Professionell vidvinkelzoom med hög ljusstyrka till L-Mount

Sigma 14-24mm f/2,8 DG DN Art till L-Mount

Artikelnummer: 1044968
 • Optimerad för L-Mount passande Panasonic S och Leica
 • Högupplöst optik som ger utmärk skärpa och detaljer
 • Ny coatingteknologi: Nano Porous Coating
 • Bred bildvinkel kombinerat med hög ljusstyrka
14 990 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Finns i webblager

Värdepaket

14-24mm f/2,8 DG DN Art till L-Mount
Putsduk Photo Microklear Cloth
Linsrengöring Wet & Dry 10-pack
15 188 SEK
14-24mm f/2,8 DG DN Art till L-Mount
Putsduk mikrofiber large
Rengöringspenna Filterklear White
15 288 SEK

Professionell vidvinkelzoom med hög ljusstyrka till L-Mount

Sigma 14-24mm F2.8 DG DN är ett nyutvecklat objektiv för spegelfria fullformats kameror. Detta innebär att objektivet har fått en kompaktare design och ger en mycket hög optisk prestanda. Detta är objektiv för dig som fotograferar landskap, astrofotografi, interiör, arkitektur, filmar och action/sport-bilder i spännande vinklar.

Fördelar

 • Optimerad för spegellösa systemkameror
 • Högupplöst optik som ger utmärk skärpa och detaljer
 • Bred bildvinkel kombinerat med hög ljusstyrka
 • Konstant ljusstyrka igenom hela zoomomfånget
 • Ny coatingteknologi: Nano Porous Coating
 • Bakre hållare för filter

Optimerat för spegellösa systemkameror

Objektivets registeravstånd har optimerats eftersom det är utvecklat för endast spegellösa systemkameror. Detta ger en kompaktare design på optiken, jämfört med versionerna för spegelreflexkameror, än tidigare. Detta objektivet som ger dig högupplösta och detaljrika bilder då designen är helt och hållet anpassat för spegellöst.

Vidvinkel ger dig stora möjligheter

Den breda bildvinkeln låter dig fånga mycket i bilden och kan ge dig en svepande känsla i bilderna. Vidvinkelobjektiv används ofta till att fotografera inredning och inomhus där utrymmet ofta är begränsat samt till arkitektur och interiör-bilder. Populära användningsområden är också landskapsfotografering där du vill få med mycket natur i bilden samt sportbilder fotograferade på nära håll för att få en intim och actionladdad känsla i bilderna.

Bli Flexibel med en zoom

Tack vare zoomen så klarar objektivet av många olika situationer. Ibland kan 14mm vara i bredaste läget och då är det smidigt att snabb zooma in för att minska bildvinkeln. Detta gör också att du slipper beskära dina bilder från 14mm och på så vis behålla maximal bildkvalitet. Zoomen gör att du kan stå kvar på samma position men ändå få olika utsnitt.

Hög ljusstyrka i alla lägen

Den höga ljusstyrkan genom hela zoomomfånget gör det lätt att fotografera även när det är sämre ljus, som till exempel på natten eller i dåligt belysta lokaler. Tack vare den konstanta ljusstyrkan så ändras inte exponeringen om du zoomar in, något som verkligen underlättar arbetet i stressade situationer när du använder kameran i manuellt läge.

Avancerat optiskt glas och Nano Porous Coating för maximal bildkvalitet

Objektivet innehåller avancerat optiskt glas och en ny beläggningsteknik som heter "Nano Porous Coating (NPC)". Beläggningen ger objektivet bättre antireflexegenskaper, skyddar mot repor och att ytan blir till viss del fukt och vattenavvisande. I objektivet finns det både FLD- och SLD linser för att minimera kromatisk aberration, ströljus och ge bättre motljusegenskaper. Detta är en viktig egenskap för ett vidvinkelobjektiv, då det ofta kan förekomma flera olika ljuskällor i en och samma bildruta i kombination med stora linselement där ljuset lätt kan reflekteras.

Snabb autofokus med stöd för ansikts/ögonprioritet

Dessutom möjliggör en stegmotor en höghastighets och tyst AF-drivenhet. Fotografering är bekväm även i mål AF, till exempel ansikts- / ögonprioritet AF och vid videoinspelning.

Objektiv för tuffa omgivningar

Linsen har också en damm- och stänkskyddad struktur, tillsammans med en vatten- och oljeavvisande beläggning på linsens främre yta, för fotografering i tuffa miljöer. Det finns även en AFL-knapp på objektivet för bekvämare fotografering.

Bakre filterhållare ger nya möjligheter

Linsen levereras med en bakre filterhållare där du kan montera filter eftersom den välvda frontlinsen inte möjliggör montering av cirkulära filter.

Levereras med

 • Sigma 14-24mm F2.8 DG DN
 • Mjuk väska
 • Linsskydd

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.