B+W ND-filter ND103 62mm

ND-filter ND103 62mm

Artikelnummer: 320126
590 SEK

Handla tryggt med delbetalning eller faktura Info

Fri frakt vid köp över 500 kronor
Köp nu och betala inom 30 dagar
Personlig service och expertrådgivning

B+W ND103 (tre bländarsteg)

Detta ljusgråfilter reducerar ljustransmissionen när det är för mycket ljus för en högkänsligfilm.  Filterfaktorn är 8 vilket ger en förlängning av exponeringen med 3 EV (ND 0,9). Gråfilter är tillverkade av neutralgrått Schott NG-glas. De blockerar hela det synliga spektrumet och reducerar ljusmängden utan inverkan på kontrast eller färger. I bland är det nödvändigt att minska mängden ljus med gråfilter när man jobbar.

För viss kreativ fotografering är gråfilter av stor betydelse. Till exempel när man önskar att bakgrunden ska bli oskarp och intresset ska fokuseras mot huvudmotivet och därför fotograferar med stor bländare. Om man då måste välja en så kort slutartid på kameran att den inte kan ställas in på kameran, ger ett gråfilter åter förutsättningarna för normala värden. Dessutom används ofta gråfilter när man vill "tömma" en plats på t ex människor framför en byggnad. Ett kraftigt gråfilter ger så pass lång slutartid att endast byggnader och andra statiska föremål "fastnar" på filmen. Det kan också ge häftiga effekter för vattenfall eller när man vill få ett hav/sjö att se trolsk och diffus.

[TEXT1020535591]

Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i teknikbranschen! Prenumerera på vårt nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.