Bildskärmar för kreatörer

1200x400-workspace-monitor.jpg

Hitta rätt skärm till din arbetsplats

Behöver du en bildskärm för foto, video eller hemmakontoret? Här hittar du datorskärmar för arbetsplatsen och bildskärmar som är anpassade för foto- och videoredigering, med kalibreringsfunktioner och färger att lita på.

Bildskärm för foto

Vid val av bildskärm för redigering av bilder är enhetlighet i ljus och färg, korrekta färger, färgrymd och möjlighet att kunna hårdvarukalibrera skärmen några av de viktigaste egenskaperna. Förutom det spelar så klart nivån av svärta, skärmstorlek och kontrast en viktig roll. Här tipsar vi om fyra skärmar i varierande storlekar som passar för din bildredigering.

Fotografering i studio

När du fotar i studio kan du underlätta ditt arbete enormt med en skärm som visar färger enligt kalibrerad standard och som ger dig möjlighet att visa bilderna i realtid. En skärm som är kalibrerad, eller går att hårdvarukalibrera, för att visa korrekta och konsekventa färger gör att du kan effektivisera ditt arbete och säkerställa att färgerna stämmer i hela processen från fotografering till utskrift eller vid visning på olika typer av skärmar.

Bildskärm för video

Bildskärmar som är anpassade för video har mycket gemensamt med skärmar som är anpassade för foto. Det är lika viktigt att de är enhetliga i färger och ljus, går att hårdvarukalibrera och har bra svärta. Det som också är viktigt vid video är skärmens frekvens och att det går att anpassa skärmens hertz till filmprojektet – både hög och låg. En vanlig film för TV eller streamingtjänster är ofta inspelad i 24fps då är det viktigt att skärmen också kan spela det formatet. Det som kommit mer och mer är HDR – High Dynamic Range – att man får ett större dynamiskt omfång. Här avgör om du endast ska använda skärmen för att titta på, då klarar du dig med en lägre ljusstyrka än om du ska jobba med grading av HDR där du vill ha högre ljusstyrka.

Datorskärm för kontoret

Till din kontorsplats kan det vara skönt att ha en extra skärm att koppla din laptop eller stationära dator till. Det ökar arbetsytan, ger dig en bättre överblick och en mer ergonomisk arbetsställning. Kanske räcker det med en skärmstorlek på 27 eller 24 tum, eller så kan du ansluta två skärmar bredvid varandra. Välj det som passar din arbetsstation eller studio.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.