Elinchrom Studioblixt ELC 125/125
Elinchrom Studioblixt ELC 125/125
Elinchrom Studioblixt ELC 125/125
Elinchrom Studioblixt ELC 125/125
Elinchrom Studioblixt ELC 125/125
Elinchrom Studioblixt ELC 125/125
Artikelnummer: 1047644

Elinchrom Studioblixt ELC 125/125

Blixtpaket med två ELC 125 – perfekt för den mindre studion

Webblager
Beställs från leverantör, leverans inom 2-6 dagar
Butikslager:
 • Stort effektomfång motsvarande sju bländarsteg (7–131 Ws)
 • TTL – Automatiskt blixtstyrka
 • HSS – Använd blixten på alla slutartider
9 990 SEK

Handla tryggt med delbetalning eller faktura Info

Fri frakt vid köp över 500 kronor
Köp nu och betala inom 30 dagar
Personlig service och expertrådgivning

Studioblixt med hög prestanda och smarta funktioner

Detta Elinchrom blixtpaket består av två ELC 125 som ger dig en utmärkt kombination av funktion och prestanda som passar i den mindre studion. Blixten har funktioner som automatisk ljussmätning och high speed sync. LED-inställningsljus som förenklar för dig som fotograf då det inte generera lika mycket värme och att du ser hur ljuset kommer att landa på det du belyser.

Fördelar

 • TTL – Automatiskt blixtstyrka
 • HSS – Använd blixten på alla slutartider
 • Stort Effektomfång motsvarande sju bländarsteg (7–131 Ws)
 • LED-inställningsljus på 20 W (motsvarande 120 W halogen)
 • LED-indikator som visar vilken grupp blixten tillhör
 • Bred ljusspridning tack vare exponerat blixtrör med skyddande glashöje
 • Extremt jämn färgtemperatur och snabb brinntid 1/7730 s (t0.1) 
 • Aktiv kylning och automatisk dumpning av blixtstyrkan
 • Inbygg skyport och kompatibel med alla elinchrom blixtsändare
 • Centrerat för paraplyer (7–8 mm stång)

Slimmad design med LED-indikator och display

Kompaktaggregaten ELC 125 har fått en slimmad design med ett rejält handtag och en ny trevlig funktion, logotypen på blixten byter färg beroende på vilken grupp du använder dig av. Detta är användbart när du exempelvis har blixtarna monterade uppe i taket eller om du vill ha en snabb överblick om vilken grupp respektive blixt har. På blixtens baksida finner du en display som ger dig all nödvändig information och möjligheter att anpassa din blixt.

Kraftfull blixt med hög prestanda

Elinchrom ELC 125 kan justeras mellan 7–131 Ws (sju bländarsteg), vilket ger dig en stor kontroll och det är en stor fördel att kunna använda en låg effekt, exempelvis om du vill fotografera med en stor bländaröppning. Den maximala brinntiden är 1/7750s (OBS! t0.1) vilket gör att du kan frysa rörelser utan att få oskärpa i bilden.

TTL – Automatiskt blixtstyrka

Med hjälp av TTL inställningen (kräver transmitter Pro-blixtsändare) anpassar blixten automatiskt ljusstyrkan vilket kan reducera arbetstiden avsevärt, speciellt om du befinner dig på en plats med skiftande ljusförhållanden. TTL-funktionen används också för att snabbt ställa in rätt ljusstyrka och sedan växla till M-läge på fjärrkontrollen för att bibehålla inställningarna från TTL-mätningen och behålla en konsekvent ljusstyrka från blixtarna. Detta är ett smidigt arbetssätt när du ändrar plats och avstånd mellan motiv och blixt men samtidigt vill behålla en konsekvent ljusstyrka igenom hela serien.

HSS – Använd blixten på alla slutartider

High Speed Sync (kräver transmitter Pro-blixtsändare) låter dig använda blixten på kamerans samtliga slutartider, ända ner till 1/8000s. Med snabba slutartider kan du få kort skärpedjup i kombination med blixtljus, frysa rörelser och även mörka ner eller slå ut omgivande ljus genom att använda en kort slutartid.

Glöm inte blixtsändare, ljusformare och belysningsstativ

Under fliken passande tillbehör hittar du rekommenderade tillbehör, vilket är nödvändigt till dina blixtar som exempelvis belysningstativ, ljusformar och framförallt blixtsändare. Blixtsändaren behöver du för att kunna använda din blixt trådlöst och för att TTL- och HSS-funktionen ska fungera. En Elinchrom Transmitter Pro, passande ditt kameramärke är en bra start för att komma igång med ditt blixtfotograferande. Titta på fliken passande tillbehör för att hitta det du behöver eller för att få inspiration om vad som kan vara bra att ha till dina nya blixtar.

Levereras med

 • 2 x ELC 125
 • 2 x Reflektor 16 cm
 • 2 x Strömkabel
 • Väska
Teknik för kreativt skapande är vår passion.

Vi på SP älskar kreativitet och vårt fokus är att erbjuda högkvalitativa produkter till teknikintresserade människor. Med personlig service och expertrådgivning skapar vi lösningar som är skräddarsydda för dig och ditt ändamål – till bra priser.

Let's be friends!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Häng med i teknikbranschen! I vårt nyhetsbrev ger vi dig exklusiva erbjudanden, de senaste nyheterna från ledande varumärken i branschen och massvis med inspiration. Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår integritetspolicy.