Teknisk service

Här kan du läsa mer om teknisk service och hur du går tillväga om du behöver reparation eller rengöring på en produkt. Du hittar även kontaktuppgifter till de vanligaste tillverkarna.

Bra att veta

Om du upptäcker att det är något fel på din produkt rekommenderar vi att du kontaktar tillverkarens support direkt för att få hjälp så snabbt som möjligt. Om du vill att vi på SP agerar som mellanhand kan du kontakta vår kundservice så hjälper vi dig.

Så här fungerar reparationer hos SP

Om du vill reparera din produkt behöver du kontakta vår kundservice. Skicka ett mejl till info@scandinavianphoto.se med ditt kvitto och information om felet. Du kan också ta med din produkt och ditt kvitto till någon av våra butiker, så hjälper vi dig på plats.

Observera att detta kan ta längre tid än att kontakta tillverkaren direkt. Ett reparationsärende hos oss tar vanligtvis cirka 4–6 veckor.

Skicka din produkt till oss

När du har kontaktat vår kundservice får du instruktioner om hur du gör för att skicka produkten som du vill reklamera. Du kommer då att få en fraktsedel och ett ärendenummer, och därefter måste du skicka din produkt eller lämna in den i någon av våra butiker inom 14 dagar. Vi tar inte emot paket via post utan att du har varit i kontakt med oss.

Det är viktigt att du paketerar din produkt noggrant innan du skickar den till oss. Använd ett yttre emballage och stötdämpande packmaterial inuti. Du får inte klistra på en fraktsedel eller färgad tejp på produktens originalförpackning. Det är ditt ansvar att paketet klarar stötar, vibrationer och tryck, så att produkten inte tar skada vid frakten. Här kan du läsa PostNords tips om hur du packar på bästa sätt.

Detta händer sen

När vi har tagit emot din produkt skickar vi den vidare till tillverkarens auktoriserade verkstad för genomgång. Därefter får du ett kostnadsförslag via mejl för reparation av din produkt, som du antingen kan neka eller godkänna.

Om du godkänner kostnadsförslaget

Godkänner du kostnadsförslaget påbörjar reparationen. När reparationen är klar och tillbaka hos oss kommer vi att mejla dig en länk där du får välja betalsätt. Vi skickar tillbaka produkten till dig när du har valt betalsätt.

Om du nekar kostnadsförslaget

Nekar du kostnadsförslaget skickar vi tillbaka produkten till dig i samma skick som vi fick den. Vi tar ut en avgift på 750 kronor som motsvarar våra kostnader för hantering och frakt.

Vad händer om din produkt visar samma fel igen efter en reparation?

Verkstaden kontrollerar alltid att produkten fungerar som den ska innan de skickar tillbaka den. Du har tre månaders garanti på en produkt som har varit inlämnad för reparation hos oss. Det innebär att vi undersöker produkten igen om du upptäcker exakt samma fel som tidigare och kontaktar oss inom dessa tre månader.

Rengör din utrustning

Din kamerautrustning behöver vårdas och rengöras med jämna mellanrum för att dina bilder ska hålla hög kvalitet. Här kan du läsa mer om hur du med enkla medel håller din utrustning ren.

Lämna in din kamera för sensorrengöring

Du är varmt välkommen att besöka oss i någon av våra butiker för att få din sensor ren.

Pris
Kamera med fullformats- och mellanformatssensor: 995 kronor
Kamera med APS-C- och Micro 4/3-sensor: 695 kronor

Om det skulle visa sig att din kamera behöver mer rengöring än vad vi kan erbjuda på plats, behöver vi skicka in den till en auktoriserad verkstad. Det innebär att priset kan ändras. Vi skickar aldrig din produkt vidare till verkstad utan ditt godkännande.

Har du inte möjlighet att besöka oss i butik och vill skicka in din produkt till oss för rengöring? Kontakta vår kundservice, så hjälper vi dig gärna.

Kontaktuppgifter till de vanligaste tillverkarna

Genom att kontakta produktens tillverkare får du hjälp snabbt. Här hittar du information och kontaktuppgifter till tillverkarna från våra vanligaste varumärken. Vi vill uppmärksamma dig om att supporten kan vara på engelska hos vissa tillverkare, och att vissa endast erbjuder support via mejl och hemsida.

Apple
Asus
BenQ
Blackmagic Design
Canon
DJI
Eizo
Epson
Fujifilm
GoPro
Jupio
LaCie
Nikon
Panasonic
Sigma
Sony

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.