Tävla och vinn!

focusrite_logo.jpg
sennheiser_logo.jpg

Tävlingen är avslutad – här är vinnarna!

Vi vill rikta ett stort tack till dig som har varit med och tävlat. Det har kommit in 185 kreativa och helt fantastiska videor, och det har verkligen inte varit lätt att välja ut de tre vinnarna. 

Förstaplatsen går till Simon Hjortek!

Andraplatsen går till Amanda Runestam!

Tredjeplatsen går till Simen Henriksen!

Stort grattis!

Vinnarna har blivit kontaktade via mejl.

Tävlingen är avslutad.

Att fylla 40 år måste firas rejält – därför anordnade vi en ljudtävling där vi tävlade ut kameror, mikrofoner, MIDI-keyboards, samplers, hörlurar, ljudkort och vlogg-kit till ett totalt värde av 85 000 kronor!

Tävlingen genomfördes i samarbete med Nikon, Sennheiser, Native Instruments, Røde och Focusrite.

Så här tävlar du

Vi har spelat in en video och tävlingen går ut på att lägga till ljud (till exempel ljudeffekter, musik eller röster) för att bygga upp storyn igen på det sätt som du tycker passar bäst.

1. Ladda ner videon till din dator/enhet via denna länk (Google Drive).

2. Lägg till ljud, röster och/eller musik för att skapa ditt tävlingsbidrag.

3. Ladda upp din video på din YouTube-kanal – videon måste vara offentlig och får inte vara privat. Skriv in den här texten i videotiteln: Scandinavian Photo is celebrating 40 years of tech for creative people.

4. Mejla din YouTube-länk till content@scandinavianphoto.se för att vara med och tävla. Du kommer att få ett bekräftelsemejl av oss när vi har registrerat ditt bidrag (tar cirka 1-2 dagar).

Lycka till! Vi ser fram emot ditt bidrag.

Videon saknar ljud. Ladda ner videon till din dator/enhet och addera ljud för att skapa ditt tävlingsbidrag.


Tävlingen pågår till och med söndag 6 november 2022 och tre vinnare kommer att utses av en jury på SP. Denna tävling är aktiv i både Sverige, Norge, Danmark och Finland. Vinnarna meddelas via mejl av oss från content@scandinavianphoto.se och vinnarbidragen kommer att publiceras på vår hemsida och i våra sociala medier. Eventuell vinstskatt betalas av vinnarna.

Tips & tricks

Du får ljudlägga/ljudsätta videon precis som du vill. YouTube har till exempel ett eget ljudbibliotek som du kan bläddra och ladda ner ljudeffekter och musik från vilket du når genom att logga in på YouTube, navigera dig in till YouTube Studio och därefter välja "Ljudbibliotek". 

Det finns även andra sidor som Epidemic Sound, Artlist, Motion Array med flera som tillhandahåller musik och ljudeffekter. Dessa är prenumerationstjänster och hos vissa aktörer har du möjlighet till en kostnadsfri testperiod.

Men du kan såklart också skapa dina egna ljudeffekter, röster eller musik att använda i videon. Det viktigaste är att du skapar en kreativ video. Glöm inte att ha kul medan du gör det!

Lycka till!

Exempel med ljud

Så här skulle man kunna ljudsätta en del av videon. I detta klipp har vi använt ljudeffekter och musik från YouTube samt spelade in kameraljud och röster själva.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.