2020-02-05

Streetfotografens favoritkamera i uppgraderad förpackning

Den femte generationen av den omåttligt populära kompaktkameran X100 har nu lanserats av Fujifilm. X100V har en – för kompaktkamera – stor APS-C-sensor, det fasta 23 mm-objektivet (motsvarande 35 mm i fullformat) samt den avancerade hybridsökaren som blivit tillkännagivande för X100- och X-Pro-serien från Fujifilm. Till detta har nu lagts till en vinklingsbar, högupplöst touchskärm, 4K-filmning med möjlighet till F-log och en efterlängtad vädertätning, så att du inte behöver oroa dig för regnet när du är ute och fotograferar.


Samma – fast annorlunda

Mycket känns igen från tidigare modeller i X100-serien i den femte generationen, men X100V har introducerat en del förändringar, både på och under ytan. Kameran har en ny design med en rakare profil och topp- och bottenplatta är frästa ur ytbehandlad aluminium, för att få en slätare finish. ISO-hjulet har en uppdaterad, smart design där du inte längre behöver hålla i hjulet medans du vrider fram ditt ISO-värde, utan det har en låsfunktion som du lyfter upp med ett klick, där det stannar, så att du snabbare ska kunna växla ISO.

Ett nytillskott till serien är den fällbara, högupplösta touchskärmen. Skärmen har designats för att vara mycket funktionell, framförallt vid streetfotografering där man emellanåt ”skjuter från höften”, men utan att för den skull göra kameran otymplig. Skärmen känns som en del av kameran, utan att bygga ut storleken på baksidan eller omarbeta kamerans design.

Kameran är numera även vädertätad, ett efterlängtat tillskott från framförallt street- och landskapsfotografer, så att du kan ha med dig kameran oavsett väder. För att kameran ska bli helt tät behöver du komplettera med AR-X100 adapterring och skyddsfiltret PRF-49.

Uppdaterat objektiv med nya glaselement

X100V bibehåller samma brännvidd som sina föregångare på 23 mm (35 mm motsvarande fullformat), men objektivet i kameran har en ny konstruktion som adderar två asfäriska linselement som förbättrar detaljåtergivningen och minskar distortionen i bilden. Största bländaröppning är f/2 och med det inbyggda ND-filtret på fyra steg kan du fotografera bilder med längre slutartid även i dagsljus. Med bladslutaren kan du blixtsynka på slutartider upp till 1/4000s, vilket gör att du kan fota med blixt i dagsljus utan att behöva använda dig av HSS (High Speed Sync), vilket i sin tur gör att du sparar batteritid på dina blixtar. Det nya objektivet bibehåller kompatibiliteten med befintliga tillbehör som adapterring, motljusskydd samt vidvinkel- och telekonverter.

Kameran får den nyutvecklade sensorn X-Trans CMOS 4 på 26,1 mp och processorn X-Processor 4 som funnits i tidigare modeller X-T3, X-T30 och X-Pro3. Sensorn har snabb fasdetekterande autofokus och funktionen för att anpassa AF-intervallet har tillkommit.

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! Om du anger din mejladress och börjar prenumerera samtycker du till att få nyhetsbrev från Scandinavian Photo. Som prenumerant får du exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration till din mejl.

Ditt samtycke är frivilligt och du kan när som helst avregistrera dig eller återkalla ditt samtycke. Läs mer om vår personuppgiftsbehandling och dina rättigheter i vår integritetspolicy.

Kundvagn

Kundvagn

Din kundvagn är tom!

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Gillar

Gillar

Det finns inga produkter

Totalt: 0 produkter
0 SEK

Dela kundvagn

Spara länken till senare, skicka till en vän eller dela i communityt.

Namnge din kundvagn
Länk till kundvagn