Välkommen till vårt lanseringsevent!

b_spsound_event.jpg

Nu lägger vi fokus på ljud.

Vi utökar vårt sortiment och lägger fokus på ytterligare en kategori – ljud. I samband med det vill vi bjuda in dig till vårt lanseringsevent som vi har valt att kalla SP <3 Sound.

Eventet äger rum i vår butik i Stockholm under vecka 42 och 43. Antalet personer i butiken är begränsat – därför kommer vi att livestreama alla aktiviteter på vår YouTube-kanal. Ställ in en påminnelse redan nu!

Hoppas vi ses på SP <3 Sound!

Höjdpunkter du inte vill missa

Vecka 43


Kreatörer

Ta chansen att inspireras av olika kreatörer genom föreläsningar, workshoppar och livepoddar, och lär dig mer om innehållsskapande, teknik, YouTube, podcasting och mycket mer. Glöm inte att ställa in en påminnelse för eventen!

Livepodd – måndag 12/10 kl. 12:00 

Fatta foto med Maja & Elin – "Våga följa din dröm"

Hur gör du för att våga ta steget att följa din dröm? Hur tar du action och hur sticker du ut? Du måste hitta det som gör dig unik, det är du som är ditt personliga varumärke. Men var börjar du? I livepodden pratar vi om mjuka värden, för i det stora hela är det grunden till allt. Vi kommer dessutom att ha med oss en gäst – familje- och lifestylefotografen Anna Sandström, som kommer att svara på lyssnarfrågor och berätta om hur hon vågade ta steget att följa sin dröm.

Om Maja och Elin
Maja och Elin är fotograferna som för två år sedan startade Fatta foto – en podd om allt mellan himmel och jord kring foto. De släpper ett nytt avsnitt varje torsdag och bjuder även in gäster till podden då och då. Deras poddresa har resulterat i bland annat workshoppar, event, och ett härligt community med flera hundra fotografer.

Hemsida: www.fattafoto.se
Instagram: 
@fattafoto
Podcast: Fatta foto med Maja & Elin

Föreläsning – torsdag 15/10 kl. 16:00

Peter Lindgren – "Min YouTube-resa"

Min fotoresa började innan filmandet tog vid och när jag först plockade upp en kamera så hade jag inga större ambitioner med fotandet. Jag satt och tittade på YouTubers och content creators från världen över för att lära mig hur man använder kameran, och någonstans där bestämde jag mig för att starta min egen kanal. Under föreläsningen kommer jag att berätta om mina erfarenheter kring att få en YouTube-kanal att växa, hur viktigt det är att känna sin utrustning samt ge dig tips i din egen resa.

Om Peter Lindgren
Peter är en content creator som har gått från kroppsbyggning till film och foto, och lyckats skapa en internationell YouTube-kanal med över 382 000 följare. Han tog steget från att ha en fast anställning på DHL till att testa sina vingar som frilansare inom film och foto i början av 2019. 

Hemsida: www.plindgren.com
Instagram: 
@peterlindgren1
YouTube: Peter Lindgren

Föreläsning – fredag 16/10 kl. 15:00

Kristoffer Pettersson – "Filmproduktion med fokus på äventyr"

Under föreläsningen delar jag med mig av mina spännande projekt, erfarenheter och tekniker på hur jag jobbar med film och ljud. Jag går igenom vad man kan hitta i min kameraväska och även hur jag planerar mina projekt för att få dem att flyta på så bra som möjligt. Avslutningsvis får ni självklart möjligheten att ställa egna frågor som jag ska försöka besvara så gott jag kan!

Om Kristoffer Pettersson
Kristoffer arbetar som filmskapare, fotograf och föreläsare och har sin bakgrund som professionell freestyleskidåkare. För två år sedan startade han Stoffe Pettersson Media AB som är ett produktionsbolag med inriktning på idédriven filmproduktion med nya äventyr i fokus. Han jobbar även som ambassadör för Focus Nordic.

Hemsida: www.stoffepettersson.com
Instagram: 
@stoffepettersson
Vimeo: stpmedia

Workshop – tisdag 20/10 kl. 16:00

Vanbot – "Hitta ditt eget sound med synthar"

Den nördiga myten om modulära synthar är så mossig att jag vill få alla att testa. För det är sjukt roligt och det kan inte bli fel – det värsta som kan hända är att det inte händer nåt, att det blir tyst. På workshoppen lovar jag att avliva myten. Jag kommer att gå igenom grunderna och visa hur enkelt man bygger ljud och beats med den analoga modulära synthen POM-400 och trumsynthen PO-32 för att sedan koppla ihop och få dem att spela tillsammans. 
 
Om Vanbot
Vanbot, eller Ester Ideskog som hon egentligen heter, är låtskrivare, artist och mentor för Teenage Engineering. Hon började jobba med Teenage Engineerings produkter när hon skrev och spelade in sitt tredje album Siberia på Transsibiriska järnvägen. De satte upp en liten studio i kupén med portabla synthar, trummaskiner och en 4-kanals digitalporta – och när de kom fram till Peking var albumet färdigt. Ester återkommer hela tiden till pocket operators, och hon spelar nu in sitt fjärde album där hon använder POM-400 på i stort sett alla låtar.

Hemsida: www.vanbotmusic.com
Instagram: 
@vanbotmusic
YouTube: VanbotVideo

Föreläsning – onsdag 21/10 kl. 15:00

Elin Häggberg – "Rätt teknik för snyggare livestreaming"

Hur går du tillväga för att livestreama på ett proffsigt och snyggt sätt? Det är en fråga som många har ställt sig under 2020. Under föreläsningen får du veta på vad du ska tänka på och vilken teknik som behövs för att fixa bra miljö, bild, ljus och ljud inför videomöten såväl som digitala evenemang. Från budgetalternativen för mobilen till lite proffsigare utrustning för dig som vill investera.

Om Elin Häggberg
Elin driver bloggen teknifik.se och hjälper dagligen tusentals läsare att få ett enklare och roligare digitalt liv. I sina föreläsningar, sociala kanaler och podcasten Teknikens under förklarar Elin teknik, internet, framtiden och digitala verktyg på ett sätt så alla kan hänga med. Hon är även författare till boken  "Starta och driva eget : smart, digitalt och hållbart" och regelbundet anlitad av bland annat Sveriges Radio som teknikexpert. 

Hemsida: www.teknifik.se
Instagram: 
@teknifik
YouTube: Teknifik
Podcast: Teknikens under

Workshop – torsdag 22/10 kl. 17:00

Sofia Dalén – "Humorvideo från inspelning till slutresultat"

Hur bör man tänka med ljud och bild när man sätter samman en YouTube-serie? Hur funkar det där med bakgrundsmusik egentligen? Och går det att rädda upp ett riktigt dåligt ljud? Jag vill visa hur du med enkla medel och knapp budget kan skapa content med så kallat "high production value", och hur du med endast en smartphone kan göra otroligt mycket kvalitativt innehåll och i samma veva bli någon att räkna med i bruset.

Om Sofia Dalén
Sofia är en 30-årig kreativ person som gör allt från att programleda tv och radio till att spela in sketcher, skriva humortexter och skrida till verket när hon har idéer som YouTube-serier och podcasts.

Instagram: @sofiadalen
YouTube: Sofia Dalén
Podcast: Widerström Dalén

Live Gig – fredag 23/10 kl. 18:00

DJ NiQQi – After Work Session

Vi avslutar SP <3 Sound på topp med en after work i samarbete med Roland! DJ NiQQi bjuder på ett gig i butiken och det kommer att bli en show med ljud och ljus.

Om DJ NiQQi
DJ NiQQi, eller Besa som hon egentligen heter, är en unik DJ och artist med stor erfarenhet. Hon har spelat på venues runtom i Sverige och även internationellt. Hon spelar främst deephouse, hiphop och afro/dancehall. DJ NiQQi har ett set där hon kombinerar sina mest dansvänliga egenskrivna låtar och framför live i sin mix. Detta ger en hög energi och en närmare kontakt med gästerna.

Instagram: @besa.krasniqi @niqqi.thedj

Live Gig – fredag 23/10 kl. 19:00

LIOHN & Klahr – After Work Session

Vi avslutar SP <3 Sound på topp med en after work i samarbete med Roland! LIOHN & Klahr bjuder på ett gig i butiken och det kommer att bli en show med ljud och ljus.

Om LIOHN & Klahr
LIOHN & Klahr är de svenska 22-åringarna som har slagit igenom som DJ:s, producenter och kompositörer. De har varit med och skrivit och producerat låtar till bland annat Lady Gaga och Axwell Ingrosso, inklusive den Grammy-vinnande multi-platinasingeln "More Than You Know" med över 800 miljoner streams på enbart Spotify. De har uppträtt världen över tillsammans med bland annat Axwell Ingrosso, Salvatore Gancacci och Diplo.

Instagram: @longliveliohn @johannesklahr
YouTube: LIOHN Klahr


Leverantörer

På plats i butiken kommer det att finnas olika leverantörer som visar upp de senaste produkterna inom kategorin ljud, ger dig tips och råd och svarar på alla dina frågor.

Røde & Zoom (Polysonic)
måndag 12/10
tisdag 13/10
onsdag 21/10
kl. 12:00–18:00

Sennheiser 
måndag 12/10
torsdag 15/10
onsdag 21/10
torsdag 22/10
kl. 12:00–18:00

Saramonic (Focus Nordic)
fredag 16/10
lördag 17/10


2020-10-01

Dela

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.