CN-E 85mm T1.3 FP X PL-mount

Canon CN-E 85mm T1.3 FP X PL-mount

Artikelnummer: 1044015
 • CINE-objektiv med PL-fattning
 • Mjuk fokus med 300° rotation & 114 mm frontdiameter
 • Mjuka, vackra och varmare hudtoner
 • Konsekvent färgbalans i hela serien
85 290 SEK

Betala direkt, senare eller dela upp Info

Beställningsvara
Beställningsvara

Värdepaket

CN-E 85mm T1.3 FP X PL-mount
Outdoor Case Type 5000 svart med skumplast
Nucleus-M wireless follow focus system
105 679 SEK
CN-E 85mm T1.3 FP X PL-mount
Outdoor Cases Type 3000 BLK (Divider System)
UV-filter Pro Nano HUC 105 mm
88 629 SEK

Sumire – Viol

Sumire är en serie CINE-objektiv med PL-fattning och en mjukare och varmare färgton, speciellt utvecklad för ett lite mer organisk utseende. Sumire (uttalas Soo-mee-ray) är japanska för Viol.

Fördelar:

 • Mjuka, vackra och varmare hudtoner
 • Konsekvent färgbalans i hela serien
 • Krämig bakgrund med mjukt skärpesläpp
 • Väl kontrollerad focusbreathing
 • Anpassad för fullformat
 • Mjuk fokus med 300° rotation
 • 114 mm frontdiameter
 • PL-fattning

Mjuka, vackra och varmare hudtoner

Serien Sumire är utvecklad för att producera med mjukare, varmare och mer organiska toner i framförallt ansikten. Effekten är tydligast vid stora bländare och runt f/4 så har objektivet samma karaktär som Canons CN-E objektiv.

Konsekvent färgbalans i hela serien

Hela serien har en konsekvent färgbalans vilket gör det enkelt att byta objektiv och behålla samma färg, utan behov till någon gradering i efterhand.

Krämig bakgrund med mjukt skärpesläpp

Den 11-bladiga bländaren och höga ljusinsläppet ger en krämig bakgrund och mjukt fint skärpesläpp. Användandet av ett ojämt antal bländarlameller ger också en stjärneffekt med fler strålar.

Väl kontrollerad focusbreathing

För att göra snygga fokusflyttningar så är objektiven väl kontrollerade när det gäller focusbreathing. Detta innebär att bildens beskärning inte förändras när du justeras fokus.

Anpassad för fullformat

Hela serien är anpassad för fullformatskameror och passar både till Canon C700 FF PL och Sony Venice.

Mjuk fokus med 300° rotation

Fokusen är mjuk och med 300° rotationsavstånd för maximal kontroll. Avståndsskalan går att läsa av från både höger och vänster sida och där höger sidan är målad i självlysande färg, så den går att läsa av även i mörker.

114 mm frontdiameter

Både frontdiameter på 114 mm och kugghjulens placering är densamma på alla objektiven. Detta gör det lätt att använda samma mattebox och followfocus när du betyder objektiv.

PL-fattning

Sumire är utrustade med PL-fattning från början, vilket gör att objektiven passar direkt på Sony Venice, ARRI Alexa, RED och Canon C-serien med PL-fattning. Det går att konvertera från PL till EF, men EF-fattningen kommer inte ha några elektroniska anslutningar. Denna konvertering sker på Canon-auktoriserad verkstad.

Vi hjälper dig att ta bättre bilder!

Bilden, och utrustningen som gör den möjlig, har varit vår passion sedan 1982. Scandinavian Photo står för ett helhetserbjudande för film- och fotointresserade – oavsett kunskapsnivå. Utöver utrustning erbjuder vi inspiration, kunskap, utbildning och råd. Alltid samma pris, oavsett om du handlar i butik, på webben eller via telefon.

Let's be friends!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Häng med i fotobranschen! Prenumerera på Scandinavian Photos nyhetsbrev och ta del av exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration.

Scandinavian Photo använder sig av cookies för att sajten ska fungera bättre för dig som användare. Om du inte accepterar användandet av cookies kan du enkelt stänga av det i inställningarna för din webbläsare. Dock kan det medföra att vissa funktioner på sajten inte fungerar som de ska.