Batteriblixtpaket B1X 500 AirTTL To-Go Kit

Profoto Batteriblixtpaket B1X 500 AirTTL To-Go Kit

Artikelnummer: 1033904
 • Batteridriven studioblixt med HSS och TTL
 • HSS över hela kraftomfånget
 • Kraftfullt LED-inställningsljus med högt CRI värde
 • Kraftfullt batteri, upp till 50% starkare än föregångaren
 • Fullt kompatibel med Profotos ljusformare
 • Zoomfunktion på blixthuvudet
24 489 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara
Fri frakt vid köp över 500 kronor
Köp nu och betala inom 30 dagar
Personlig service och expertrådgivning
Beställningsvara

Värdepaket

Batteriblixtpaket B1X 500 AirTTL To-Go Kit
Background Kit Artic White 2,72 x 11m
Air Remote TTL-C till Canon
30 468 SEK
Batteriblixtpaket B1X 500 AirTTL To-Go Kit
OCF Magnum Zoom Reflector
Production Manager 40 V2.0
33 974 SEK

Kraften på rätt ställe med Profoto B1X 500 AirTTL

Med Profoto B1x får du tillgång till kraften och ljusformarna från en studioblixt, men med smidigheten och snabbheten från en speedlight. Tack vare TTL, automatiskt ljusmätning för blixt, får du möjlighet till ett väldigt snabbt arbetsflöde, även när ljussituationen ändras konstant. HSS-funktionen låter dig blanda B1X'ans blixtljus med befintligt dagsljus. B1X fungerar utmärkt i studion men skiner som starkast vid "on-location" fotografering där mobilitet och snabbhet kan vara avgörande faktorer.

B1x bygger vidare på populära Profoto B1 och bibehåller givetvis de egenskaper som gör B1 så populär och användbar. Med samma ljusformare, Air Remote TTL-, formfaktor och funktioner som både TTL och HSS men med uppdaterad insida, utsida och mer kraft.

Fördelar:

 • To-Go kit
 • Batteridriven studioblixt med HSS och TTL
 • Air Remote TTL
 • OCF Ljusformare
 • Zoomhuvud
 • Fullt kompatibel med tillbehör
 • HSS över hela kraftomfånget
 • Kraftigare inställningsljus
 • Bättre CRI
 • Kraftigare batteri
 • Bättre låsvred

To-Go kit

B1X To-Go kit innerhåller det du behöver för att komma igång med en B1x, förutom Remote Air TTL som måste köpas till separat beroende på kameramärke.

Batteridriven studioblixt med HSS och TTL

B1X är en batteridriven studioblixt som ger dig tillgång till automatisk ljusmättning för varje exponering, något som underlättar inställningen vid skiftande ljusförhållanden. Du kan ta en bild med TTL mätning för att få rätt ljusstyrka, sedan växla över till M för att bibehålla en konsekvens i ljuset. När något förändras slår du på TTL för en ny ljusmätning och växlar åter till M för en konsekvent ljusstyrka.

HSS, High Speed Sync, låter dig använda blixten på kamerans samtliga mekaniska slutartider. Detta underlättar ordentligt vid fotografering med kort skärpedjup i studion, men är också en nödvändighet för att kunna fotografera utomhus i starkt solljus. För att frysa rörelser med blixtljuset finns ett speciellt Freeze mode som ger dig brinntider ner till 1/19'000s vid 2Ws.

Air Remote TTL

TTL och HSS funktionen i B1X fungerar tillsammans med Profoto Air Remote TTL. Radiosändaren är utvecklad ihop med respektive tillverkare och finns till flera olika kameramärken. Remote Air TTL ingår inte i blixtpaketet utan måste köpas till separat, beroende på vilket kameramärke du använder. Räckvidden är upp till 300m och du kan kontrollera 3 olika grupper av blixtar direkt ifrån fjärrkontrollen.

OCF ljusformare

Profoto har en stor uppsättning ljusformare som alla fungera på B1X, där Profoto Off Camera Flash Lightshaping tools är en speciell serie ljusformare utvecklade med vikt och smidighet i fokus. Dessa är anpassade för B1X och B2 batteriblixtar och ger dig ett väldigt mobilt alternativ. OCF-seriens låga vikt och anpassning till batteridrivna blixtar gör dem dock inte lika tåliga som Profotos vanliga ljusformare

Zoomhuvud

B1X använder samma utformning av blixthuvudet som flera andra blixtar från Profoto, vilket gör det möjligt att smidigt justera ljusspridningen från blixten genom att placera ljusformaren längre fram eller bak på blixthuvudet. Detta låter sig snabbt förändra, fokusera, diffusera och justera ljusbilden som kommer ifrån blixten, utan att du nödvändigtvis behöver byta ljusformare

Fullt kompatibel med tillbehör

Profoto B1X behåller givetvis de egenskaper som gjort Profoto B1 så populär, snabb, mångsidig och användarvänlig men med uppdateringar på viktiga punkter. Du kan använda samma väska, OCF ljusformare, batteri, laddare och Remote Air TTL.

HSS över hela kraftomfånget

Med B1X kommer ny mjukvara som låter dig använda HSS-funktionen över hela kraftomfånget, från 2-10. Denna mjukvaran finns även som gratis uppdatering till Profoto B1.

Kraftigare inställningsljus

Med en LED lampa för inställningsljuset kan B1X leverera 80% kraftigare inställningsljus än föregående modell och motsvarar nu en 130w halogen lampa, vilket gör att du även kan använda Profoto B1X som fastljus vid filmproduktioner. Perfekt för dig som vill göra både fotojobb med inslag av video. För bästa resultat vid filmning rekommenderas att använda inställningsljuset på max effekt, då det annars kan skapa bandningar i filmen. Batteritiden är ca 120 minuter på max effekt tillsammans med det nya B1X batteriet. CRI, Colour rendering index har ökat till >90 jämfört med 80 i föregående modell.

Kraftigare batteri

Profoto B1X kommer även med ett 50% kraftfullare batteri än B1 vilket ger dig längre arbetstid på en laddning. Antalet blixtar har ökat från ca 220 till ca 325 på maximal effekt och inställningssljuset från ca 90 min till 120min. Batteriet från B1x är fullt kompatibelt med B1 och tvärtom. Samma laddare kan används för att ladda både B1X och B1 batteriet.

Bättre låsvred

En fysisk uppdatering är ett kraftigare låsvred med större grepp som gör det lättare att låsa blixten med mindre kraft.

[TEXT1022228999]

Profoto B1X 500 Air TTL To-Go Kit levereras med:

 • 1x Profoto B1X
 • 1x Li-Ion battery MKII
 • 1x Batteriladdare 2.8A
 • 1x Profoto väska XS
 • Manual

 

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.