Streamingstudio

Banner 2.jpg

Bygg en komplett streamingstudio med flera kameror

När du bygger en studio för streaming är det en del saker som du måste tänka på. Vi har produkterna och lösningarna för dig – oavsett om du är nybörjare eller proffs, och oavsett om det gäller fyra kvadratmeter på kontoret eller 200 kvadratmeter i en tv-studio. 

5. Ljussätt din studio på ett professionellt sätt

Bra belysning är A och O för att få din sändning att se bra ut. Utan rätt typ av belysning kan det vara svårt att få bra kvalitet i bilden, eftersom kameran ofta behöver mer ljus än vad våra ögon behöver.

Frontljus, bakljus och miljöljus

Börja med att bestämma hur stor yta du vill ljussätta. Om du inte vet hur stor yta du behöver, kan du börja med en mindre yta och förstora den med tiden. Skapa först ett fint och jämnt frontljus, och när du har fått till det kan du se över bakljuset. Bakljus är ljuset som kommer bakifrån och ska helst träffa personen du ljussätter i håret och på axlarna. Det ger mer separation från bakgrunden, vilket både kommer att ge mer djup till bilden och få personen i fokus att stå ut mer.

När du har ett fint frontljus och ett bra bakljus kan du lägga till miljöljus eller dekorljus. Det passar bra om du vill belysa någonting utöver personerna i bilden – till exempel en vägg, en växt eller en produkt. Se till att du placerar belysningen så att den inte påverkar ljuset på personerna i bild.

Här hittar du mer belysning för streaming.

9. Konvertera signaler

Behöver du omvandla signaler från SDI till HDMI, eller kanske tvärtom? Eller behöver du fler SDI-utgångar? Här hittar du adaptrar för alla behov.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.