Profoto B10
Profoto B10
Profoto B10
Profoto B10
Profoto B10
Profoto B10
Profoto B10
Artikelnummer: 1040798

Profoto B10

Kompakt studioblixt med batteri- och nätdrift, 250 Ws

Webblager
Beställs från leverantör till dig
Butikslager:
 • Liten och mycket kompakt
 • Batteridriven studioblixt med HSS och TTL
 • Ladda blixten samtidigt som du fotograferar
19 539 SEK

Handla tryggt med delbetalning eller faktura Info

Fri frakt vid köp över 500 kronor
Köp nu och betala inom 30 dagar
Personlig service och expertrådgivning
Profoto B10 Air TTL är en liten och kompakt batteriblixt på 250Ws som motsvarar 5 stycken speedlites. Profoto B10 Air TTL är blixten för dig som både fota hemma, i studio eller på location. Blixten är så pass litet att du kan packa ner den i ryggsäcken eller axelväskan. Det inbyggda LED-ljuset med ställbar färgtemperatur fungerar både som inställningsljus och videoljus. Blixten ger dig en hög flexibilitet och tack vare det nya batteriet och laddningen kan du ladda den samtidigt som du fotograferar.

Fördelar

 • Liten och mycket kompakt
 • Batteridriven studioblixt med HSS och TTL
 • Ladda blixten samtidigt som du fotograferar
 • LED-ljus med ställbar färgtemperatur (använd som videolampa)
 • Profoto App (smart connectitivt)
 • OCF Ljusformare
 • Zoomhuvud
 • Fullt kompatibel med tillbehör

Batteriblixten som är liten men stark

Profoto B10 Air TTL har en blixtstyrka på 250 Ws vilket motsvarar styrkan av 5 stycken speedlites och en blixtstyrka på 10 bländarsteg och längsta uppladdningstid på 2 sekunder. Profoto B10 betydligt mindre än Profoto B1X men större än en Profoto A-serie. Enheten är 17 cm hög och 11 cm i diameter och väger endast 1,5 kg vilken gör att den passar i de flesta kameraryggsäckar och även axelväskor, vilket gör den enkel att transportera och tar lite plats. Måtten och vikten kan jämföras med ett större objektiv.

Ladda samtidigt som du fotograferar

Batteriblixtar har många fördelar men en nackdel är när batteriet tar slut, Profoto B10 har möjligheten att det går att ladda batteriet medan du använder den. Detta gör att du inte behöver oroa dig att batteriet ska ta slut om du är i närheten av ett eluttag. Batteriet är uppmätt att klara upp till 400 Blixtar på full styrka.

Använd inställnings LED-ljuset till video

Inställningsljuset på Profoto B10 Air TTL kan användas både som inställningsljus och som videoljus. Ljusstyrkan ligger på 2500 lumen, kan dimmas mellan 10-100% och är flimmerfritt med ett CRI-värde på 90-96. Det går att ändra färgtemperaturen (3000-6500k) på LED-ljuset vilket gör att du kan matcha färgtemperaturen i rummet. Batteritiden för att använda LED-ljuset är upp till 75 minuter på full styrka.

TTL ger dig möjligheter att fotografera snabbt och smidigt

Profoto B10 Air TTL är en batteridriven studioblixt som ger dig tillgång till automatisk ljusmätning för varje exponering, något som underlättar inställningen vid skiftande ljusförhållanden. Du kan ta en bild med TTL mätning för att få rätt ljusstyrka, sedan växla över till M för att bibehålla en konsekvens i ljuset. När något förändras slår du på TTL för en ny ljusmätning och växlar åter till M för en konsekvent ljusstyrka.

Fotografera med snabba slutartider med High speed sync

HSS, High Speed Sync, låter dig använda blixten på kamerans samtliga mekaniska slutartider. Detta underlättar ordentligt vid fotografering med kort skärpedjup i studion, men är också en nödvändighet för att kunna fotografera utomhus i starkt solljus. För att frysa rörelser med blixtljuset finns ett speciellt Freeze mode som ger dig brinntider ner till 1/19'000s vid 2Ws.

OCF ljusformare

Profoto har en stor uppsättning ljusformare som alla fungerar på B10, där Profoto Off Camera Flash Lightshaping tools är en speciell serie ljusformare utvecklade med vikt och smidighet i fokus. Dessa är anpassade för B1X, B2 och B10 batteriblixtar och ger dig ett väldigt mobilt alternativ. OCF-seriens låga vikt och anpassning till batteridrivna blixtar gör dem dock inte lika tåliga som Profotos vanliga ljusformare. Profoto är kompatibel med resterande av Profotos ljusformare.

Zoomhuvud

Profoto B10 Air TLL använder samma utformning av blixthuvudet som flera andra blixtar från Profoto, vilket gör det möjligt att smidigt justera ljusspridningen från blixten genom att placera ljusformaren längre fram eller bak på blixthuvudet. Detta låter sig snabbt förändra, fokusera, diffusera och justera ljusbilden som kommer ifrån blixten, utan att du nödvändigtvis behöver byta ljusformare.

Profoto App

Smart connectivity blixtstyrning

Profoto har de tagit fram en App (endast till iOS i början) till den nya blixten och till framtida produkter. I appen finns det flera funktioner bland annat blixtstyrning vilket gör att du kan justera styrkan, blixtgrupper och ger dig motsvarande funktioner som Airremote TTL ger dig. Detta är bra om du exempelvis monterat upp blixten i taket eller vill ljussätta utan sändaren.

Creative Capture

Har du inte någonsin velat ta en snabb blid och skicka till kollega, samarbetspartner eller kompis? Creative Capture gör att du kan använda blixten tillsammans med din mobilkamera. I Creative Capture läget är det inte själva blixtljuset som används utan LED-inställningsljuset. Detta ger dig möjligheten att fotografera och välja färgtemperaturen på ljuset.

Trådlösuppdatering via Bluetooth

Tack vare appen och den inbyggda Bluetoothen kan du uppdatera Profoto B10 trådlöst direkt i appen för att slippa ladda ner firmware till datorn och plugga in enheten med USB (det går fortfarande uppdatera via USB-kabel). Nu behöver du bara öppna appen, ansluta blixten och uppdatera.

Trigga blixten med Air Remote TTL eller Profoto A1

TTL och HSS funktionen i Profoto B10 fungerar tillsammans med Profoto Air Remote TTL. Radiosändaren är utvecklad ihop med respektive tillverkare och finns till flera olika kameramärken. Remote Air TTL ingår inte i blixtpaketet utan måste köpas till separat, beroende på vilket kameramärke du använder. Räckvidden är upp till 300m och du kan kontrollera 3 olika grupper av blixtar direkt ifrån fjärrkontrollen.

Levereras med

 • 1 x Profoto B10 Air TTL med skyddslock
 • 1 x Stand adapter
 • 1 x Li-ion Batteri för Profoto B10 Air TTL
 • 1 x Batteriladdare
 • 1 x Strömkabel för laddaren
 • 1 x USB-C Kabel
 • 1 x Profoto B10 väska/fodral
Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.