Våra lärare

Möt våra pedagogiska och inspirerande lärare!

När du går en kurs hos Scandinavian Photo kommer du att möta våra kunniga, pedagogiska och inspirerande lärare. Våra lärare är erfarna fotografer och yrkesutövare med ett pedagogiskt sätt att förmedla kunskap. Kurslärarens uppgift är att guida och vägleda dig för att garantera att du efter avslutad kurs ska lämna oss med ny kunskap och inspiration till att skapa mer. 

Sugen på ny kunskap? Spana in vårt kursutbud här!

Läs mer om respektive lärare nedan. 

kursledare_boll_jessica_wikstrom.jpg

Jessica Wikström

Jessica Wikström är en prisbelönt porträttfotograf med över tolv års erfarenhet. Hon fotograferar helst människor som sällan, eller aldrig, blir professionellt fotograferade. Jessica älskar att ge människor en lyxig upplevelse framför kameran och att få visa upp för en person hur fin hen kan bli på bild. Hennes vision är att få skapa ett minne som kan komma att betyda mycket för den personen, eller personens nära och kära, under en längre tid.

I kursen Cinematiska porträtt delar Jessica med sig av sina erfarenheter inom porträttfotografering. Som kurslärare är Jessica lugn, trygg och metodisk och hon kommer garanterat att inspirera till att lära dig mer om porträttfotografering.

Läs mer om Jessica här!

kursledare_boll_jesper_anhede.jpg

Jesper Anhede

Jesper Anhede fotograferar och filmar på land, i luften och i vatten. Han har sin bas i Hjo men hela världen som arbetsplats. Hans uppdrag tar honom runt hela världen och han befinner sig på resande fot drygt sex månader om året. I kundbasen finns flera stora företag och organisationer, som Rädda Barnen och Nature Conservancy. Jesper har över 500 publicerade artiklar i tidskrifter som National Geographic, New York Times och CNN.

Ett av Jespers vanligaste arbetsverktyg är drönaren och han kan allt som är värt att veta om drönare. Du träffar Jesper på våra drönarkurser, där han på ett noggrant och pedagogiskt sätt lär dig att flyga drönare. 

Läs mer om Jesper här!

kursledare_boll_ella.jpg

Elisabeth Landberger

Att Elisabeth Landberger brinner för människors utveckling syns tydligt på hennes långa bakgrund som utbildare, föreläsare och kursledare. Form och bild har alltid varit ett av Elisabeths stora intressen, och efter att ha arbetat som formgivare och keramiker i många år började hon att frilansa som fotograf år 2010. Idag leder hon bland annat fotoresor runt om i världen med olika aktörer och är känd för sitt kreativa bildskapande.

Elisabeth håller i grund- och fortsättningskurser hos oss på Scandinavian Photo. Elisabeth inkluderar alla kursdeltagare och undervisar på ett inspirerande och entusiasmerande sätt.

Läs mer om Elisabeth här!

kursledare_boll_serkan_gunes.jpg

Serkan Günes

Serkan Günes kom till Sverige som tjugoåring och det var genom kameran som han upptäckte den svenska naturen och det nordiska ljuset. Serkan har ett unikt bildspråk och ljuset har blivit något av ett signum för Serkans bilder. Serkan har som förste svensk vunnit det prestigefyllda priset Wildlife Photographer of the Year – Eric Hosking Award. Serkan har publicerat tre böcker och är en högt uppskattad talare och workshophållare.

Hos oss håller Serkan i tvådagarskursen Naturfoto 1, där du får chans till att fördjupa dina kunskaper inom naturfotografering. Serkan är en mycket uppskattad utbildare som håller workshops världen över.

Läs mer om Serkan här!

kursledare_boll_anna_evenius.jpg

Anna Evenius

När hon inte arbetar i vår butik på Vasagatan i Stockholm är Anna Evenius ofta ute på fotouppdrag, framförallt hos företagskunder där hon specialiserar sig på porträttfoto. Anna gillar alla typer av porträttbilder, med allt från de mer klassiska porträtten till de mer kreativa och konstnärliga. Att skapa ett tilltalande ljus anpassat efter den person och miljö som personen ska fotograferas i tycker Anna är extra roligt.

Med sin expertis inom porträttfotografering guidar Anna dig genom vår grundkurs i ljussättning. Anna är känd för att engagera sina kursdeltagare och delar generöst med sig av sina bästa tips för lyckade porträttbilder.

Läs mer om Anna här!

kursledare_boll_patrik_larsson.jpg

Patrik Larsson

Patrik Larsson har en stor passion för den utskrivna bilden och processen som leder fram till den. Han har i mer än femton år arbetat med lärande, mestadels inom landskapsfotografering och bildbehandling. I boken Det knappt märkbara berättar Patrik om landskapen som inte skapar den största wow-effekten vid första åsyn, utan de som behöver utforskas och lära kännas innan rätt bild infinner sig.

Patrik har träffat hundratals kursdeltagare genom åren och brinner för mötet med människor – och att se människor utvecklas inom fotografering och bildbehandling. Hos oss på Scandinavian Photo håller Patrik kurser i Lightroom.

Läs mer om Patrik här!

kursledare_boll_roland_ulfeld.jpg

Roland Ulfeld

Roland Ulfeld är naturfilmare, utbildare och fotograf. Han trivs bäst i naturen där han får möta vilda djur och andas frisk luft. För Roland är det viktigt att dokumentera vår fantastiska natur och dess invånare. Idag arbetar han med en rad olika projekt, som exempelvis lärare, guide på fotoresor och som workshophållare inom filmning. Roland har tips för vilken utrustning du ska packa med dig när du ska skapa egna filmproduktioner, oavsett projekt.

Att Roland har bra koll på utrustning är tydligt. I 35 år var han ansvarig för ljud, ljus och bild på Stockholmsmässan. Med sin breda kunskap inom rörlig film guidar Roland dig genom vår grundkurs filma med systemkamera.

Läs mer om Roland här!

kursledare_boll_sasha.jpg

Sasha Motekalemi 

När Sasha Motekalemi inte arbetar i vår butik i Mölndal och hjälper kunder att hitta rätt utrustning så frilansar han som fotograf. Med stor kärlek för fotografering vill han skapa minnen som bevaras i generationer. Sasha arbetar främst med bröllopsfotografering men även naturfotografering. Naturen och fåglar ligger varmt om hjärtat, och Sasha försöker skildra den sida av naturen som du med blotta ögat inte alltid kan se.

Sasha delar med sig för sin stora passion för naturen på vår workshop i landskapsfotografering. Han ledsagar dig genom såväl teknik som komposition, allt för att du ska ta den bästa möjliga landskapsbilden.

Läs mer om Sasha här!

kursledare_boll_daniel_roos.jpg

Daniel Roos

Daniel Roos är utbildad bildjournalist på Nordens Fotoskola Biskops Arnö, och jobbar sedan början av 2000-talet som fotograf i Stockholm. Djup före yta är Daniels melodi, och han älskar att beröra och beröras genom bild och film. Idag arbetar han främst med reportage och porträtt åt redaktionella och kommersiella kunder. Genom åren har det blivit tusentals porträtt, ofta till omslag för olika tidningar och magasin.

På vår kurs inom porträttfotografering lär Daniel dig att ta dramatiska porträtt utanför studiomiljö. Daniels förmåga att skapa stämning och känsla genom ljussättning och miljöval är förträfflig – en kunskap han generöst delar med sig av.

Läs mer om Daniel här!

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.