lyfta portabla skrivare och en av dem är Canon Selphy CP1300 som är en liten och kompakt sublimeringsskrivare som du enkelt tar med när du är på språng. Skrivaren ger dig högkvalitativa bildutskrifter och du skriver enkelt ut från minneskort, telefon, surfplatta, kamera och dator via WiFi. Fotograf Elin Kero har recenserat portabla skrivare. Ta del av blogginlägget och lär dig mer här!

Förebygg skakiga filmer

En gimbal är ett bra verktyg för dig som vill få till bra filmer från din högtid, framförallt för att förebygga att filmen inte blir skakig vilket den lätt kan bli om du endast håller kameran i handen. En gimbal kan beskrivas som en mer avancerad selfiepinne och det som utmärker den är två eller tre motorer som med hjälp av gyroskop gottgör för skakningar för dig som fotograf. Motorerna sitter i apparatens axlar och kompenserar konstant för skakningarna så att kameran hålls helt stabilt. En kraftfull gimbal med bra utbyggnadsmöjligheter är Moza Mini-MI Gimbal som ger dig möjligheter att filma på många olika sätt. 

mindre_studenthatt.jpg

Lagra dina högtidsminnen

Att lagra dina viktigaste minnen på fler platser har en stor betydelse då din dator inte kan lagra allt för dig. Lagra därför alla dina bilder på minst två enheter för att förebygga oväntade förluster om din utrustning skulle gå sönder. Att ha en färgglad utrustning är alltid kul och vi vill gärna tipsa om Samsungs passande externa hårddiskar som finns i färgerna röd, blå och guld. Samsung T5 External SSD 500GB kan du läsa mer om här!

Vi har även skrivit ett blogginlägg om Samsungs hårddiskar som du kan ta del av här!

Ta snabba bilder med en kompaktkamera

Att ha med en kamera som inte känns alltför tung utan erbjuder dig en smidighet och lätthet att ta med kan vara bra när du ska fira något speciellt. En kompaktkamera kan därför vara något för dig som snabbt vill kunna ta bra bilder och fånga plötsliga händelser. En kamera som vi tycker passar perfekt till tillfällen som dessa är Sonys Cybershot DSC-RX100 IV som ger dig många nya möjligheter för fotografering. Inte nog med att den filmar i 4K utan i kameran finns det också en CMOS-sensor med inbyggt minne som gör att du kan buffra en större mängd bilddata mycket snabbare än förut. 

shutterstock_1192661917-mindre.jpg

Njut av högtiderna och så önskar vi dig all lycka till med dina kommande fotograferingar. Ett sista tips om du inte vet vad du skulle kunna ge så är ett presentkort alltid uppskattat. Här kan du beställa ett med valfritt värde!


Tveka inte att höra av dig till oss om du vill ha hjälp att hitta rätt utrustning för dina behov. Du är varmt välkommen att kontakta våra experter för rådgivning, support och köphjälp på 0770-77 11 00 eller info@scandinavianphoto.se. Du kan även besöka oss i våra butiker i StockholmMalmö eller Borås. Missa inte heller att bli medlem i vårt community eller kolla in vår nyhets- och inspirationssida där du hittar inspiration och produkttips som hjälper dig att utvecklas ännu mer i ditt kreativa skapande.

Lycka till!


Judith Kirkhoff

2019-05-24

Dela

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.