Polarisationsfilter – minska reflektioner & öka färgmättnad, 67mm

Benro Polarisationsfilter Cirkulärt PD-CPL 67mm

Artikelnummer: 1047375
 • Reptåligt, vatten- och oljeavvisande filter
 • Tar bort reflektioner genom glasrutor i byggnader och bilar
 • Högkvalitativt optiskt B270 German Schott glas
 • Låg vikt och slimmad design
 • Ger ökad kontrast och färgmättnad i bilderna
 • Skyddar objektivets frontlins

Välj variant

649 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Finns i webblager

Värdepaket

Polarisationsfilter Cirkulärt PD-CPL 67mm
Rengöringskit Lens cleaning kit
Round Filter Unlocker
1 097 SEK
Polarisationsfilter Cirkulärt PD-CPL 67mm
Filter Nest Mini
Putsduk Photo Microklear Cloth
1 017 SEK

Polarisationsfilter – reducera reflektioner & förstärkt färgmättnad

Detta polarisationsfilter från Benro reducerar reflektioner och bidrar med en ökad färgmättnad i dina bilder. Fotograferar du bil-, natur- och landskapsbilder är detta filter ett måste i kameraväskan. Filtret reducerar reflektiner vilken underlättar när du vill fotografera blanka ytor eller genom vattenytan. Upptäck vad mycket ett filter kan bidra till dina bilder.

Fördelar

 • Finns i storlekarna 37–82 mm
 • Skyddar objektivets frontlins
 • Ger ökad kontrast och färgmättnad i bilderna
 • Tar bort reflektioner genom glasrutor i byggnader och bilar
 • Fota genom vatten och få med vad som händer under ytan

Vrid på filtret för att få önskad effekt

Polariseringsfilter fungerar genom att endast släppa igenom ljusvågor som faller in med en viss vinkel. Den fysikaliska termen är att ljuset polariseras, därav namnet på filtret. I och med att polariseringsfiltret endast släpper igenom ljusvågorna i en viss vinkel och blockerar resten kommer du förlora lite ljus, men det är inte mycket i förhållande av de postiva effekterna du får. Om du tittar på videon i stycke ovanför kan du se vad som händer när du ska fotografera en fönsterruta, vilket är ett utmärkt exempel när ett polarisationsfilter är riktigt bra att använda, om du vrider på filtret väljer du om reflexen i rutan ska visas eller om du vill få ljuset inifrån rummet. Samma effekt kan du få om du fotograferar en sjö eller vattendrag, genom att vrida på filtret kan du antingen visa reflektionen från vattenytan eller få med vad som händer under ytan.

Ökad färgmättnad i dina bilder

Använder du ett polarisationsfilter för att fotografera löv eller annan grönska får du mer färgmättnad och en kontrastrikare bild. Träd, gräs och blad får en grönare färg som liknar mer hur ett mänskoöga ser bilden. Solblänk och dagg kan filtreras bort beroende på hur filtret vinklas. Ett polariseringsfilter kan också användas om du vill få en dramatisk himmel, molnen blir tydligare och det blåa i himlen får en mörkare ton.

Reptåligt, vatten- och oljeavvisande filter med hög optisk prestanda

Benro PD-CPL är tillverkat av tyskt högkvalitativt optiskt B270 German Schott glas som inte ger några optiska defekter som enklare filter kan göra. Filtret har en Nano WMC multi-coating som gör att ytan blir mycket reptålig och ger filtret vatten- och oljeavisande egenskaper. Filtret har en låg vikt vilket leder till en minimal vikt påverkan på ditt objektiv och den slimmade designen gör att du undviker vinjettering eller reflektioner.

Levereras med

 • Benro Polarisationsfilter Cirkulärt PD-CPL
Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.