2019-02-18

Atomos lanserar monitor - möt nya Shinobi

Med en fem tums ljusstark skärm på 1000 cd/m2 är Atomos Shinobi deras första renodlade monitor för videokamera och systemkamera, med fokus på att stödja och förenkla ditt arbete genom assistfunktioner, HDR-funktionalitet och Mirror Mode för dig som filmar dig själv.


Atomos har under lång tid levererat monitorer med inspelningsfunktion – recorders – av mycket hög kvalitet. Med bra assistfunktioner, skärmar med hög färgkorrekthet och riktigt bra inspelningsmöjligheter har de snabbt blivit ett populärt och självklart val för videofilmare världen över.

Hämtar egenskaper från Ninja V

Atomos senaste recorder, Ninja V, blev snabbt populär bland de som ofta videofilmar med sin systemkamera, med en liten storlek och bra ljusstyrka. På en 3” monitor, som sitter på de flesta systemkameror, är det inte alltid det lättaste att bedöma exponering och fokusering och det är där en monitor kommer väl till pass. Det är även ett mycket bra tillbehör för dig som filmar dig själv, men inte har en kamera med en vridbar skärm.

Det är framförallt till dessa videofilmare som den nya monitorn Shinobi riktar sig till, då detta är Atomos första renodlade monitor på marknaden. Med all monitorteknik du hittar i Ninja V tillsammans med AtomOS 10 har Atomos nu levererat en monitor med hög kvalitet till ett riktigt bra pris. Du får alla assistfunktioner, bland annat focus peaking, waveform, false colours, men även stöd för LUT, vilket betyder att du redan på inspelningsplatsen kan få en bild av hur ditt slutresultat kommer att kunna se ut.

Inbyggt HDR-stöd för att fånga stor detaljrikedom

Shinobi har, som Ninja V, stöd för HDR i skärmen vilket ger dig möjlighet att se detaljer i din video mellan skuggor och högdagrar, som du vanligtvis inte hade kunnat. Shinobi stödjer inkommande Log/PQ och HLG (Hybrid Log gamma).

Att se korrekta färger är av yttersta vikt när du spelar in och ännu viktigare är att din skärm återger dessa. Atomos Shinobi stödjer kalibrering via X-Rite i1 Display Pro, så att du kan vara säker på att det du ser på skärmen är korrekt.

Läs mer och förbeställ nya Shinobi här!

 

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.